Ozan arıcı kullanıcısının son içeriği

1. O

Gözüme arı girdi

Son zamanlarda vizör açık gitmek iyice alışkanlık haline gelmişti. Arıyı bir saniyeliğine mermi gibi gelirken gördüğüm İçin içgüdüsel olarak gözlerimi kırptım. O esnada Arı göz kapağımdan sekip kaskın içine sıkıştı. Gözümü kaybedebilirdim. Arı da bende iyiyiz. Bir kişi bile olsa Umarım...
  2. O

Ebay'den egzoz alan var mı?

Daha önce aliexpress veya ebay'den egzoz almış olan var mı? TR Fiyatları çok uçuk olduğu ve piyasada çok az egzoz çeşidi olduğu için ebay'den gözüme bir tane Mivv kestirdim ama vergisi ne çıkar, araç parçası olduğu için gümrükten geçer mi geçmez mi, ekstra vergi ne çıkar konularını bilmiyorum...
  3. O

Yamaha rodaj bakımı süresi 6 ay mı?

2021 Temmuzda sıfır motosiklet aldım ve çeşitli sebeplerden km dolmasına rağmen bakıma sokamadım. Muhtemelen bir yerlerden okumuşum 6 ay gibi bir süre aklımda kalmış. Motorum garanti dışı kalır mı bu süre hakkında bir şey biliyor musunuz? Km dolsun dolmasın 6 ay içinde rodaj bakımına girmek...
  4. O

Sigorta şirketi nereye şikayet edilir?

Yaklaşık 3 ay önce bir kaza yaptım. Arkadan aracın çarpmasıyla motor sağa yattı. Hız çok düşük olduğu için şükür motorda da bende de ciddi birşey yok. Şort, kısa kollu tişört ve parmak arası terlikle düşüp çiziksiz kalktım.:) Tutanak tutuldu, dosyayı yetkili servise verdim ama 3 aydır sonuç...
  5. O

Yeni XSR900 2022

Birkaç eksi yönü olsa da ben tasarıma bayıldım. MT-09 ucubesinden sonra gözüm gönlüm açıldı.:) Fiyat tahminim 165-175 bin arası. https://www.yamaha-motor.eu/tr/tr/products/motorcycles/sport-heritage/xsr900-2022/
  6. O

Honda ve Yamaha Fiyatları güncellemiş

500-2000₺ Aralığında fiyatlara rötuş yapılmış.:) https://honda.com.tr/motosiklet/modeller/scooter/scooter-fiyat-listesi https://www.yamaha-motor.eu/tr/tr/Deneyim/Fiyat-Listesi/#/
  7. O

Kasko tavsiyesi

MT-09 SP İçin kasko yaptırmak istiyorum ama bugün resmen sen kasko yaptırma ulan ayı der gibi bütün firmalar abuk subuk rakamlar verdi. Allianz 30 bin TL çıkardı. En düşük rakam 10.500₺. Bu sayfada çok daha düşük rakamlara yaptıranların yorumlarını okumuştum ama fazla bilinmeyen sadece...
  8. O

Yalama yuva nasıl düzeltilir?

Fotoğrafta işaretlediğim yer yağ filtresinin kapağı. Okla gösterdiğim vidayı daha önce hayvan gibi sıkıp yalama etmişler vida bir yere kadar sertleşiyor sonra boşa dönüyor. Haliyle oradan yağ kaçırıyor. Sanırım düzeltmek için kılavuz denen bir alet lazım ama tek seferlik kullanmak için 250...
  9. O

İkinci eldeki haşat motosikletler

2014-2015 Model, 20-30 bin kilometrede, eski diyemeyeceğimiz, motor hacmi ve tarzı farkmetmeksizin Japon-Avrupa malı motosikletlere bakıyorum, bildiğiniz hepsi haşat ve bakımsızlıktan dökülmüş durumdalar. Bitik balatayla binildiğinden fren diskini yemiş, motor bloğu yağ içinde, zincir dişli...
  10. O

XSR 125 Tanıtılmış

Bende hiç heyecan yaratmadı. Parası olup ta yeni başlayacak olanlara şimdiden hayırlı olsun. Türkiye'ye belki numunelik üç beş tane gönderirler. :) Fiyatı da 50 bin olur...
  11. O

Trendyol'dan Alışveriş yapmış olanlar dikkat

Son birkaç hafta içinde insanların kredi kartı bilgileri patlatılmış sanırım. Kartımdan trendyol adına 100 lira çekilmiş ve 200 liralık da başka bir firmadan onay kodu mesajı gelmişti. Bankamı arayıp direk kartı iptal ettim. Eşimin adına olan karttan da aynı şekilde alışveriş yapılmaya...
  12. O

Bir acı haber de Marmaris'ten

Edinilen bilgiye göre, Ömer Karaarslan (24) ve Yusuf Özden (17) motosikletle Marmaris’e dönerken, motosiklet kontrolden çıkarak refüje çarptı. Yusuf Özden olay yerinde hayatını kaybederken, Ömer Karaarslan ise kaldırıldığı Marmaris Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Muğla...
  13. O

₺1000 Kask tavsiyesi

Artçı için alacağım ama çoğunlukla ben kullanacağım. (kafa şeklimiz ve bedenimiz aynı.) NXR Kaskım var ama uzun mesafe gezilerinde kullanıyorum. Kısa mesafe bakkala vs gittiğim zaman çalınır diye motorun üstünde bırakamıyorum. Elimde gezdirmem gerekiyor. Motorun aynasına bıraktığım zaman...
  14. O

Japon motosikletlerin fiyat avantajının kaybolması

Eskiden iyi fiyata çok motor almak deyimi Japon motosikletleri için kullanılırdı. F/P olurdu. Farkettiniz mi bilmiyorum ama ülkemizde en çok satılan Honda ve Yamaha motosikletlerin yüksek cc'deki fiyat avantajı kayboldu. Bu durum sadece Türkiye'de mi böyle bilmiyorum. Egzotik sayılan Avrupa malı...
  15. O

Akrapovic Muayeneden geçer mi ?(Geçmiyor)

İnternette araştırdığımda bu konuyla alakalı birkaç içerik bulabildim. Bu soru aklına takılıp internetten arama yaptıklarında bu konuya ulaşılabilmesi için yazmak istedim. MT-09 Akrapovic Carbon egzoz susturucu takılı halde muayeneden geçmedi. Muayeneye gitmeden önce gerek gruplarda gerek...