Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kendine dikkat et dostum! - Menderes ÖZEL

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    100 Oktan Moderatör (Komtan) Gürkan Anbarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Motosikleti
    Fazer
    Bir ünlemli başlıkla daha karşınızdayım. Aslında Türkiye yolları, sürücüleri ve yayalarıyla, trafiğiyle ilgili tüm cümleler sonuna en koyusundan ve en büyük puntosundan bir ünlemi hak ediyor. İki hafta önce, aynı gün içinde başımdan geçen iki olayı aktaracağım.

    Günler süren yağmur gitmiş, kara bulutlar yerini bahar güneşine bırakmıştı. Yağmur, çamur fark etmez ama işe doğru yapacağım 20 km’lik yolculuğa bu kez güneş eşlik edecekti.

    Mutlu, mesut bir şekilde yola çıktım. Henüz bir kilometre gitmemiştim ki, bir süredir arnavutkaldırımı taşları yenilenen ve bu yüzden tek şeride düşen Akaretler yokuşunda bir taksi arkadan bana çarptı.

    Kimse kusura bakmasın ama bir motosiklete çarpılmasını, “Trafik bu, kaza olabilir. Yeter ki kalpler kırılmasın” düşüncesi kapsamında değerlendiremiyorum. Trafikte araç kullanıyorsan, önündeki araçla takip mesafene dikkat edeceksin.

    Küfür ve yumruk
    Her neyse, çarpmaya rağmen motorumla birlikte ayaktaydım. Arkama döndüm, eldivenli elimle taksiciye “Ne yapıyorsun, dikkat etsene” mealinden bir işaret çaktım. Taksinin sahibi değil, şoförü olduğu apaçık belli genç kişi aracından inerek bana “Yolun ortasında ne duruyorsun. Bir siz eksiktiniz şu yolda” diye bağırdı, sonra küfürle devam etti.

    Küfüre rağmen soğukkanlı yanıtım “Hem arkadan çarpıyorsun hem de suçluyorsun” oldu. Adam ne cevap verdi dersiniz; kafamdaki kaska aldırmadan bana yumruk attı.

    Film kopmuştu; “en iyi savunma hücumdur” felsefesini içinde bulunduğum duruma uyarlamaktan başka çarem kalmamıştı. Neyse, esnaf araya girdi; olası bir facianın eşiğinden döndük. Adamın hâlâ süren sözlü tacizlerine karşılık verirken bir yandan da 155 Polis İmdat’a olay yerini tarif etmeye çalışıyordum.
    Dakikalarca polis bekledim.

    Ofiste de işler ve bir toplantı beni bekliyordu. Hasarsız motoruma atlayıp gazetenin yolunu tuttum; o sinir harbinde taksinin plakasını bile almayı akıl edemedim.

    Diğer olay akşam iş çıkışında oldu. TEM’i D100 karayoluna kavuşturan bağlantı yolunda Haliç istikametine doğru sağ şeritte yol alırken, yarısı emniyet şeridinde yarısı da benim gittiğim şeritte olan bir araç beni resmen sıyırdı.
    Nasıl düşmedim bilmiyorum. Genellikle trafikte aralardan sıyrılmaya çalışan motosikletler, otomobillerin aynalarına çarparlar ve bu da sürücülerin canını sıkar. Bu kez beni sıyıran otomobil aynamın yönünü değiştirmişti. Birkaç yüz metre ileride trafik tıkanmıştı. Beni sıyıran araca doğru yaklaştım. Dikiz aynasında beni gören aracın şoförü, “resmi” bir kişilik olduğunu vurgulamak için ördek sirenini birkaç kez “kvak, kvak” diye öttürdü.

    “İşine git güzel kardeşim”
    Yanına geldiğim aracın şoförü camını indirince yüzleştiği “Beni deviriyordun” cümlesine tehditkar bir şekilde “Güzel kardeşim niye işine gitmiyorsun?” yanıtını verdi. Aslında net bir mesaj içeren bu cümleye, şoförün yanında oturan şahsiyetin elindeki düğmeden çıkan birkaç “kvak, kvak” daha eşlik etti.
    Bir günde iki vukuat fazla. “Umarım sağ salim eve ulaşırım” diyerek yoluma devam ettim; şu resmi aracın içinde UH olan plakasını birkaç kez tekrarlayarak.
    Kendimize dikkat edelim dostlar; çünkü yollar hiç de tekin değil. Ve bir kez daha anladım ki herkesin kral olduğu asfaltta, kapladığın alan kadar saygı görüyorsun. Ben de beton mikserlerinin önünde saygıyla eğiliyorum.
    Ölen ölür ama kalan sağlar bizimdir...


