Hıza alışmak

Selamlar herkese. Bundan 3 ay önce ilk defa motosiklet kullandım. Daha önce hiç binmemiştim ve 50cc scooter aldım. 🛵
İlk kullandığımda n’oluyo lan uçuyoruz falan derken aslında ibre 30u gösteriyordu. Derken alıştım ve 125lik scooter aldım. 4 gündür 125 kullanıyorum başta roket gibi 🚀 geliyordu bu Nası bi gidiş kardeşim diye diye gezerken bugün alıştığımı farkettim.
Sanırım motosiklet kullanmanın en kötü yanı bu olsa gerek “Hıza alışmak”. Bundan sonra 250lik alsam ona da alışacağım ve bu işin sonu nereye gidecek bilmiyorum. Dün kendimi aprilia srv850 bakarken buldum 😂😂 Sizde durumlar nedir bu olay bence hem tehlikeli hemde motor keyfini törpüleyen birşey.

hıza alışılabilir tabi ama önemli olan bence farkındalık nerede ne kadar hız yapman gerektiğini bilip bileğine hakim olabilmen lazım

ilk motorum ducati 796 model bişeydi.
hız olarak kalkış olsun hızlanma olsun çok zevk alıyordum.
alet zaten 170 küsür kilo 85 beygir.
bazen daha hızlı bişey olsun istiyordum
daha hızlı ne alırım diye falan düşünürken
makinayı sattım ve
kawasaki vulcan s aldım
yavaş gitmeye bu motorla alıştım
yavaş gitmekten zevk nasıl alınır öğrendim
sonra versys aldım
yavaş gitme alışkanlığı kazanmış bulunmakla birlikte
artık trafikte çok yavaş sürüyorum.
düşük devirde keyif almaya başladım

altın elbiseli adam canlı yayınında bu konudan bahsetmişti. "beni panigale dururken skuterle görmenizin sebebi bu" diye bir şey söylediydi hatırladığım kadarıyla. yani yüksek süratleri normal karşılamamaya çalışıyor, hız algısını sürekli resetliyor

altın elbiseli adam canlı yayınında bu konudan bahsetmişti. "beni panigale dururken skuterle görmenizin sebebi bu" diye bir şey söylediydi hatırladığım kadarıyla. yani yüksek süratleri normal karşılamamaya çalışıyor, hız algısını sürekli resetliyor

Rahmetli doğru söylemiş. Arada bir hız algısını resetlemek şart, yoksa 200-250'ler 100-150 gibi gelmeye başlıyor.

ben 125'likten inip pulsara binince, ohooo ben yıllarca kullanırım bu motoru zaten 120 130'lu hızlar ideal demiştim.
sonra işte 2. yılın sonunda pulsarı satıp r25 aldım pulsar iyi gitmiyor diye :queen:
pulsarı sattıktan sonra r25 almadan önce ikinci el xj6 ve cbf 1000 baktığımı ve düzgün motor bulamadığım için sıfır km motor aldığımı da söyleyim. :p
yani bıraksalar ruhum 299 diyor ama banka hesabım eğer alacağım ikinci el motor masraf çıkarırsa hemen erir giderim diyor :mrgreen:

Son düzenleme:
virajlı yollarda bin, gene aynı uçuyormuş hissine kapılırsın

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yasal hız limitlerinde kullanmaya alışmak bence şart. Yasal olmayan hızlarda kullanmak ise zaten yasal değil. Pistte ise mevcut kurallara uygun şekilde herhangi bir hızda kullanmak, trafikten her türlü çok daha güvenli.

Velhasıl kurallara uyduğunuz müddetçe istediğiniz hızda kullanmakta bir beis yok bence... On küsür yıldır test sürüşü haricinde 100 beygirin altında motosiklet kullanmadım. Hiç te birşeyleri reset etme ihtiyacı hissetmedim açıkçası. Çünkü zaten gittiğim yolun kurallarına uygun kullanıyorum.

Sorun kurallardan bihaber hayvanatla karşılaşınca çıkıyor. Trafikteki kötü sürücüleri kastetmiyorum yahu. Bildiğin geyiğe çarptım... :)

Yasal hız limitlerinde kullanmaya alışmak bence şart. Yasal olmayan hızlarda kullanmak ise zaten yasal değil. Pistte ise mevcut kurallara uygun şekilde herhangi bir hızda kullanmak, trafikten her türlü çok daha güvenli.

Velhasıl kurallara uyduğunuz müddetçe istediğiniz hızda kullanmakta bir beis yok bence... On küsür yıldır test sürüşü haricinde 100 beygirin altında motosiklet kullanmadım. Hiç te birşeyleri reset etme ihtiyacı hissetmedim açıkçası. Çünkü zaten gittiğim yolun kurallarına uygun kullanıyorum.

