MuttFTS kullanıcısının son içeriği

1. MuttFTS

tek lastik almak

Cevap verebilmek için foruma özellikle giriş yaptım. Frenlemeyi biliyorum diyorsunuz ama ben de tommygun 'a katılıyorum bence bir eğitim alın veya eğitim almış birinin gözleminde bir deneyin. Normalde kullandığım büyük motorun yanında bir tane de markete gittiğim RKS Azure 50 motorum var...
  2. MuttFTS

Gps takip cihazı önerir misiniz

2 seneden fazladır Motorist kullanıyorum, önceki mesajların aksine ben çok memnunum. Tüm gerçek takip cihazlarını az çok aynı zaten şu an. Motorist pili bitirmiyor, Turuncunun bitirdiği yazılıyor. Onun dışında titreşim bildirimi, hırsızlık bildirimi ve aramaları herhalde ikisinde de var. Ekstra...
  3. MuttFTS

N250 ile GSA çatlatmak , 1 günde +900km.

Ben de Adanalıyım. Zaman problemi yoksa, genellikle Pozantı kısmını en azından Çamlıyaylaya kadar eski yoldan geçiyorum. Motorun gücü olsa da arada kalmak rahatsızlık veriyor. Belki 15 dakika değiştirir ama o kısımda yol dar ve virajlı olduğundan genellikle çok araç olmuyor.
  4. MuttFTS

150 cc scooterden 800 cc Tiger'a

Aynı cam bir çok Tiger'da var, hatta kısa camlı neredeyse yok gibi. Hepimizin 120-130'da kaskta patlama var. Deflektör dayanıyor, sıkıntı olmuyor, yalnızca sallantıdan dolayı camın alt kısmındaki sabitleme yapan kısımlardan biri kırılabiliyor, onu da uzun bi saplamayla tamir ediyorlarmış. Camın...
  5. MuttFTS

150 cc scooterden 800 cc Tiger'a

Hocam hayırlı olsun, güle güle kullanın. Bende de konfor seleli olan bir Tiger var, eğer sele orijinal ve değiştirilmemişse, alışırsınız. Belki scooterdan sonra farklı gelmiş olabilir. Ben en baştan beri hiç bir problem yaşamadım, günde 600 kmlere kadar yaparım. 200 km'de falan Tiger motor...
  6. MuttFTS

Ön amortisör yağım boşaldı, tehlikeli mi?

İlginiz için teşekkür ederim, dikkat edeceğim. Normalde kendi otoparkımda hiç yan ayakta bırakmam ama acelem olduğundan yan ayakta bırakmıştım. Galiba binen yükten veya açıdan dolayı akıtmaya başlamıştı, görünce orta ayağa aldım. Ustayla konuştum, bırakayım da motoru aradan çıksın. Bu şekilde...
  7. MuttFTS

Evet sızan yağ balata değil de disk üzerinden akıp gitmişti. Bu dikkat edilmesi gereken bir konuydu. Sürmeden önce balata spreyi ile lastik ve diski güzelce temizlemek gerekir. Hiç CG sürmedim, hem denemiş olurum :)
  8. MuttFTS

Abi tehlikeli mi derken, tabi ki dağa gidip viraj yapayım, tehlikeli olur mu şeklinde değil sorum. Şehir içinde idareten kullanılabilir mi? Çok kolay şekilde tank slap'e girebilir mi? Ani frende gidon dengesizlik yapar mı? Amortisöre veya içerisindeki yaya zararı var mı? Bir şeyleri kırıp döker...
  9. MuttFTS

Herkese cevapları için teşekkürler. Ben en kısa zamanda yaptırayım o zaman. Bu şekilde zaten sürecek olsam, şehir içinde sakin sürüşler olur ancak, gidip viraj ve uzun yol tabi ki yapmam. @Motoseverrr 'in dediği gibi lastiğin kenarı yağ olmuştu bu arada, temizleyip sürdüm. O yüzden o konuda...
  10. MuttFTS

Herkese merhaba, Ön sağ amortisörümden bir süredir ufak ufak terleme vardı. Haftasonu motosiklete binmek için gittiğimde baya bir yağın boşaldığını gördüm. (2 aydır yatıyordu) Problemin keçeyi değiştirerek giderileceğini biliyorum fakat 2 sorum var. Sağ sol amortisör birlikte mi tamir...
  11. MuttFTS

Fren balataları Hk. Kazık mı yiyorum?

Hocam fiyat normal değil. Direk internete yazsanız zaten balata fiyatları çıkıyor. Örneğin ön tarafın bir tanesi Braking/EBC gibi iyi markalardan falan alırsanız 1500 lira civarında görünüyor. Yani 190 Euro'dan %10 iskontolu olan ön balatalarınızın tanesi 6400 liraya falan geliyor. Ona göre...
  12. MuttFTS

Nc700x mi f800gs mi?

Herkese merhaba, Yaklasik bir haftadir dusunuyorum fakat isin icinden cikamadim. Yukaridaki iki motordan birini dusunuyorum. (Fiyat farkini gormezden gelin) Nc700, hem daha yeni, hem ikinci eli, servisi ucuz, hem de yeterli gorunuyor. Fakat konfor ve hizlanma konusunda durumu belli. F800gs...
  13. MuttFTS

Deri içermeyen motosiklet eldiveni var mıdır? (Deriye allerjisi olanlar için)

Herkese merhaba, Özellikle en son yazlık eldivenlerimi aldıktan sonra ellerimde egzema başladı ve uzun sürmesi sebebiyle doktora gittim. Deriye allerjim ortaya çıktı. Acaba deri olmayan veya özel üretilmiş bu tip motosiklet eldiveni var mıdır? Son çare olarak da eldivenin içinden pamuk...