    Kullanılmış Motosiklet Fuarı
    Yarın motosikletçi kadınların yeni platformu PembeA2‘den onlarca motosikletçi arkadaşımla Ağva’ya gidip geleceğim. Bu geziye ve gezide test edeceğim yeni BMW F 800 GS’e ilişkin izlenimleri yakında okuyacaksınız. Yarın yani
    13 Nisan Pazar günü planı olmayan İstanbullular için harika bir önerim var. BMW Motosiklet’in gelenekselleşen Kullanılmış Motosiklet Fuarı yarın Borusan Oto İstinye’de düzenleniyor.

    2005’ten beri düzenlenen fuarda her marka motosiklet kullanıcısı 500 cc. ve üzeri motor hacmindeki araçlarını satmak veya yeni bir model almak için bir araya geliyor. Motosikletle ilgilenen herkesin ücretsiz olarak ziyaret edebileceği Kullanılmış Motosiklet Fuarı bu kez açık alanda gerçekleşecek.



    Menderes ÖZEL
    mozel@milliyet.com.tr
    Motosiklet Günlüğü - Menderes Özel'in Yazıları Milliyet Gazetesi Cumartesi Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    kalidor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2007
    Şehir
    Atlanta / Peachtree
    Çok geçmiş olsun yaşadığın olaylar çoğu kişinin başına geliyor. Maalesef Türkiye trafiği kendini bir şey sanan hıyarlarla dolu. Benimde başıma bir iki kere bu tür olaylar geldi, her ne kadar karşı tarafa uymamaya çalışsanda bir şekilde adama şafak attırıyorlar. Baktın adam uzlaşmaktan yana değil illa kavga edecek çıkart kaskı koy bir tane herifin suratına yığılsın kalsın. Laf anlatmaya çalışma...

  3. #3
    ERYİLMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2006
    Şehir
    ümraniye
    Motosikleti
    YAMAHA YZF R1 06
    geçen hafta cumartesi günüde buna benzer bir olay benim başıma geldi.
    geçen hafta cumartesi günü göstepe kırmızı ışıkta durdum arkamdan gelen pendik-kadıköy minibüsü geldi çat arkadan vurdu. indim sinyal yamulmuş. şöfere neyapıyor dedim,indiminibüsten bana dediği '' bensi geçecek zannettim'' yavdedim kırmızı yanıyor nereye geçim. kusubakma dedi. ya sabırdedim gittim.
    allahtan sinyal yamuldu sadece.
    aman arkadaşlar dikkat edin kendinize trafikte kendinibilmez sürücüler çoooook
    DRİFT RELİGİON

  4. #4

    Üyelik
    22 Ocak 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    mondial 250 mct 2007
    herkese gecmıs olsun. kım ne derse dersın ben her zaman kendımı kavgaya hazırlarım. yapacak baska bısey yok
    mecho[B][I][COLOR="MediumTurquoise"][/COLOR][/I][/B]

  5. #5
    desperadost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul küçükyalı
    Motosikleti
    TİGER 250 S
    vay be menderescim sanada ha ahhh ah daha çok yolumuz var yazıklar olsun ne diyeyim dikkat et kendine sevgiler....
    çocuklar hepimizin onları kucaklayalım.......

  6. #6

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    Şehir
    Artık İstanbul
    Motosikleti
    R6
    Geçmiş olsun.
    Sağ kalmayı becerebilen motorcuları sabır taşına çevirir bu Türkiye trafiği. Sanırım benim daha çok yolum var bu bağlamda zira bu gibi durumlarda sinirlerime hakim olamıyorum. Birkaç araba dayak yemeden de akıllanacak gibi durmuyorum

    Bu gibi durumlarda tek avuntum motorcu dayanışmasıdır. Arkadaşlar lütfen bunu kaybetmeyelim. Demek istediğim elbette 'ne olduğunu dahi anlamadan sormadan motorcuyu koruyup karşı tarafı haşat edin' değil! Fakat mümkün olduğunca birbirimizi kollarsak en azından eli kolu bağlı ve yalnız hissetmeyiz...

