Selami27 kullanıcısının son içeriği

1. S

Cub motorların olayı nedir?

Selam herkese acemi bir motorcuyum,scooter kullanıyorum ve motosiklet dünyasını keşfediyorum. Bütün motorların scooter,racing, enduro vs mantığını anlıyorum ama bu cub motorun olayını çözebilmiş değilim. Yani bagaj hacmi desen yok ,sportif desen değil,konfor desen hak getire,tarzı var desen...
  2. S

Bence motosikletler çok ucuz

Ciddi söylüyorum motosikletler çok ucuz. Her bütçeye göre bir sürü markanın bir sürü modeli var. 50cc 0 km Çinli scooterlar 700-1000 dolar civarı R25 alınabilecek en iyi 250liklerden birisi 6000 dolar Xmax alınabilecek en premium scooter 4500 dolar Bugün iPhone 11 pro olmuş 15bin lira. En ucuz...
  3. S

Şekil şükül kask arıyorum

Selam millet. Ruroc Atlas 2.0 toxin diye bir kask gördüm böyle dişli mişli birşey. Çok hoşuma gitti ama hem fiyat bilgisi yok hem de sharpta testi yok marka belki çok iyidir(çünkü çok pahalı-500 dolar) ama ben ilk kez duydum. 2 gündür bu tarz kask arıyorum ama bir türlü bulamıyorum. Böyle...
  4. S

Hıza alışmak

Selamlar herkese. Bundan 3 ay önce ilk defa motosiklet kullandım. Daha önce hiç binmemiştim ve 50cc scooter aldım. 🛵 İlk kullandığımda n’oluyo lan uçuyoruz falan derken aslında ibre 30u gösteriyordu. Derken alıştım ve 125lik scooter aldım. 4 gündür 125 kullanıyorum başta roket gibi 🚀 geliyordu...
  5. S

Sway kasklar neden kötüleniyor?

Selamlar herkese forumda sürekli sway kaskların kötülendiğini,dalga geçildiğini görüyorum.. Henüz bu tarz yorum yapanların sebebini yazdığını görmedim. Bu ürünler neden kötüleniyor somut birşey var mi? Ecer belgeli oldukları söyleniyor doğru mudur?
  6. S

Yeni scooter aldım saçma sapan sorularım var

Selamlar herkese bugün yeni scooter aldım.Pazartesi teslim alacağım inşallah. Birkaç acemi sorum var yanıtlayanlara şimdiden teşekkür ederim. 1- Motor 175 kilo bunu orta sehpaya almak zor olur mu? (Önceki scooter 90 kiloluk ufak kuba idi) 2- Motor orta sehpadayken üstüne oturulabilir mi zarar...
  7. S

Motorumu değiştireceğim ama(yer sorunu)

Selamlar herkese. Kuba blueberry kullanıyordum motorumu değiştirip XMAX almaya karar verdim..şu an Küba’yı apartmanda saklıyordum ama binaya ucu ucuna giriyor XMAX sığmayacaktır. Evime en yakın kapalı otopark 1.5 km uzakta. Yakında bir otel vardı orayı aradım onlarda abonelik falan yok dediler...
  8. S

İlk motorumu ilk bakımına götürdüm

Bugün motorumu 500 bakımına götürdüm. Motorum kuba bluebbery 50 bakıma yetkili servise götürdüm. Konuyu açmamın sebebi motordan,servisten hiç anlamamam ve anormal bir durum olup olmadığını merak ediyorum. Öncelikle bakımdan çıktığında : 1-arka fren çok sertti dozajlama diye bişey kalmamış çok...
  9. S

Kıyafet içine giyilen korumalar iş yapar mı?

Motorcu ceketleri pantolonları hoşuma gitmiyor fazla tek tip geliyor bunun yerine kıyafet altına giyilen korumalar bizi korur mu? Mesela tex992 Body Armor diye bir ürün gördüm 350 lira cıvarında bunu alsak iş yapar mi? Siz ne önerirsiniz?
  10. S

Motorunuzu nereye koyuyorsunuz?

Selamlar herkese küçük anketime katılırsanız sevinirim.Ne kadar çok katılım olursa o kadar makbule geçer teşekkürler şimdiden. http://www.strawpoll.me/20008573
  11. S

Uçup kaçmalı motosiklet önerisi

Selamlar herkese Vitesli motosiklet kullanmayı bilmiyorum ama tez vakitte öğreneceğim. Hali hazırda scooter kullanıyorum ama hoplayıp zıplamalı off-road vari ,sağlam ,bisiklet kullanır gibi kaldırımlardan atlayıp zıplayabileceğim,kıvrak, kırılır mı eğrilir mi diye korkmayacağım bir motor...
  12. S

Zontes niye tutmadı?

Çok gösterişli motorları var peki sizce Türkiye'de neden tutmadı ? Kalitesiz mi servis sorunu mu var yoksa insanlar risk olarak mı gördüler?
  13. S

Gelmiş geçmiş en şık scooter Pulsion

Gelmiş geçmiş en şık scooter 2020 Peugeot Pulsion 125RS Türkiye’ye gelir mi? Gelirse fiyatları ne olur sizce? Peugeot motoru tekrardan Türkiye pazarında ayaklandırabilecek bir motor bence.
  14. S

Yolcuya artçı denmesi

Tamam eyvallah artçı arkadan gelen demek anlamsal olarak fazla sıkıntı yok ama bu kadar antin kuntin beni kıl eden bir tabir hayatımda görmedim. Oldum olası sevemedim bu lafı. Otomobilde arkada oturan yolcuya artçı mı diyoruz? Bu kelimeyi motosiklet lügatına sokanın çorabı hep ıslak terliğe...
  15. S

Psikolojik kilometre sınırınız?

İkinci el kaliteli bir motorda(Honda,Suzuki,Piaggio vs) sizin için kabul edilebilir maksimum kilometre nedir?

Yeni mesajlar