Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Gençler herkese selam.
125 lik üstten egzantrikli tek silindir bir motor bloğunun en üst kapak saplama somunlarının sıkma torku (N.m) yaklaşık ne olmalı?
(Sibopların üzerindeki aluminyum kapakta bulunan 4 adet 12 lik kapalı somundan bahsediyorum.) Yaklaşık bir değer de verebilirseniz de...
Giriş seviyesi bir altyapıya sahip donanımla 80-90 km lerin üzerine çıkmak ne kadar sağlıklı olur emin değilim ama, performans odaklı bir sibop ayarı ve bunu destekleyen bir karbüratör hava ayarı ile birlikte ön dişliyi büyüten ve/veya arka dişliyi küçülten bir kombinasyon işe yarayabilir...
Kros-endurocular adına bir katkı da ben yapayım.
Kros ve enduro motosikletlerde kayalık, taşlık dik parkur tırmanışlarında normal lastik havaları bir miktar indirilir. Lastiğin zemine temas yüzeyi artar ve böylece yol tutuş bir nebze iyileşir. Ayrıca bu sayede keskin veya sivri uçlu kayaların...
Selam, malum hava soğutmalı scooterlerde alternatör fanı ile motor bloğu da soğutulmaya çalışılıyor. Motor önden direkt rüzgar almıyor. Adı geçen fanın üzerine yönlendirici ekstra bir kapak deneyen oldu mu yada fikriniz nedir?
Herkese Selam,
resimde 110 cc karbüratörlü bir scooter hava filtre elamanının içi görülmekte.
5-6 yıldır kullandığım bu motorda Mavi A harfinin olduğu yerden giren hava filtre elemanının mavi B harfiyle işaretli yerini aşırı kirletiyor. Filtrenin diğer tarafları hep temiz kalıyor.
Yeşil C...
Gençler selam,
İç anadoluda kışın scooter kullanan ve çok soğuk geçen bu kış için motorunda viskozite değeri 5w(x) yağ deneyen oldu mu?
Kapalı garajı olmayan scooterlerde Sabah soğukluğuna 10w(x) yağlara göre ilk çalıştırmalarda extra bir rahatlık gözlemlenir mi?
En azından bahara kadar...
Arkadaşlar selam.
İçinizde sibop ayarı yapan vardır mutlaka, Hero dash vx'in (110 cc karbüratörlü) tamir klavuzunda sibop ayarı olarak emme ve eksoz 0,14 mm diyor. Piyasadaki yaygın olarak kullanılan (ve elimde bir örneği olan) filer çakılarında bu değere en yakın 0,15 mm var. Sibop ayarını...
Uzun süredir izleyici olarak takip ettiğim bu foruma bir mesaj ile selam vereyim istedim.
52 yaşında konya da bir kamu kuruluşunda çalışan 250 cc çapır kullanıcısıyım.
Herkese keyifli sürüşler ve forumlar dilerim.