    Tekrar geçmiş olsun Menderes Bey'e, teşekkürler Gürkan'a
    [COLOR="Blue"][B]"Ey yaşam, senin bunca değerli oluşun ölüm sayesindedir."

    Lucius Annaeus Seneca [/B][/COLOR]

  7. #7
    100 Oktan Moderatör (Komtan) Gürkan Anbarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Motosikleti
    Fazer
    Alıntı menderes özel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Küfüre rağmen soğukkanlı yanıtım “Hem arkadan çarpıyorsun hem de suçluyorsun” oldu. Adam ne cevap verdi dersiniz; kafamdaki kaska aldırmadan bana yumruk attı.
    Ah be abi çok geçmiş olsun, son dönemlerde çok dolanıyorum bende oralarda, en son yaşadığımız bir durum var, 4-5 motorduk (orda olanlar kendini bilir ) o gün bugündür beni gören sarı ticari yolunu değiştiriyor, ışıkta 2 metre mesafe ile duruyor

  8. #8
    Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Geçmiş olsun....
    Diyoruz herseferinde ama ne gelip geçiyor farkında değiliz!hayatta olduğumuza şükür ediyoruz ammaaaaa....
    Adamlar bizlere çarpıyor,hakaret ediyor,bazılarıda üste çıkabilmek için kaba kuvvete sarılıyor.........
    vay bee daha neler yaşayacağız çok merak ediyorum.
    Bildiğim bir şey varki çok uzakta değil!!
    Yakın bir gelecekte motosiklet sürücüleri bence fena intikam alacak kendini bilmez,insanlık dışı mahlukat olupta şoför diye geçinenlerden
    Gittikçe asabileşiyorum haksızlık edenlere karşıııııııı
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

  9. #9

    Üyelik
    20 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    mr 250 destro
    ne bu ya kavga ortamı

  10. #10

    Üyelik
    10 Nisan 2008
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    KAWASAKİ VN 800
    100 oktanlık komtanım moderatörüm büyük geçmiş olsun itle dalaşmaktansa çalıyı dolaşmak herzana iyidir derler ama nereye kadar çalı dolanacağız nereye kadar ya sabır çekeceğiz allah hepimize sabır versin sonumuz iyi olur inşallah

  11. #11

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    üzüldüm. ne yapabiliriz bilmiyorum bunca insana benzeyen mahlukatın arasında.. karşındakinin hayatı ile oynamayı bile olağan karşılayan bunca ilginç kan taşıyan insancık varken.. acaba oksijen tüketmemiz bile çok mu bizim gibiler için.
    ama bir şekilde başlamalı bir taraflardan. temizlemeli etrafımızı. aydınlatmalı. kirli insanları elimine etmeli, oksijen tüketmelerini engellemeli.. lakin nasıl..

  12. #12
    starblazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    yoktur
    Motor demirlerini uzatalım geçerken cızarız zaten yakalayamazlar
    Geçmiş olsun aynısını bende arabada yaşadım , adam arabaya bakıp beni ufak tefek gördü. Dışarı çıkınca ne oluyor sayın kardeşim durumu çözelim deyince abi yapma etme kaçak çalışıyorum falan , genede arabada demir falan bulundurmakta fayda var . ( Biber gazı daha iyi bayanlar için tavsiye ederim adam şikayet bile edemez.)

  13. #13
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    31 Mayıs 2007
    Şehir
    istanbul florya
    Motosikleti
    yamaha süper tenere 1200cc ZE
    ah ah bana denk gelcekti o taksi aynaları indirivercektim of of alışkanlık yaptı ellerim kaşınıyor
    Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
    Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)

  14. #14

    Üyelik
    13 Ağustos 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    GSXR1000RR1
    geçmiş olsun menders bey, malesef gazeteci olduğunuz halde, köşenizden her hafta bas bas bağırdığınız halde bile sesiniz ve sesimiz duyulmuyor, Allah hepimizi bu tür insan görünümlü canavarlardan korusun..

  15. #15
    Bandit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    atlar,motosikletler,oyuncaklar
    mumkun oldugunca alttan alın arkadaslar hepiniz bize lazimsiniz. Kesinlikle kavganin iyi bir sonucu olmaz , savaslar gibi.
    bandit : ruhlarinda haydut tasiyanlari , ruhlarinda ozgur olanlari, ruzgara cikinca herseyi unutanlari anlatir


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler