MT-7 mi CB650F mi?

Merhaba arkadaşlar,

uzun zamandır chopper kullandıktan sonra şehir içinde kıvrak ve yakıt tüketimi uygun bir makine almayı düşünüyorum.

Hava güzel olduğu taktirde hergün işe motor ile gideceğim ve gidiş-geliş yaklaşık 100km.

Bu iki motor gözüme güzel gözüküyor tecrübelerinize ihtiyacım var hangisini tercih etmeliyim.

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

4 silindir tercih edilesidir. 650 olduğu için üst vergi diliminden muaftir. Sesi tipi hoştur.

Yakından bakıldığında gel beni al der. Benim gozlemim bu yönde. Tercih sizin.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Merhaba arkadaşlar,

uzun zamandır chopper kullandıktan sonra şehir içinde kıvrak ve yakıt tüketimi uygun bir makine almayı düşünüyorum.

Hava güzel olduğu taktirde hergün işe motor ile gideceğim ve gidiş-geliş yaklaşık 100km.

Bu iki motor gözüme güzel gözüküyor tecrübelerinize ihtiyacım var hangisini tercih etmeliyim.

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Merhabalar,

Yazmış olduğunuz beklentileriniz ile seçmiş olduğunuz motorlar kesinlikle örtüşmemekte. her iki motorda agresif ve yakıt tüketimi ekonomik olmayan modeller. Sizin isteklerinizi mantık çerçevesinde karşılayacak motor ise Hondanın NC serisidir. Gücü , yakıt tüketimi ve konforu (özellikle X serisi) sizi fazlası ile memnun edecektir.

Sevgilerimle

Merhaba, chopper motor dan sonra bu motorların yakıtı sizi etkilemez diye düşünüyorum, bence 650 cc 4 silindir.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Birisi çift silindir naked,diğer 4 silindirli sport touring.İkisi de bir biri ile alakasız aletler.İkisinin de yakıt tüketimi pek uygun değil.Ama şehir içi kıvrak derseniz MT-07 sanırım daha uygun olur.Az yaksın,ekonomik olsun ama çok güçlü olmasın derseniz @ Okan Sinan Ocan hocamızın dediği gibi NC serisine bir göz atabilirsiniz.Yada üçün bir seçenek Kawasaki ER-6 N yada Z650.Kısmen biraz daha sakin ve yakıt tüketimi birazcık daha az.Ama parça ve servisleri can yakabilir.

CB650F kullanıcısıyım. Motosikletimden çok memnunum. 100 km de yakıt ortalması 5-6 lt. arasında. Agresif kullanımda daha da artacaktır.
Mt07 hakkında söyleyebilecek bir şeyim yok. Yakıt tüketimi önemliyse NC serisi de göz önüne alınmalıdır. 2 yıl NC700s kullandım. Yakıt tasarufundan başka hiç bir keyfi olmsyan bir motosiklet.
Hayırlı olsun şimdiden seçeceğin motor.

Merhabalar,

Yazmış olduğunuz beklentileriniz ile seçmiş olduğunuz motorlar kesinlikle örtüşmemekte. her iki motorda agresif ve yakıt tüketimi ekonomik olmayan modeller. Sizin isteklerinizi mantık çerçevesinde karşılayacak motor ise Hondanın NC serisidir. Gücü , yakıt tüketimi ve konforu (özellikle X serisi) sizi fazlası ile memnun edecektir.

Sevgilerimle

Hocam ortalama 5-6 litrenin neyi çok ? Sırf bu yüzden motor bloğu araba karakterinde olan nc yi neden alsın ?

mt07 kullanıyorum artçınız olacaksa direk eleyin ama fiyat performans açısından en mantıklısı gibi...

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Hocam ortalama 5-6 litrenin neyi çok ? Sırf bu yüzden motor bloğu araba karakterinde olan nc yi neden alsın ?

