Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yardımcı Olurmusunuz ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    27 Eylül 2008
    Daha önce birçok kez motor kullandım sürüşe ve genel bilgilere yabancı değilim ancak hiç motor sahibi olmadım benim sizden bilenlerden bana yardım etmenzi istediğim konu Bmw motorların içinde kararsız kaldım R60/6 , R60/7 ve R65 bu üç motordan hangisi tercih edilmeli eski olduklarının farkındayım ancak hem biraz uğraşmak hemde haftasonlarını daha aktif geçirmek istiyorum eski olduğı için uğraşmaya değmez dediğinizi duyar gibiyim sanki ama yinede vaktim var kullanan bilgi sahibi arkadaşların bu motorlar hakkında beni aydınlatacağını umuyorum ..


    Teşekkürler ..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    19 Haziran 2007
    Şehir
    İSTANBUL--DÜZCE
    Motosikleti
    '93 Yamaha Virago XV535, '94 Yamaha DT 125R
    bahsttiğiniz motorlar hakkında bilgiye sahip değilim ama motorun tamiri ile uğraşmak sürmekten daha keyif verici bana göre ama dikkat etmeniz gereken bi konu yedek parça yedek parçası bulunmuyorsa çok iyi bi usta olsanız bile bi işe yaramaz .

  3. #3
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    1964 mz topladım domuzkafa dediklerinden, sene 2003de cesedini 500 liraya almıştım, plakalı ruhsatlıydı. söktüm, dağattım, boyadım, elektrik aksamını komple yeniledik, aküye muhafaza, zincire gerdirme aparatı yaptım atölyede, bi taraftan çalışırken bi taraftan moturla ilgileniyodum. sökmem 3 günümü, toplamam bikaç haftamı almıştı. kucağımda indirdim motoru şaseden. epey uğraştım, bi karbüratör sorunu çıktı sonra, çözemedik, motor hurdaya gitti. eski bmwlere hastayım bende, bizim burda ünal usta war, tükkanı bmw mezarlığı, gider gider seyrederim. çok büyük paralar harcamak zorunda kalabilirsin, şaftlı olmasıda ayrı bi teferruat, sorunluysa uğraştırır epey. amma aklına düştüyse toplamak, waktin, yerin, takımın taklawatın warsa çekinme gir, hiçbişey wermez emek werilmiş şıkır şıkır çalışan bi klasiğin keyfini. parça lazım olursa ünaldan sorar bilgilendiririm seni. kolay gele.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

  4. #4

    Üyelik
    27 Eylül 2008
    Yok şıkır şıkır çalışan bir r65 buldum benim sorunum bu motorların temizi kullanıcısını üzmeden ne kadar yol yapabilir (düzgün bakımlı ve yormadan kullanılırsa) mesela ben temiz bir r65 ile tek kalemde 3000 km yol yapabilirmiyim ?


    Bir de bu motorların parçalarının zor bulunduğunu biliyorum ancak yurtdışı bağlantılarım sağlam ordanda getirtebilirim dediğim gibi bu motorlar ile gözünüz kapalı uzun yola çıkabilirmisiniz ?

  5. #5
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    çıkarsın desek yalan olur. sağlam motor amma her parçası ihtiyar, hangisinin ne zaman can wereceği bilinmez, takdir-i ilahi. heryerini elden geçirecem, yeterli teknik desteğim, ekipmanım, yedek parçam elimin altında diyosan ayrı konu. motorlar sağlam motor. bakımlısı çinlileri katlar ihtiyarda olsa.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

  6. #6
    osmanba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul /( Katkısız Laz )
    Motosikleti
    Honda şhadow VT 750 c 4 - Honda CBF 150
    Arkadaşim çevrenizde varsa şayet bu motosikletlerin tamir servisi ile görüşün. Oradan daha garanti bilgi edinirsiniz . Hem zaten çevrenizde tamiri mümkün olmayan motosikleti alırsanız sıkıntıya girersiniz. Önemli olan sizin yetersiz kaldığıniz yerde destek görebilmeniz.Parça sorunu olmayan ve yeterli bakımı yapılmış hangi motosiklet olursa olsun aşırı sıkıştırılmadıktan sonra 3000 km. yol ne ki.?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)