Arkadaşlar daha önce bir fikir konusu açmıştım scooter tavsiyesi hakkında. Üç aşağı beş yukarı benim bütçemin yeteceği modeller arasında bir fark olmadığına kanaat getirdim. Aslında Spacy Alfa modeli nispeten daha iyi ama fiyatları 100 bin TL'ye dayanmış durumda.
Dolayısıyla bende Activa S modellerine bakmaya başladım.
Benim motorum 19 bin KM civarında, üzerinde 7-8 bin liralık diz örtüsü çanta vb. ekstraları var. Ben bu motoru aldığım fiyat ve üzerine ettiğim ekstralar ile 58-59 bin TL civarında bir satış fiyatına ulaştım. Direkt olarak aldığım fiyatın üzerine koyup 0 zarar ile satmaya çalışmıyorum aksine göz ardı ettiğim birçok para harcaması da yaptım. Yani 58-59 bin TL inebileceğim en en son rakam, daha altına indiğim zaman resmen Downgrade yapmış olurum...

Neyse, motorum ile Activa S takas etmek isteyen bir arkadaşla tanıştım.

Sorun şurada başlıyor, tamam honda falan ama bu motorun şehrimdeki taban fiyatı 45 bin civarında ki KM'si yüksek ama en azından işçilik görmemiş modeller. Fiyatta Yukarı çıktıkça güzel kozmetik ve ekstralılar da göze çarpmıyor değil.

Bu arkadaşımız da motorunu 60 bin bandında satmak istiyor fakat motorunda motor baştan yapılmış, orjinal/a kalite kullanılmış ve şuanda rodajdaymış. Faturaları falan duruyormuş. Motoruna kefilmiş. KM'si yüksek olmasındansa yapılı al 60-70 bin KM'leri sen gör diyor.

Şimdi açıkcası ben kuryeyim ve gerçekten şuanda scootera çok ama çok ihtiyacım var.
Eğer kendi motorumu kendi koyduğum fiyata satabilirsem eminim daha iyi alternatifler bulabilirim ama malum kış geldi ve satmak bir hayli zorlaştı.
Ancak dediğim gibi activa'nın taban fiyatının 45'leri görmesi ve benim motorumu dolu dolu verecek olmam (karşı motorda da aynı aksesuarlar var elcik örtü vs.) beni biraz kazık yiyecekmiş hissine kapıldırdı.

Eğer aramızda motor ikinci el piyasasından anlayan, beni bu konuda yönlendirebilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim yoksa bir anlık gazla yanlış hamleler yapmak istemiyorum.

teşekkür ederim.