Araba karakterinde bir blok değil , direk olarak Honda Jazz ın bloğundan bahsediyoruz. Bu hiç de keyifsiz bir blok değil. Amaç motorla sadece bol devirle gürültü yaratmak ise NC doğru seçim değil ama işe gidip gelmek için hem akıcı hem kıvrak hem de ekonomik bir seçenek aranıyorsa NC en doğru seçim. Ayrıca 52 beygirlik gücün neresi az onu da hiç anlayamıyorum. Üniversitede okurken para kazanmak için 50 beygir bile zor çıkartan Anadol kamyonetimle bir tonluk yüklerin altına girip ne rampalardan tırmanıyordum . Düz yolda boşken 100 e bile çıkabiliyordum :)

İşe motosiklet ile gidip gelecek olan bu arkadaşımızın günlük olarak yazdığı yol miktarı 100 km. NC serisi diğer iki motordan da ortalama 2 lt daha az yakıyor . Bunun anlamı şudur Ayda 22 gün işe gidip gelen bu arkadaşımız için 44lt lik bir tasarruf yani 220 tl den fazla aylık cebinde kalacak para demektir. Yıllık olarak bu miktar (sadece işe gidip geldiğini bile varsaysak) en az 2500 tl dir.

Hondanın sınırsız kilometre ve 4 yıllık garanti süresinide göz önüne alırsak mantıklı olan seçenek NC dir.

Sevgilerimle

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
MT7 kardeşimde var. çok eğlenceli bir motor. Ama benim arabamdan daha çok yakıyor. Şehir içinde işe gidip gelmek için ben tercih etmezdim. Zaten naked motor, rüzgar alması bir yana yağmurda çamurda zor olur işe gidip gelmek. Zaten bu yüzden kendime motor alırken rahatımı düşünüp xmax 250 aldım.

Amaç işe gidip gelmekse az yakan ve yağmurda, rüzgarda daha rahat sürüşü olan model seçmek mantıklı. Tabi her şeyde olduğu gibi mantıklı seçeneklerin eğlencesi de çok olmuyor.

Okan Hocam da ele verir talkımı kendi yutar salkımı. :mrgreen: Kendisi XJ6 ile 9000 devirlerde Sarıcakaya virajlarında keyif yapar, ele gelince de nc750.

Yok badabat gardaşım, bakma sen Okan Hoca'ya. Git istediğin motoru al. Tracer 700'ün üstüne oturdum dün mesela. Çiççek gibiydi walla. MT-07 de CB650F de mis gibi motorlar. ER-6n de ha keza çok hoş. CB500F de amaca uygun. 390 Duke de olur.

NC mece alınmaz. NC yerine CB500F bile daha zevkli. Hatta yakıt sarfiyatı bakımından bir düşünce varsa CB650F'den daha az yakacağı kesin gibi. Öbür motorlarla iki vites değişimi yapılacak yolda ne o öyle kırksekizyüzbin kere vites değiştirip durmak... Hele bir de DCT seçeneği koymuşlar ki ıııyyyğh... Aciyip aciyip şeyler...

(bkz: Honda NC750S DCT Test Ettim)

(bkz: Honda NC700X denedim)

(bkz: CB500F Test ve 390 Duke ile Karşılaştırma)

Son düzenleme:

M.M

Mt07 kullanalar yakıtından şikayet edenler ne kadar yakıyor yazabilir mi?
Mesela 120 civarı hızlarda 4 bin devir bandında yada daha düşük ne kadar yakıyor?

maw

Ben cb650f kullanıyorum gayet güzel kullanımı rahat tavsiye ederim

Mt07 kullanalar yakıtından şikayet edenler ne kadar yakıyor yazabilir mi?
Mesela 120 civarı hızlarda 4 bin devir bandında yada daha düşük ne kadar yakıyor?

Genel anlamda sakin kullanırım. Motorun ortalama yakıt bölümünde 5 lt yazıyor. Tabi stabil hızlarda 3 ltlere düştüğüm yollar etkilemiştir. Genel anlamda mt kullanmak istiyorsak 5ltyi gözden çıkarmak gerekir.

Selam, Mt7 şehiriçi ortalamam 6-7 litre, 120 sabit hızda 3.5-4.5litre civarı tüketimi vardır..

M.M

Hocam bence bu değerler gayet güzel.Örneğin siz 120 km hızla 4 bin yada 3500 devirde stabil giderken atıyorum 3.5 lt yakıyorsunuz adam 125 cc motorla sizin hızınızda stabil gitmesi için ful devirde kullanmalı.Yani yakıt sarfiyatı aynı yada yakın değerler oluyor.Altınızdaki makinada belli 700cc eğlenceli torklu makina.

Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkürler. CB650F almaya karar verdim. hayırlısıyla temz bir tane buluruz inş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar