Ranke kullanıcısının son içeriği

1. Ranke

250 cc üstü Kymco scooter alınır mı

Benim baktığım 350 cc bir Kymco'da da rodaj sonrası 5000 bakımına girmeden krank problemi olduğunu öğrenmiştim. Dünyada Kymco sağlamlığıyla tanınıyor ama bizde yanlış yapılan bir şeyler var. Doğan Trend en azından bakımlar zamanında yapılıyorsa garanti kapsamında tamir ediyor diye biliyorum.
  2. Ranke

Zabıtalar Hk.

Aptalca bir şey. Pek çok otopark motosiklet kabul etmiyor. Yollarda ayrı motosiklet park alanları yok. Arabaların arasına park edilince kendini Seyit Onbaşı sanan gerizekalılar kaldırmaya çalışıp motora hasar verebiliyor. Katlayıp cebimize koymamızı bekliyorlar herhalde motorları.
  3. Ranke

İlk Kazamı Yaptım

Merhaba arkadaşlar, Maalesef motosikletle hayatımın ilk trafik kazasını yaptım. Tek gidiş, tek geliş şeklindeki bir sokakta trafik ışığına doğru gidiyordum. Normalde tek şeridi hep tıkanan, karşısı boş olan bir yol olduğu için motorlar genelde karşı şeritten filtreleme yapar. Ben de elim frende...
  4. Ranke

Motosiklet Test Günleri 2024

Son haftalarda farklı motosiklet markaları, motosikletlerini halka açık, ikramlı test günlerinde denetmeye başladılar. İstanbul'da Kymco bayisi Cem Motobike 250 cc'ye kadar pek çok modeli bu hafta sonu etkinliklerinde teste açmış. Geçen hafta İstanbul'da Honda Pazarbaşı pek çok modeli denetmiş...
  5. Ranke

Brandam Çalındı!

Dün motorum yaklaşık dört aydır hep park ettiğim yerde duruyordu. Kaldırımda, elektrik direğine bağlı bir şekilde. Gece 2 dolaylarında bir baktım ki branda yok! Ciddi bir rüzgar, fırtına yoktu. Branda etrafta da görünmüyor. Dolayısıyla birisi çaldı diye düşünüyorum. Şükür ki motorda herhangi bir...
  6. Ranke

Görülmek ya da Görülmemek: Elektrikli Scooterlar vs Motosikletler

Yaklaşık 140 kilometredir ilk motosikletimi kullanıyorum. Şimdilik pratik için bulunduğum ilçeden 10 km civarındaki yerlere, şehir içi ana yollardan gidiyorum. Fırsat bulursam gündüz, bazen akşam karanlığında yolda oluyorum. Maksat pratik yapmak, işe gidip gelmek için çevreyoluna acemilikle...
  7. Ranke

Taşınabilir Bir Zincir Kilit Uzunluğu Ne Kadar Olmalı?

Merhaba, Önümüzdeki günlerde inşallah ilk motorumu alacağım. Şimdilik 14mm'lik, yanımda taşıyamayacağım türden bir zincir aldım. Bir de motora uyumlu disk kilidi almayı planlıyorum. Ama sanki dışarıda bir yere gidip disk kilidiyle bırakırsam birisi motoru kamyonete yükleyip götürecekmiş gibi...
  8. Ranke

İstanbul'dan Tüm Foruma Merhabalar!

Merhabalar, İstanbul Avrupa Yakası'ndan aranıza katılıyorum. Uzunca bir süredir motosikletlere belirli bir ilgim vardı. Ama son üç dört aydır gerek bu forumu, gerek internetteki benzer kaynakları hayli yakından takip ettim ve ettikçe de ilgim büyüdü. Motosiklet mantıklı ve pratik bir seçim gibi...

Yeni mesajlar