MT00 kullanıcısının son içeriği

1. MT00

lastik havaları hk.

selamlar, honda cbr500 192 kg 120 ön 160 arka lastik ve hava basınçları sırasıyla 36 - 42 psi, kawasaki er6f 210 kg aynı lastik ebatları ama hava basınçları sırasıyla 32 - 36 psi. iki motorun arasında yaklaşık 20 kg fark var iken daha ağır olanın lastik hava basınçları nasıl daha az...
  2. MT00

2. El Fiyatlar Düşer mi ?

Selam arkadaşlar, Hepiniz biliyorsunuz ki şu günlerde 2. el fiyatlar sıfırların fiyatları uçtuğu için çok abartılı bir seviyeye geldi. Bunda sezon başında olmamızın da etkisi var sanırım. Sizce ekim kasım aralık aylarında 2. el fiyatlar şu anki seviyelerde ya da altında oluşabilir mi ? Yoksa...
  3. MT00

CBF1000 mi ER6F mi ?

Merhaba arkadaşlar, 2006-2009 model yılları arası CBF1000 ile 2014-2016 model yılları arası ER6F arasında kaldım. Neden bu iki farklı güçte iki motor arasında kaldım çünkü fiyatları neredeyse aynı.. Edinme maliyeti aynı olan bu motorların yürütme maliyetleri nasıldır acaba ? Mesela yedek...
  4. MT00

Full Sentetik Yağ Kullanımı Sonrası İzlenim ve Sorular

Merhabalar, Motorumun garanti süresinin bitmesi üzerine bizim semtteki ustaya motorumu rutin bakım için götürdüğümde motul 7100 10-40 full sentetik motor yağı koyduk. Motorun performansı hissedilebilir seviyede arttı. Alt devirde toparlanması, üst devirde çekiş gücü iyileşti hatta sesi bile...
  5. MT00

YENİ YIL HK.

Arkadaşlar, Yeni yıl hepimiz, sevdiklerimiz, ülkemiz ve tüm dünya için daha güzel geçer umarım. Ekonominin daha iyi olduğu, forumdaki arkadaşların hayal ettiği motorlardan daha da iyi motorlara bindiği, bol bol uzun yol yapılan bir yıl olsun... Hepinize iyi yıllar.... ::fool::
  6. MT00

CBR500r'dan sonra hangi motor ?

Arkadaşlar benim şımarıklık denebilecek bir sorunum var :) MT25 ten cbr500 e geçtiğim ilk aylarda güç, fren ve yol tutuş olarak Honda bayağı farklı ve tatmin edici gelmişti. ( MT25 ile 18500 ve cbr500 ile 16000 km yol yaptım iş yolunda ). Ama bu durum yaklaşık Honda ile yaptığım 5-6 bin km...
  7. MT00

kasım ayında uzun yol güzergah tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar, Kasım ayının ilk haftasında İstanbul - Bodrum gidiş geliş yol yapmayı planlıyorum. Aynı mevzu için 2 sualim olacak : 1 - Havanın soğuk olma ihtimalini düşünerek Bursa - Balıkesir - Manisa üzerinden değilde Tekirdağ - Çanakkale - Ayvalık - İzmir yolunu mu tercih etmeliyim...
  8. MT00

Lastik Patlatma Sorunsalı

Arkadaşlar selam, Sonuncusu dün olmak üzere 30,000 km kullanımda 4 kere motosiklet lastiği patlatmış biriyim. Bu oran yüksek mi bilmiyorum ama motorumu işe gidip gelirken sabahları sahil yolunda, akşamları TEM de kullanıyorum. Ayda bir falan da riva / ağva gibi yerlere gidiyorum. Toprak yola...
  9. MT00

ABS li motorda arka tekerleğin kayması

merhaba arkadaşlar, cbr500 da sadece arka freni sıktığımda arka tekerleğim bazen kayıyor ve ABS devreye girmiyor. Bazen ise net bir şekilde ABS çalışıyor ve fren pedalı otomobilde olduğu gibi ayağımı tepiyor. Bu arada ön fren de ABS gayet istikrarlı çalışıyor. Yani bu zeminde ABS devreye girer...
  10. MT00

Motor kullanırken tam arkayı görememek..

merhaba arkadaşlar, CBR 500 kullanıyorum. motorumu sürerken sağ ve sol şeritleri çok rahat görüp kontrol edebiliyorum ancak tam arkamı göremiyorum. Önceki motorum da(MT25) hem yanları hem de arkamı çok net görüyordum. Tabi ayna uzatma aparatı vardı MT25 te... sanırım SS tipi aynaları olan...