Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

honda cbf 150 - tvs apache rtr ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #81
    conquista - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    izmir bayındır
    Motosikleti
    kawasaki Z750S
    soruna bi cevapta ben vereyim dedim... 2000 yılından beri honda kullanıcısıyım. hondayı kimse elinin tersi ile itemez ama apache de boş motor değildir. daha bir hafta önce iki motordan da 0 km aldık... dayıma cbf aldık yeğenime tvs aldık.. dayım sakin kullancıdır rahatlığa önem verir cbf i seçti yeğenim gençtir o yüzden biraz agresif kullanır görüntüye önem verir apache yi seçti...ben senın yerınde olsam 2011 model apache yi tercih ederim.... benim kanaatim apache de biraz daha fazla teknoloji var. kontağı çevirdiğinde sanki 600 rr kullanacakmışsın hissi veriyor...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #82
    K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2011
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Koray amma para düşkünüsun be abisi yaw bu
    Motorsiklet zevk işidir hadi yedek parça servis desen sana katılırım da ama hemen satılma konusunda sana katılmıyorum bak sende yamaha var satacak oldugunda kaç kisi aradı veya test etti çok merak ediyorum. ( telden girdiğim icin gülücük yapamıyorum yoksa kahkaha atardim.)
    aksesuarlaın parasını istersen aramzlar..ama çok takas geldi kanka..2 tane atv bi tane kol saati...
    bide şark kurnazının biri aradı...

    Alıntı chemical adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkes uzman oldu bu motor tartışmalarında herkes bilir kişi. Konu açılınca muhalefet belli destekleyenler belli. Herkes geri zekalı parası bol saçıyor gidip cbf150 alıyor kuryelerde para bol litre litre yağ alıyolar 20-30 binde para fazlalığından motoru atıyolar ama NEDENSE gene CBF150 alıyolar yani istanbulda geçen 10 kuryeden garanti 6-7si cbf 150 bu adamlar bu işten ekmek yiyor neden gidip tvs yada ybr almıyor?? hadi cbfi geçtim cb125e ye laf atıyoduk kim alacak bunu diye maşallahı var siz neyin peşindesiniz? Siz aldınız diye o mal iyimi olacak biraz objektif olun. Bu anlatan arkadaş tüm cbflerini sıfır kendisi bayiden mi çıkarmış yoksa ne olduğu belli olmayan birinden mi almış? zaten grenajları çakma çin malı olanlardan motora verdiği değeri gösteriyor. Tüm bunları bırak sıfır motor zaten 300 lira kutudan çıkartıp takıyolar daha neyin ömründen bahsediyosunuz ben onu anlamadım. Allahın gariban çin malı motorundan 100000 km mi yapmasını bekliyosunuz KAPİTALİS düzen motoru bunlar bozulacakki adam para kazansız yok öyle evladiyelik motor 3-5 liraya. eskidendi onlar alıcaksın honda titan dağ bayır geziceksin made in japan velasıl kelam nekadar ekmek odar köfte arkadaşlar.
    aferin la ...kedi olalı bi fare tuttun... kral hondacı...

  3. #83
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Koray sende öyle bı fiyat istemiş sin ki o paraya fazer var
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  4. #84
    kanmix_x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Şubat 2012
    Şehir
    Gonya- Mevlana Selçuklu
    Motosikleti
    Cbf150,Ybr,Tvs üçlüsü :)]
    Millet cbf150 ismine deyil Honda ismine para veriyor

    Tvs mi Hondamı denilse gözü kapalı Honda derim

    Ama burda model kıyaslaması yapılması daha mantıklı gibi
    İmza yok
    Ne Oldu Ha, Vuruyummu Sırtına
    Oğlum Bak Git

  5. #85
    Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2006
    Şehir
    Pendik / İstanbul
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    Alıntı cbr125cbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O değil de bence km hatalı, yoksa 11000de bir motosikletin egzozu o kadar aşınmış ya da paslanmış olamaz. Ben de ikidir Cbf 150 alıp kullanıyorum. Şu istanbuldaki kuryelerde pek apaçiye bulaşan yok.

    ---------- Post added at 15:55 ---------- Previous post was at 15:53 ----------



    Cbf 150 çıktığıdan beridir beğenmiyorsun arkadaş, başka forumlarda da nickin var. sene 2007 eski mesajlarına bakılırsa çıktı çıkalı sevmeyip kötülüyorsun..
    bilmediğin nokta ney biliyormusun... o motorun egzostu orjinal değil.. elimde bulunan tiger eğzost takılı... o eğzostuda kullanmak için başka bir cbf in ana borusunu kullanmıştım... yani burda sormadan bilmeden ön yargılı olman yanlış... o motorun km si yanlış değil.. o motorun servis garanti bakım kağıtlarını gel evime sana göstereyim... ama sende sırf burda bulunan bu konuya yorum yazan arkadaşlara tatlı ve çay ısmarlada gönüller hoş olsun...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:27 ----------

    Alıntı cbr125cbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kullandım evet, çekişi iyi kasası kısa bana göre. Cbr da kullandım, yakından inceledim tabi. Bana göre dandik o yüzden cbf150 alma kararı aldım ama apache isteyen hiçkimseye yok ybr al yok cbf150 al demedim. Yeni çıkan kasasında kaç kişinin elektronik gösterge arızası oldu biliyor musun. Üstelik bu sınıfta birbirine yakın üç tane motosiklet var aralarında en iyis apache olsa herkes ona yönelir. (En basit mantıkla). Bazı konularda diğerlerine göre üstün olmadığı için ve bana göre önceliklerimi karşılamadığı için. Hatta çirkin denilen cbf150 nin kasası özellikle diğerlerine göre hoşuma gittiği için aldım. Tamam sorunlu motosikletler var. Hatta honda kaliteyi düşürdü ben de katılıyorum ama. Apache de öyle ahım şahım kaliteli bir motosiklet değil. Başlagıç motosikleti işte. (ben 4 senedir kullanıyorum yüksetlmeyi de düşünmüyorum ekstra bir para gelmezse o ayrı)

    Bir de bu hondayı tartışmaya başlayınca neden kompleksli gibi başka motosiklet kullananlar hep çamur atıyor anlamış değilim. Hadi Ramazan gibi olsa işin motorundan anlasan söksen taksan o ayrı, ya da usta olsan. Kimisine servis artislik yapmış kimisine satıcı almassan alma demiş kimisinin ilk aldığında ses geliyormuş oymuş buymuş. Honda yamuk yaptı diye başka motosiklet aldı diye markaya düşman kesilip en ufak falsosunda dilinden düşürmeyenlerden bahsediyorum. Motosikletini çok seven yıllardır kullanan bir çok arkadaş varken kötü kötü diye diretmenin mantığını anlamıyorum.

    Ben apache kullandığımda benim motosikletimin yerine geçecekmiş gibi bir his uyandırmadı. Benimkinin gözünü seveyim dedim hatta.

    bak şu bir gerçek yağ yaksın tiresin hoplasın zıplasın en önemlisi kendi motorun olsun... başkasına boyun eğmeden cebinden çıkardığın kontağı taktınmı yoluna git...
    her motor hakkında çok şey şöylenir... ben ise şunu derim.. her motorun artı eksileri vbar....

    önce beyen... sonra bin sana uygun mu test et.. sonra devam et yoluna... en güzeli kendi malın olması...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:30 ----------

    Alıntı K o r @ y adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yıllardır motor kullanırım , beni en çok ilgilendiren (motor seçiminde) ben bu motoru hemen satabilecekmiyim ve yedek parça.. gerisi teferruat ...
    yamaha al,honda al..
    koray ben motor alırken benim istediğimi verecekmi diye bakarım... mesela apache 120 den sonra tepkimelerime cevap vermiyor.... neden acaba 180 yapsa daha iyi olmazmıydı...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:34 ----------

    arkadaşım motoru alacaksan bin test et... her motorun kendine göre eksileri ve artıları var.. ybr cılız az yakıtlı sağlam... apache ağrasiz güçlü kuvvetli ama kıbraşımlı.. cb saf kan 90 km sınırlı bir çinli ve kıbraşımlı... cbf ise rahat ama ufak tefek kronik sorunları olan motor... cb haricinde hangisini alırsan al ama üzerine otur bir kaç tur at...
    ERROR88 bunu beğendi.
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

  6. #86
    safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2011
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı kanmix_x adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konumuz efendim Antalyada şu kadar motor varmış yok Konyada şu kadar motor varmış deyil

    Tvs tanınmamış bir markadır ama Hondayı 10 yaşındaki çocuk bile bilir

    Tvs nin reklama tanınmaya ihtiyacı var

    Ya Honda varken Tvs kimmiş tvs ye laf düşmez gibi bir mantık var

    Ama ben Hobi amaçlı kullanıyorum görüntüde önemli benim için

    Tvs fazla modeli yok bu da bir etken
    ya kardeşim tvs tanınmasa bu kadar servisi açar mı?

    yada şöyle sorayım honda kaç yıldır piyasada ve kaç tane satış servis noktası var ?
    tvs kaç yıldır piyasada ve kaç tane satış servisi noktası var?

    tvs aranılıyor alınmak isteniyor ki adamlar ülkenin güney doğusuna bile servis açmış. peki ya honda ? pek çok kullanıcı servisinin kendine uzaklığından şikayet edip ilk bakımını kendi yapıp garanti dışı kalmak zorunda kalmıyor mu?

    ayrıca sırf dışardaki adam markayı tanıyacak diye aynı paraya neden daha düşük özellikde bir motosiklet alınsın bunun ne gibi bir mantıklı izahatı var? hem mühim olan motorculuk dicez motora binmeyen anlamaz dicez hemde motordan bi haber millet markayı anlasın diye daha düşük özellikli daha az performansa sahip hatta model yılı bile çok geride kalmış markalı bir motor mu alıcaz ?
    kymco agility 50 5700km >> honda cbx 250 2100km >> honda cb 125 ..?
    Demirden korksak motora binmezdik..

  7. #87
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2007
    Şehir
    Kocaeli-İzmit-Yeşilova
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Tvs servis açmamış, pisiklet servislerine, diğer çin mallarına bakan yetkili servislere servislik vermiş, pire gibi çoğalmışlar. Servis sayısı motor sayısının çok olduğunu, ürünün çok kaliteli ve yaygın olduğu, o sayıca çok olan servislerde yapılan işçiliğin ileri seviyede kaliteli olduğunu göstermez. O kadar servis var ama piyasada o servisleri doyuracak seviyede motor da ayrıca yok.

    Honda servisi açmak yürek=Mangır ister. Bazı kuralları var. bilmemkaç metrekare 2 veya 3 katlı, şu kadar camekan vitrini olacak, hemen bitişiğinde veya altında bilmem kaç metrekare atöyle olabilecek mahiyette alanı olacak. Elinde her zaman satabileceği her markadan ... adet motor bulunduracak. 100 veya 200 bin tl teminat gösterebilecek. Yani Honda servisliği almak kolay değil. Satış yedek parça servis aynı çatı altında bulunacak. Ayrıca mahalle arası tvs servislerinde yapılan işçilik kalitesi, honda servislerinde yapılan işçilik kalitesi ve hizmet kalitesinin yanından dahi geçemez. (İstisnalar kaideyi bozmaz, arada müşterisini memnun edemeyen servisler elbette vardır) .

    Başlığı aradım, bulamadım, fakat, çok uzak olmayan bi geçmişte, herhangi bi kaza sonrası falan da değil, bi arıza sonrası serviste bir aynı aşkın süredir parça bekleyen bir tvs apaçhi kullanıcısı foruma başlık açmış ve sıkıntısını paylaşmıştı. Commuter motor parça beklemez. Bi çok arkadaşımız bu motoru hayatında ileri derecede aktif olarak kullanıyor, işe gidip geliyor ekmeğini motorundan kazanıyor, race olsa anlarım, tourring falan olsa ok yine anlarım, ama bir commuter motor serviste parça beklerse o motor benim için bitmiştir. Yaz ortasında cbf 150 ybr veya tvs fark etmez, 2-3 hafta 1 ay parça beklemez. Beklememeli.

    Yıllardır cbf kullanan biri olarak tvs ye bir kere bindim. Sürüş anında dahi değil, boşta gaz verirken yaşadığım titreşim dahi, 100 km de 1 lt yaksada, motor düzde kasmadan 120-130 km-h hızlara çıksada, o motoru almamak için benim içi yeterli bi sebeptir. Bir motorda o seviyede titreşim varsa = Benim için sürüş konforu bitmiştir. Ama tabi ki tercih meselsi, alanında kendince haklı sebepleri vardır. Saygı duyarım. Kişisel fikrim bu yönde.

  8. #88
    cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2008
    Şehir
    İstanbul-Beylikdüzü
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Alıntı TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bilmediğin nokta ney biliyormusun... o motorun egzostu orjinal değil.. elimde bulunan tiger eğzost takılı... o eğzostuda kullanmak için başka bir cbf in ana borusunu kullanmıştım... yani burda sormadan bilmeden ön yargılı olman yanlış... o motorun km si yanlış değil.. o motorun servis garanti bakım kağıtlarını gel evime sana göstereyim... ama sende sırf burda bulunan bu konuya yorum yazan arkadaşlara tatlı ve çay ısmarlada gönüller hoş olsun...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:27 ----------




    bak şu bir gerçek yağ yaksın tiresin hoplasın zıplasın en önemlisi kendi motorun olsun... başkasına boyun eğmeden cebinden çıkardığın kontağı taktınmı yoluna git...
    her motor hakkında çok şey şöylenir... ben ise şunu derim.. her motorun artı eksileri vbar....

    önce beyen... sonra bin sana uygun mu test et.. sonra devam et yoluna... en güzeli kendi malın olması...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:30 ----------



    koray ben motor alırken benim istediğimi verecekmi diye bakarım... mesela apache 120 den sonra tepkimelerime cevap vermiyor.... neden acaba 180 yapsa daha iyi olmazmıydı...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:34 ----------

    arkadaşım motoru alacaksan bin test et... her motorun kendine göre eksileri ve artıları var.. ybr cılız az yakıtlı sağlam... apache ağrasiz güçlü kuvvetli ama kıbraşımlı.. cb saf kan 90 km sınırlı bir çinli ve kıbraşımlı... cbf ise rahat ama ufak tefek kronik sorunları olan motor... cb haricinde hangisini alırsan al ama üzerine otur bir kaç tur at...

    Ben bir şeyi ispatlamanı beklemiyorum ki, ispatlarım diye bir iddam da yok motosiklet senin, grenajları çin ucuz grenajla değişmiş, egzozu değişmiş. Bunları sen söylüyorsun ya da fotoğraflar söylüyor. Ben bu fotoğrafları sahibindende görsem sonra 11000km motosiklet deseler kesinlikle inanmam. Gerçekten öyledir o ayrı. Üstelik bence demişim, yani benim fikrim sen de bana önyargılı diyeceğine üstteki açıklamayı yazıverseydin, hee öyleymiş e iyi o zaman derdik. Ben birbirine yakın motosikletler varken, bu kadar bariz diğerlerini kötüleyenlere söylüyorum laflarımı. Sizin değil ama arkadaşların dediği aynen şöyle oluyor. Benim motosikletim en iyisi sizinkisi kötü dandik. Çocuk gibi de bunun muhabbetini yapıyor(uz).
    Ayrıca çaylar benden, tatlıları arkadaşlar ısmarlar herhalde






    Alıntı safakk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya kardeşim tvs tanınmasa bu kadar servisi açar mı?

    yada şöyle sorayım honda kaç yıldır piyasada ve kaç tane satış servis noktası var ?
    tvs kaç yıldır piyasada ve kaç tane satış servisi noktası var?

    tvs aranılıyor alınmak isteniyor ki adamlar ülkenin güney doğusuna bile servis açmış. peki ya honda ? pek çok kullanıcı servisinin kendine uzaklığından şikayet edip ilk bakımını kendi yapıp garanti dışı kalmak zorunda kalmıyor mu?

    ayrıca sırf dışardaki adam markayı tanıyacak diye aynı paraya neden daha düşük özellikde bir motosiklet alınsın bunun ne gibi bir mantıklı izahatı var? hem mühim olan motorculuk dicez motora binmeyen anlamaz dicez hemde motordan bi haber millet markayı anlasın diye daha düşük özellikli daha az performansa sahip hatta model yılı bile çok geride kalmış markalı bir motor mu alıcaz ?
    Servislere değinmeseydin keşke. İşin ticari-teknik kısmını bilmiyorum ama belli ismi marka yapmış servislerin bile şikayetleri gelirken, tvs servisleri ethem in de dediği gibi mahalle arası bisikletçilerinden oluşuyor. Sitesine göre 6 tane servisi var istanbulda.

    Bak ben de diyorum 2011 apaçi al diye. Çünkü en azından garantisi devam ediyor, en azından muayene süresine 2 yıl daha var, sıkıntısı yok ise ve 3000tl ise çok da düşünülmez. Ama satan kişi söylemeden elden çıkarmaya çalışıyorsa başına bela alır. ( bu 2007 cbf150 için de geçerli)

  9. #89
    ERROR88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA NC 750 integra
    Tvs her özelliği ile hondayı sindlren bir alet gerek tipi performansı sağlamlığı bakımından cbf ten bir gömlek üstündür bu. Kabul edilsede inkar edilsede böyledir ama markaya duyulan hayranlık. Mantığı devre dışı bırakıyor millet sorunca altımda honda var demek gurur verici bisi galiba hero honda olsa susarım lahmacun taşır ama
    www.erkakurye.com

  10. #90
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2007
    Şehir
    Kocaeli-İzmit-Yeşilova
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    İstanbul' da ki kurye motorlarının 10/9 u cbf tir. Nedenini bi sormak lazım. Neden tvs almıyosunuz ? Ne zorunuz var kurye arkadaşlar, daha ucuza kaliteli, daha üstün özellikli ve daha güçlü motora binin. Neden cbf ? Bunun sebebi nedir ?

  11. #91
    ERROR88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA NC 750 integra
    Rahat. Ve bol parça ucuz fiyat ikide bir kaza yapma riski için ideal
    www.erkakurye.com

  12. #92
    cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2008
    Şehir
    İstanbul-Beylikdüzü
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Alıntı ERROR88 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rahat. Ve bol parça ucuz fiyat ikide bir kaza yapma riski için ideal
    Ve pahalı. Hımm pahalı deyince üstteki yazılanlar ile ters mantık oldu sanki.
    Yıl sonunda yaptığınız masrafı hesaplayınca mantıklı geliyor.
    Taksi gibi, çok güvenli değiller bmw mercedes gibi ama albea kullanılıyor ya da accent era. Niye çünkü bakım maliyeti düşük yakıtı az, yani yıl sonunda size yaptığı masraf düşük.

    Mesele honda meselesi değil ayrıca ihtiyaç ve beklentiyi karşılama meselesi. Şu nc700ü suzuki yapsın ben de derim bundan sonraki motosikletim suzuki nc700 olacak diye.

  13. #93
    ERROR88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA NC 750 integra
    Helesukur aynı fıkırdeyız rahatlık önemli değil benim için en uzun yolum 100 150 km hemen bitiyor zaten
    www.erkakurye.com

  14. #94
    safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2011
    Şehir
    İstanbul
    [QUOTE=cbr125cbr;2728529

    Servislere değinmeseydin keşke. İşin ticari-teknik kısmını bilmiyorum ama belli ismi marka yapmış servislerin bile şikayetleri gelirken, tvs servisleri ethem in de dediği gibi mahalle arası bisikletçilerinden oluşuyor. Sitesine göre 6 tane servisi var istanbulda.

    Bak ben de diyorum 2011 apaçi al diye. Çünkü en azından garantisi devam ediyor, en azından muayene süresine 2 yıl daha var, sıkıntısı yok ise ve 3000tl ise çok da düşünülmez. Ama satan kişi söylemeden elden çıkarmaya çalışıyorsa başına bela alır. ( bu 2007 cbf150 için de geçerli)[/QUOTE]

    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tvs servis açmamış, pisiklet servislerine, diğer çin mallarına bakan yetkili servislere servislik vermiş, pire gibi çoğalmışlar. Servis sayısı motor sayısının çok olduğunu, ürünün çok kaliteli ve yaygın olduğu, o sayıca çok olan servislerde yapılan işçiliğin ileri seviyede kaliteli olduğunu göstermez. O kadar servis var ama piyasada o servisleri doyuracak seviyede motor da ayrıca yok.

    Honda servisi açmak yürek=Mangır ister. Bazı kuralları var. bilmemkaç metrekare 2 veya 3 katlı, şu kadar camekan vitrini olacak, hemen bitişiğinde veya altında bilmem kaç metrekare atöyle olabilecek mahiyette alanı olacak. Elinde her zaman satabileceği her markadan ... adet motor bulunduracak. 100 veya 200 bin tl teminat gösterebilecek. Yani Honda servisliği almak kolay değil. Satış yedek parça servis aynı çatı altında bulunacak. Ayrıca mahalle arası tvs servislerinde yapılan işçilik kalitesi, honda servislerinde yapılan işçilik kalitesi ve hizmet kalitesinin yanından dahi geçemez. (İstisnalar kaideyi bozmaz, arada müşterisini memnun edemeyen servisler elbette vardır) .

    Başlığı aradım, bulamadım, fakat, çok uzak olmayan bi geçmişte, herhangi bi kaza sonrası falan da değil, bi arıza sonrası serviste bir aynı aşkın süredir parça bekleyen bir tvs apaçhi kullanıcısı foruma başlık açmış ve sıkıntısını paylaşmıştı. Commuter motor parça beklemez. Bi çok arkadaşımız bu motoru hayatında ileri derecede aktif olarak kullanıyor, işe gidip geliyor ekmeğini motorundan kazanıyor, race olsa anlarım, tourring falan olsa ok yine anlarım, ama bir commuter motor serviste parça beklerse o motor benim için bitmiştir. Yaz ortasında cbf 150 ybr veya tvs fark etmez, 2-3 hafta 1 ay parça beklemez. Beklememeli.

    Yıllardır cbf kullanan biri olarak tvs ye bir kere bindim. Sürüş anında dahi değil, boşta gaz verirken yaşadığım titreşim dahi, 100 km de 1 lt yaksada, motor düzde kasmadan 120-130 km-h hızlara çıksada, o motoru almamak için benim içi yeterli bi sebeptir. Bir motorda o seviyede titreşim varsa = Benim için sürüş konforu bitmiştir. Ama tabi ki tercih meselsi, alanında kendince haklı sebepleri vardır. Saygı duyarım. Kişisel fikrim bu yönde.
    efendim kaç tane tvs servisi/bayisi gördünüz? tamam hepsi mükemmel demiyorum ama yerin dibine batırmak neden? kaldı ki ne kadar fanatikçe yorum yapıldığıda ortadadır. önce servisi yok dendi bu kez asılsız olduğu ortaya çıkınca da vay efendim servisler bisikletten bozma oldu. bu nasıl bir saldırganlıkdır. bunu neyle ispat ediyorsunuz yada bizim bunu nasıl kanıtlamamızı bekliyorsunuz ne yapalım yani il il sizi inandırmak için dolaşıp bayilerin servislerin fotoğrafını mı asalım buraya?

    ayrıca siz çok spesifik bir örnek veriyorsunuz. forumdan biri? yahu arkadaş forumda binlerce cbf kullanıcısı da yağ yakmakdan yada son modellerde hatalı üretim durumlarından yakınıyordu onları ne yapacağız? evet commuter motor 1 ay parça beklemez ama durum dediğim gibi böyle bir sorun yaşayan insan sayısı bir elin bir parmağını dahi geçmiyor.

    birde madem çok satmak önemli değil neden her fırsatta kum gibi cbf satılıyor diye honda öneriliyor? bu ne çelişki?
    kymco agility 50 5700km >> honda cbx 250 2100km >> honda cb 125 ..?
    Demirden korksak motora binmezdik..

  15. #95
    cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2008
    Şehir
    İstanbul-Beylikdüzü
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Alıntı ERROR88 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Helesukur aynı fıkırdeyız rahatlık önemli değil benim için en uzun yolum 100 150 km hemen bitiyor zaten
    İkide bir kaza yapma riski için ideal olan pahalı bir motosiklet mi ?

    peki alıntıladığım mesaja dayanarak başkalarına söylerken artık rahatık önemli değil ise ( en azından artı ve eksilerden bir tanesi) apaçi rahatlık önemli ise cbf150 der misin ?


    Neyse yahu cbf in geçtiği başka bir konuda yine aynı şeyler söylenecek, en azından ben bir şey yazmam artık

  16. #96
    K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2011
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    tvs yi ; sym mondial,kuba, hyo vb. markaların 150 lik commuter motorları ile kıyaslayın arkadaşlar....
    honda,yamaha,suzuki ve kawa .. kide kendi aralarında kıyaslanırsa daha adil ve güzel olur...
    tvs ile hondayı kıyaslayıp hondaya hakaret etmeyin... emeğe saygı

  17. #97

    Üyelik
    24 Eylül 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kara Şimşek..
    Hocam benim tavsiyemde tvs olur hem daha yakışıklı daha güçlü garantisi ve muaynesi devam etmekde
    Honda ise konforlu ama yağ yakıyor 2007 model 5 yıllık devir saati yok ve sıfırı 5milyara dayandığı için Yüssüz gibi 3 milyar isteyene şaşmak lazım Bence bu honda cbf yi bu sene kaldıracak milleti devir saatsiz cb ye yönlendiriyor O fiyata sıfır sorunsuz motorlar var hondadan güçlü ve yakışıklı olup ayıptır yahu 5milyar bi commutere çok fazla

    Bide şu mantık var benb bunu fanatik honda taraftarına anlatamıyorum
    Hondayı alırken 2 maaş fazlasına alıyorlar misal 5bin tl ye 10 bine geliyor satıyorlar 4bin 4.100 e
    O beğenmediğiniz daha güçlü güzel olan çin mallarınıda Misal mh drift 2800e alıyorsun onada 10bin biniyorsun satıyorsun 2.200 en düşük 2bine e ne değişti kardeşim ne fark kaldı arada
    Ha diceksiniz ki ama honda daha iyi satılıyo yok öle bişey ölücü fiyat koymassan her türlü satılıyo motorlar Ben her gün takip ediyorum Sahibindeni böyle bir gözlemde bulundum

    Bu arada koray arkadaşım madem öyle hondada tvs ile kıyaslanacak düzeyde motosiklet üretmesin abicim tamammı ondan sonra yazmayın buraya ay bunlamı kıyaslıyonuz diye
    eby78 bunu beğendi.
    Sado

  18. #98
    kanmix_x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Şubat 2012
    Şehir
    Gonya- Mevlana Selçuklu
    Motosikleti
    Cbf150,Ybr,Tvs üçlüsü :)]
    Sym ve Hyo

    Çinlilerle bir tutulmamalı
    İmza yok
    Ne Oldu Ha, Vuruyummu Sırtına
    Oğlum Bak Git

  19. #99
    eby78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2006
    Şehir
    Balıkesir / Ayvalık
    Motosikleti
    Benelli TNT 25
    cbr125cbr

    söylediğin gibi tamamen kişisel zevklere ve ihtiyaçlara dayanıyor mtosiklet tercihi..hiçbir şekilde marka fanatikliği içerisine girmedim girmemde..bende uzun zaman cbf ve apache arasında gittim geldim..benim kriterlerime ilk uyan apache oldu ve aldım..cbf kötü diyen çıkmamıştır zannetmem,çünkü kötü değil,sadece apache den güçsüz ve biraz daha zayıf o kadar..ama konforu da apache de yok

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:04 ----------

    Alıntı K o r @ y adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tvs yi ; sym mondial,kuba, hyo vb. markaların 150 lik commuter motorları ile kıyaslayın arkadaşlar....
    honda,yamaha,suzuki ve kawa .. kide kendi aralarında kıyaslanırsa daha adil ve güzel olur...
    tvs ile hondayı kıyaslayıp hondaya hakaret etmeyin... emeğe saygı
    o kadar da abartma koray kardeşim...ybr mi tvs ile kıyaslanmayacak motor? yoksa cb125 mi?

    bana bunu dürüstçe cevaplayın lütfen..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:07 ----------

    Alıntı eren özer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu arada koray arkadaşım madem öyle hondada tvs ile kıyaslanacak düzeyde motosiklet üretmesin
    anlatmak istediğim buydu işte..ya honda yamaha marka fanatikliği yapılacak kadar (küçük hacimli) motor üretmiyor,yada tvs kymco hyosung sym gibi markalar bu büyük markalara yakın mal üretiyor..hangisi?

    kıyaslama için asya ile cb125 i mi yan yana koyalım..tek farkları stickerları neredeyse..!

  20. #100
    10SuzAsLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2011
    Şehir
    Altınoluk
    Motosikleti
    Pulsar-200NS
    bu konu karakolda biter söyliyim size ama bencede tvs
    Şu Motorsikletine atlayıp da, keyifle çıkıp arada bir tırstığın uzun yol var ya, işte o “hayatın ta kendisi”, yollarda karşılaştıkların da onun içinden geçirdiğin “insanlar” aslında. Hayat bildiğin yol, sonu da varman gereken yere varıyor aslında...


    REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)