Sorun kurallardan bihaber hayvanatla karşılaşınca çıkıyor. Trafikteki kötü sürücüleri kastetmiyorum yahu. Bildiğin geyiğe çarptım... :)
bide tuğralı doblocu amcalar var. Bende bikere tuğralı amca mağduru oldum ama doblocu değildi. Saolsun kader yüzüme güldü ve zengininden karşıma çıkardı tuğralı Mercedes viano

bide tuğralı doblocu amcalar var. Bende bikere tuğralı amca mağduru oldum ama doblocu değildi. Saolsun kader yüzüme güldü ve zengininden karşıma çıkardı tuğralı Mercedes viano

Arkadaş Amerika'da galiba, orada tuğralı doblocu amcalar yoktur, kamyonetli redneckler vardır. Motorculara ateş eden cinsinden :)

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
her seferinde bir önceki motordan daha güçlü motora bindikçe bu hissi yaşamak normal, alışmak da ancak hıza değil de motora alışmak önemli olan, o zamanda başınıza bir şeyin gelmesi çok kolay, motorda ustalaştığınızı sanıyorsunuz ya da motora artık yeteri kadar hakimim diyorsunuz ama öyle olmuyor, çok hızlı motor değiştirmemenizi tavsiye ederim, süreyi bilemem ama zaman geçmesi şart, biri ile bakkala gidersiniz bir başkası ile 50 km git gel yaparsınız, bir başkası ile şehirler arası ya da ülkeler arası gidersiniz, bu şekilde oldukça motosiklet ile uzun deneyimler gerekebilir. Siz hıza değil motora alışmaya bakın, hızla cc yükseltmek genel olarak tehlikelidir, siz hızla cc yükseltip sakatlanmayan kaza yapmayan ya da ölmeyen şanslı yüzdeden ola da bilirsiniz olmaya da bilirsiniz, bu yüzde inanın her zaman küçük yüzdedir.

Bu durum herkeste mevcut sana özgü değil, alışırsın zamanla. 100 cc den 1000ccye hepsini kullanıp tat almak gerekir.150 hp araç kullanarak yeri geliyor 280 290 gidiyorum yeri geliyor 40 50 ile. Hiz tutkusu güzeldir ama kendini zamanla frenlersin. Önce nerede hangi hızların kullanılması gerek onu tecrübe edinirsen sorun kalmaz.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaş Amerika'da galiba, orada tuğralı doblocu amcalar yoktur, kamyonetli redneckler vardır. Motorculara ateş eden cinsinden :)

Motorcular da belinde silahla geziyor. Anlasiyoruz. :)

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
hiza alismak kolay. onemli olan durmaya alismak.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hıza alışma kavramıyla o hızda o motoru kontrol etme becerimiz maalesef aynı orantıda gelişmiyor.

Son düzenleme:
uzun zaman önce 125'lik bir motosiklet kullanmıştım bir süre. sonrasında üniversite, iş hayatı filan derken motosikletten uzak kaldım. 2019'un nisan ayında eşime elektrikli bisiklet bakarken 50cc'lik motosikletler olduğunu görüp tekrar düştüm bu batağa :) biraz kullandıktan sonra ehliyet için kayıt yaptırdım ve a sınıfı ehliyetimi alıp hemen honda forza 250 aldım.

pcx ile mi devam etsem yoksa integra mı alsam filan derken forzada karar kıldım. ancak dediğin gibi bir süre sonra o "hıza alışmak" gerçekleşiyor. tabii burada hıza alışırken kendi canı ve malını ve ayrıca karşında da insanları hiç unutmamak lazım. hatta karşı tarafı daha çok düşünmek lazım. bu yüzden frensiz motosiklet kullanabilmeyi hedeflemek lazım her zaman. uygun yerlerde tabii ki hız yapalım, rüzgarı hissedelim ama hıza alışırken durabilmeye de alışalım hem de daha çok alışalım.

işte o hıza alışmak belki de en tehlikeli zehirli sarmaşık gibi birşey. güzel avrat otu diye bir ot vardır. suya attığında kokusuz bir siyanüre dönüşür ve öldürür. hız da öyle sürerken çok güzel gelir dersin ki oo tamam ya ben artık hıza da alıştım bana çok normal geliyor. sonra ismini vermek istemediğim bazı ben gibi arkadaşlar gibi solundan sıkıştıran elemana saniyelik küfür etmek için bakarsın kafanı çevirdiğinde önünde durmuş aracı gördüğünde çok geç olur. sonra gelsin çatırtı sesleri kırılan far sesleri falan :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar