Gözüme arı girdi

Son zamanlarda vizör açık gitmek iyice alışkanlık haline gelmişti. Arıyı bir saniyeliğine mermi gibi gelirken gördüğüm İçin içgüdüsel olarak gözlerimi kırptım. O esnada Arı göz kapağımdan sekip kaskın içine sıkıştı. Gözümü kaybedebilirdim.
Arı da bende iyiyiz. Bir kişi bile olsa Umarım birilerine ders olur diye yazıyorum

Motosikleti
Ns200 15"
Çok geçmiş olsun hocam, zaten 50-60 üstüne çıkınca rüzgar gözleri aşırı kurutuyor ve bu beni rahatsız ediyor, belli bir hıza kadar açık tutmak iyi güzel ama belli hızdan sonra bahsettiğiniz riskler artmaya başlıyor, rüzgarın gelmesi güzel bir his ama bir o kadarda tehlikeli eğer illa hava alınmak isteniyorsa vizörü 1 tık açmak doğru olacaktır diye düşünüyorum, tabi artan rüzgar sesini saymazsak.

Zaten ortam gergin birde arılarla husumet çıkarma vizörünü falan kapat sayın arıcı.

Şakası bir yana bu vizör olayı çok önemli dikkat etmek lazım.

Kesinlikle. Ben de yaşadığım ve ucuz atlattığım bir vizör-taş olayını anlatmıştım daha önce.

Kanla yazılmış kurallardan biri daha...

Özellikle kırsal bölgeler de vizör açık gitmemek gerek. Yaylaya çıkarken kaskın içine arı gitmişti zar zor durup kaskı kafamdan hızlıca çıkardım. Arı soksa muhtemelen düşerdim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Vizörü zaten açmam, en fazla istanbul trafiğinde çok hafif aralarım o kadar. Bir de boynumdan arı girer korkum var, bu yüzden yaz da olsa sıcak da olsa boynuma buf geçirip montun boyun kısmını da kapatırım. Aman dikkat, olmaz olmaz böyle aniden olabilir işte. Bir şeyin olma ihtimali varsa bu ihtimal az da olsa önlem alınmalı.

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
özellikle kamyon arkaları da sıkıntılı, teker paspası olsa dahi fazla yaklaşmamak da lazım.

Motosikleti
Benim bir kere otobanda sürerken vizöre arı çarptı, ama nasıl kocaman bir şeyse vizorde dağıldı, vizörün yarısını kapladı neredeyse. hemen ilk fırsatta kenara çekip mola vizörü temizledim ama yanımda ıslak mendil falan vardı anca temizlendi. Vizör açık olsaydı ne olurdu bilemedim. zaten arılardan falan tırsarım, bu yüzden çok sıcak bile olsa açmam. Anca şehir içinde kırmızı ışıkta ya da çok sıkışık trafikte hafif aralıyorum, normal trafik akışında ses yapıyor diye kapatıyorum hızlanınca.

Motosikleti
Ns200 15"
Benim bir kere otobanda sürerken vizöre arı çarptı, ama nasıl kocaman bir şeyse vizorde dağıldı, vizörün yarısını kapladı neredeyse. hemen ilk fırsatta kenara çekip mola vizörü temizledim ama yanımda ıslak mendil falan vardı anca temizlendi. Vizör açık olsaydı ne olurdu bilemedim. zaten arılardan falan tırsarım, bu yüzden çok sıcak bile olsa açmam. Anca şehir içinde kırmızı ışıkta ya da çok sıkışık trafikte hafif aralıyorum, normal trafik akışında ses yapıyor diye kapatıyorum hızlanınca.

Hocam zaten otoban sürüşlerine çıkıldığı zaman heleki yanda tarlalık alan varsa sinek-böcek çarpma ihtimali çok yüksek oluyor, kimi uzun yoldan gelmiş araçlara baktığımızda ön cam ve ön tampon kısımlarında ölmüş hatta yapışmış böcek kalıntılarına rastlıyoruz kimisi varki hiç çıkmayan cinsten, bu sinek yapışma olayı benim kaskımın başınada geldi kaska baktığımda birden fazla ölü böcek bulunmaktaydı. Uzun yol yapıcaklara tavisiyelerden biride sizin yapmış olduğunuz gibi ıslak mendil almak olucak.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Geçmiş olsun. Bu işlerin şakası yok. Gözü gibi korumak deyimi boşa söylenmiş bir söz değildir. Dün bisiklet kullanırken gözüme sinek girdi. Beş dakika uğraştım. Keyfim kaçtı. Bazen vizöre taş gibi çarpıp seken şeyler oluyor. Bir de açık olsa al başına belayı. Yeterince belalar içinde yaşar olduk. Ekstra belaya gerek yok.

Motosikleti
Hocam zaten otoban sürüşlerine çıkıldığı zaman heleki yanda tarlalık alan varsa sinek-böcek çarpma ihtimali çok yüksek oluyor, kimi uzun yoldan gelmiş araçlara baktığımızda ön cam ve ön tampon kısımlarında ölmüş hatta yapışmış böcek kalıntılarına rastlıyoruz kimisi varki hiç çıkmayan cinsten, bu sinek yapışma olayı benim kaskımın başınada geldi kaska baktığımda birden fazla ölü böcek bulunmaktaydı. Uzun yol yapıcaklara tavisiyelerden biride sizin yapmış olduğunuz gibi ıslak mendil almak olucak.

Ölü böcekler, küçük arılar falan otobanda alışkınım da o çarpan böcek neydi hala merak ederim, kocaman cıvadı vizörün yarısını.

Ne olur ne olmaz lazım olur, mesela lastiklerin havasını kontrol ettikten sona elimi silmek çin falan da dursun diye benim scooterın torpido gözünde bu ıslak mendillerden hep taşırım. Kebapçı, dönerci vb. ile gelen ıslak mendilleri çantama atıp motorda bırakıyorum, işe yarıyorlar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Cuma günü motorla Şile'ye gittim iş amaçlı, dönüş yolunda öndeki kamyonlardan birinden seken taş vizörüme çarptı, öyle bir ses çıktı ki yan şeridimdeki motorlu kardeş bile duymuş ve eliyle işaret ederek "iyi misin?" diye sordu.

Ben fullface kaskçıyım, gerçi Allah korusun hiç yerde sürüklenecek kadar kafamı yere çarpacak kadar ciddi bir kaza yapmadım ama 1-2 defa "önü açık kask yazın iyi olur mu?" diye düşünmüşlüğüm var. Bu seken taş ve de geçmişte kaskıma çarpan karga örnekleri nedeniyle hayatta fullface hariç kask almam.

Motosikleti
Cuma günü motorla Şile'ye gittim iş amaçlı, dönüş yolunda öndeki kamyonlardan birinden seken taş vizörüme çarptı, öyle bir ses çıktı ki yan şeridimdeki motorlu kardeş bile duymuş ve eliyle işaret ederek "iyi misin?" diye sordu.

Ben fullface kaskçıyım, gerçi Allah korusun hiç yerde sürüklenecek kadar kafamı yere çarpacak kadar ciddi bir kaza yapmadım ama 1-2 defa "önü açık kask yazın iyi olur mu?" diye düşünmüşlüğüm var. Bu seken taş ve de geçmişte kaskıma çarpan karga örnekleri nedeniyle hayatta fullface hariç kask almam.

Ben çene açılan kask alıyorum ama sürüş sırasında çeneyi asla açmıyorum. Motoru 10m öteye parkedeyim dediğimde bile önce kaskı kapatıp öyle gaza basıyorum. Çene açılır kaskı kısa süreli duraklamalarda, ebnzincide vb. çeneyi açayım yeter kaskı çıkarıp takmakla uğraşmayayım diye seçmiştim.
Zaten çene kısmı kapalı olunca fullface gibi oluyor benim kask da.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben çene açılan kask alıyorum ama sürüş sırasında çeneyi asla açmıyorum. Motoru 10m öteye parkedeyi dediğimde bile önce kaskı kapatıp öyle gaza basıyorum. Çene açılır kaskı kısa süreli duraklamalarda, ebnzincide vb. çeneyi açayım yeter kaskı çıkarıp takmakla uğraşmayayım diye seçmiştim.
Zaten çene kısmı kapalı olunca fullface gibi oluyor benim kask da.

Abi çene açılır kask çok konforlu ama Allah korusun sert bir şekilde önden darbe aldığında ya da yere çarptığında kask o an kapalı bile olsa bir sıkıntı olabilir diye düşünüyorum.

Motosikleti
Abi çene açılır kask çok konforlu ama Allah korusun sert bir şekilde önden darbe aldığında ya da yere çarptığında kask o an kapalı bile olsa bir sıkıntı olabilir diye düşünüyorum.

işte sırf kaza sırasında kendiliğinden açılmasın diye dandiklerinden değil araştırıp en azından testlerden 5 yıldız almış bir model aldım.
Aslında shoei'nin çene açılır kaskındaydı gözüm ama ona param yetmedi.
Bu çene açılır kaskların iyileri tam çeneden darbe alsa bile içeri göçmeyecek ve de çene kısımı kendiliğinden açılmayacak şekilde yapılıyor zaten. tabi almadan önce modeli seçip sonra o model hakkında ne var ne yok bütün yorumları bulup okumak şart. sırf rengi ve şekli güzel diye kask seçmemek lazım yani.

F54

2012 yılında ege akdeniz turu aparken bir arkadaşta kalıyordum bodrumden köyceğize gitti dönüşte kapri nin üstüne dizlik takıyorum içeri rüzgar girmiş vs paçandan içeri birşey girdi bıçak soksan o kadar acımıaz lann ne oluyor derken müsait bir yerde durup tuvalete gittim bir baktım baldırdan birşey ısırmış avuc içi kadar şişirmiş 1 hafta inmedi hiç unutmam o günü ve acıyı

Çene açılır kask almayın. Kaskların istatistiksel olarak darbe aldıkları yerler şu adreste var. Çene sağlam olacak arkadaşlar.

https://www.motosikletsitesi.com/kaza-anindaki-darbe-oranlari-ibretlik-durum.html

5 yıl hobi amaçlı 8-10 kovan ile arıcılık yaptım. Defalarca sokuldum. Bir keresinde arı kıyafetimin içine arı girmişti. "içeridekinin kovmak için kıyafeti çıkartsam 20 arı sokar. Bari sadece kıyafete girenin sokmasına razı olayım" diye o şekilde çalışmaya devam ettim. O da sokmadı kardeş kardeş işimizi yaptık :) Arı sokması alerjisi olmayanlar bile aynı anda 30-40 arı birden sokarsa alerjik reaksiyon dolayısıyla hayati tehlikeye girebiliyor. Zaten dağbaşı yerlerde arıcılık yapıldığından her daim yanımızda antihistaminik iğne bulunduruyorduk. Son bilgi, çiçek balı mutlaka şekerlenir. Şekerlenmeyen bal ya çam balıdır, ya sahtedir ya da ısıl işleme maruz kalıp besin değeri yitirmiştir. Şekerlenen bal yiyiniz.

Bazen vizöre çarpınca öyle bir ses çıkıyor ki dedim heralde mermi yedim çok sakat iş

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar