UmutSahin kullanıcısının son içeriği

1. U

Soğuk Havada Motor İlk Çalıştırmada Sorunsuz, Fakat Sonrasında Stop Edip Zor Çalışıyor

Merhaba arkadaşlar, Soğuk havalarda motorumda şöyle bir sorun yaşıyorum: Motoru ilk çalıştırdığımda herhangi bir problem yok, gayet rahat çalışıyor. 1–1.5 dakika kadar rölantide bekledikten sonra yola çıkıyorum. 10–20 km/h civarında bir süre gidip gazı kapattığımda, devir sıfıra indiğinde...
  2. U

Motor düşük hızda gaz yemiyor, 18 km/s altına inemiyorum

Arttırmak mı gerekli azaltmak mı gerekli ? Motora hiç gaz vermediğimde rölanti 1 ile 2 sayılarının arasında. 1.3 gibi bi yerde duruyor motor çalışır vaziyetteyken.
  3. U

Motor düşük hızda gaz yemiyor, 18 km/s altına inemiyorum

Merhaba arkadaşlar, bir sorunum var ve fikrinizi almak istiyorum. Motorumla (Arora Cappucino 125 cc) seyir halindeyken 18 km/s hızın altına düşemiyorum. Örneğin 14 km/s ile sabit gitmek mümkün olmuyor. Gaz kolunu gaz verebildiğim minimum seviyeye getirdiğimde motor 18 km/s hızda sabit kalıyor...
  4. U

Zabıta Park Cezası Hakkında

İcra takibi büyük bi problem değil dimi ? Valla günün sonunda aynı parayı alacaklarsa ödemeyeceğim. Bakalım ne olacak. Bana da icra gelsin, icra gelince öderim o halde 1753695338 Sadece belediyenin e-belediye hizmetinde çıkıyor. Bi tek oradan ödenebiliyor.
  5. U

Vergi borcu kısmında gözükmüyor. Banka tarafında da gözükmüyor. PTT tarafından nasıl bakabilirim ? Bu cezaların belgesi ptt tarafımdan elime ulaştırılmıştı aslında. Neden vergi ve banka kanallarında ceza çıkmadı anlamadım.
  6. U

Merhabalar, 2024 10 kasım ve 2024 12 kasım tarihlerinde zabıta tarafından 2 ayrı park cezası yemiştim. Bi tanesini ödedim, diğerini ise hala ödemedim. 1) Ceza e-devlette gözükmüyor 2) Üstünden neredeyse 1 yıl geçecek ama hala faiz işlenmemiş. Sorum şu : Bu cezayı ödemesem ne olur ? Bu cezanın...
  7. U

Garantili Motoru Servis Para Alır mı ? Problem : Motor Kalkışta Titreme

Merhabalar Arora Cappucino 125CC motorum var. Henüz 2000 km de. Motor kalkışta 3 bin devire geldiğinde titreme yapıyor ve 3 bin deviri geçtikten sonra titremesi geçiyor. Motor patır kütür alttan tekmeliyor seleyi. 3 bin deviri geçtikten sonra geçiyor bu sorun. Cumartesi servise götürüp...
  8. U

Ankarada Motosiklet Kiralama

Merhabalar, Haftasonu arkadaşımın düğünü için Ankara'ya gideceğim. Gitmişken Cumartesi pazar motosiklet kiralayıp şehri dolaşmayı düşünüyorum. İnternette karşıma çıkan ilk 2-3 siteyi aradım ancak pek bir sonuç çıkmadı. Çoğu yer kuryelere haftalık/aylık kiralıyor sanırım. Benimse 1 veya 2 günlük...
  9. U

Aksiyon kamerası önerisi

Merhabalar, Kaska takıp kullanmak için fiyat/performans olarak başarılı bulduğunuz ürünler nelerdir ? SJCAM SJ4000 Air almayı düşünüyorum. Bir tanıdığımdan da yardım alarak harici mikrofon girişi ekleyebilirim cihaza ve mikrofonlu kullanabilirim. Bu fikrime istinaden onun yerine f/p olarak şu...
  10. U

Yazlık fileli mont önerisi

Merhabalar, Forumda düzenli açılan bir konu. Ancak mutlaka yeni çıkan ürünler olmuştur. Ayrıca bu konu son açıldığından beri kullanılan montlar hakkında fikrimiz değişmiş olabilir. Hem bu nedenle hem de yazlık mont alacağım için konuyu yeniden açmak istedim. Yazlık mont olarak hangi marka...
  11. U

Motosiklette İlk Bakım İyi Yapılmazsa Ne Gibi Sorunlara Yol Açar

Merhabalar, Motosiklete ilk bakımı yaptırdım. İnternette 20 dakika uğraşan ustalar vardı. Benim ustanın ilk bakımı 1.5 dakika bile sürmedi :D. Yağı boşalttı, bi yeri temizlemeden etmeden dibinin akmasını vs. de beklemeden diğer yağı koydu. Bu ilk bakım olayı çok kritik bi olay mıdır ? 1.5...
  12. U

Ben ettim sen etme diyeceğiniz şeyler neler..

Merhabalar, Burada herkesin motor ile alakalı illaki başına geldikten sonra ders çıkardığı, bir daha yapmam dediği (motor bakımı, trafik, motor alış-satış vs.) olaylar vardır. Ben ettim sen eyleme diyeceğiniz şeyler neler ? Bu başlık altında madde madde yazalım ki hepimizin kulağına küpe olsun.
  13. U

Garantisi devam eden motorda işçilik ücreti talep edilmesi

Merhabalar, Garantisi devam etmekte olan motorumun ön tekerden ses geliyor. Servisteki usta ön tekeri söküp rulmanları temizleyeceğim. İşçilik ücreti masrafın olacak sadece dedi. Garantisi devam eden motorda servis bu şekilde işçilik ücreti alabilir mi ? Ne yapmalıyım ? Haklılarsa...
  14. U

Motosiklette ön tekerden gelen ses

https://youtube.com/shorts/4cIAmcACwbI?feature=share Merhabalar, Arora cappucino 125 motorum var henüz 285 kilometrede.Garantisi devam etmekte. Sürüşe ilk başladığım anda böyle bir ses mevcut değil ancak sonradan sürüş esnasında bu şekilde ötmeye başlıyor. Balatalar ile mi alakalı, ön teker...
  15. U

Arora cappucino disk kilidi önerisi ve SRA sertifikası hakkında

Arkadaşlar merhabalar, Arora cappucino 125 sahibiyim. Disk için kilit öneriniz nedir? Bir diğer konu ise Kilit için Auvray extrem mini (U kilit) ve xspeed U kilit arasında kaldım. İkisinde de SRA CLASSE ibaresi mevcutancak birisi 600 lira iken diğeri 1600 lira. Kaçkrdığım bi nokta mı var diye...

Yeni mesajlar