Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Lifan xplore mi xtreme 200i mi tercih etmeliyim

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    30 Mayıs 2020
    Motosikleti
    Scooter,xtreme 200,cbr125
    Öncelikle herkese iyi bayramlar,lise öğrencisiyim ilk vitesli motorumu almak istiyorum malum fıyatlar bellı cross bakmak zorundayız.eskıden xplore surmustum cok hosuma gıtmıstı sımdı artık biraz yaşlanmış ve parçası az olduğundan korkuyla yaklaşıyorum. Xtreme hemen hemen kafa kafaya piyasasi ve de 2021-22 model.mondıal alırsam aynı zevki alır mıyım öbür yaza kadar sorunsuz binebilir miyim tecrübeli kişilerin yorumuna ihtiyacım var. Bu arada boyum 1.87 daha öncesinde de 250-600cc surme sanslarım olmustu toplam 400-500 km kadar cross motor nakedlara benzemez diyolar alışmak uzun sürer mi


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Hayırlı bayramlar genç kardeşim.

    Xtreme max 200 kısa mesafe sürdüm. Arazide gerçekten çok keyifli bir alet ve Lifandan aldığın keyfin benzerini alırsın.

    Ancak gelelim sorunsuzluk kısmına, çinli motor alıyorsan "sorunsuzluk" kelimesini unutacaksın. Ufak tefek illa sorunlar çıkacak. Önemli olan yedek parçası var mı yok mu, sen buna bakmalısın.

    Yedek parça olarak Mondial çok daha önde, sırf bu sebepten bile mondial Xtreme max200 tercih edilir. Genel olarak parça fiyatları da uygun ama bazı spesifik parçaları baya baya pahalı bunu da unutma. Mesela ben araştırdığımda ön amortisörlerin çinli motordan beklenmeyecek şekilde pahalıydı. Önden bir kaza yaparsan ve amortisörlere zarar gelirse sağlam masraf çıkar haberin olsun.

    Ne gibi sorunlar çıkabilir dersen arazi kullanımında biraz zorlayınca jant tellerinde kırılma, teker rulmanı bozulması, arka teker göbeği dağıtma, arka fren merkezi bozulması, arka plakalık demirinin kırılması gibi gibi bazı sorunları var.

    Ama alınmaz mı? Bütçe meselesi, illa cross tip motor istiyorum dersen alınır. Yeter ki ne aldığını bil, 3 kuruşluk maldan 10 kuruşluk kalite beklentin olmasın.

    Bu fiyatlara alternatif çok sağlam ve sorunsuz arazi motoru zaten yok. Sana parçası bol ve ucuz olan motor lazım oda mondial oluyor.

    Alışma konusuna gelince, klasik naked veya commuter sürmekten elbet zor olacak ilk başta çünkü Xtreme max selesi baya baya yüksek bir motosiklet. Ama senin boy yeterli, çok zorluk çekeceğini düşünmüyorum.

    Şimdiden hayırlısı olsun.

  3. #3
    hakan1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2021
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Zamanında vardı Lifan Xplore. Genelde işçiman bir motor ama ağır kullanıma gelmiyor. Ufaktan bozuk yol vs olacaksa uyabilir ama çamur filan çok sevmiyor. Ön takım çok hafif ve zayıf, furş rulman değil bilyalı ve tamiri yok gibi. Ben halledemeyip sattım yok pahasına. Almadan mondial i de sormuştum, onu da şöyle anlatayım; bir dükkanın önünde gördüm sahibiyle konuşmaya başladık. Konuşmanın bir yerinde "kaç model, belli baya arazi yapmışsın" dedim. Adamın cevabı şöyle oldu; "yeni aldım, hiç araziye girmedim"..😂..

    Mondial de üzecek ama daha yaygın, Mondial derim...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:10 ----------


  4. #4

    Üyelik
    10 Mayıs 2018
    Şehir
    İstanbul-Van
    Motosikleti
    honda cm125t ve kuba dragon 110cc
    Xtreme 200 arka dişli göbeği kronik sorunlu tamir etmeyle düzelmiyor tekrarlıyor. Jant göbeği içine özel takoz takman lazım. Xtreme 200 karburatörlüsünü al bulursan. Enjeksiyonlu olanı dert. Ön çamurluğu da bulamazsın piyasada.

  5. #5

    Üyelik
    30 Mayıs 2020
    Motosikleti
    Scooter,xtreme 200,cbr125
    Teşekkür ettim abilerim forumda yeniyim böyle mi cevap veriliyo çok kestiremedim.sanırım yakında xtreme sahibi olucam yine de xplore şekil itibariyle içimde ukte kalan bi motor .xtreme nin bu kadar ucuz olmasından gozum korkuyodu artık nedenlerini daha iyi anladım daha çok korkuyo😂,umarım başka bi sohbette kafamda ki projeyi yapmış bi şekilde paylaşabilirim tekrar herkese kazasız belasız sürüşler

  6. #6
    hakan1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2021
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Dostum başka alternatifler de bakabilirsin. RKS nin vardı, ön jant 19 du sanırım. Ama RKS bence 1 tık daha iyi ikisinden de. Başka markaları da araştır derim. Nasılsa bir şekilde hepsi de çin malı ekonomik motorlar. Hiç olmazsa şeklen beğendiğini alırsın. Arora, Yuki, Falcon vs..

    Bir motor var modelini bilmiyorum. Ön farı çift asimetrik kare, GS F800 tarzı yapmışlar, oldukçada heybetliydi, bir araştır derim...

    RKS Winner 200...Lifanla çok benzer...

  7. #7
    f0cus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2019
    Motosikleti
    CF Moto 250 CL-X
    Xtremeyi 2000km civarı kullandım sorunlarını xtreme kullanıcıları sayfasında paylaşmıştım.
    "Sadistic"in dediği arka dişli göbeği kısmı 2023 modellerinde düzeltilmiş ancak 2023 modellerine 40-45 bin arası fiyat istiyor bayiler

  8. #8

    Üyelik
    30 Mayıs 2020
    Motosikleti
    Scooter,xtreme 200,cbr125
    10 ay sonra merhaba tekrar fikrini paylasan herkese tesekkurler https://dosya.hizliresim.com/yt0NQZOR2fQ9y37/preview


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler