Lunatique kullanıcısının son içeriği

1. Lunatique

CC Yükseltme - Motor Önerisi

Aslında aşağı yukarı hesaplama doğru. 130km/h’da 5.300-5.500 devir civarında oluyor. Desmolu olanda 6.000 ve üstüne çıktıkça elcik ve peglerde rahatsız edici bir titreşim yokken yeni motorda 4.500’e kadar neredeyse pürüzsüz ama 4.500 ve üstünde uzun süreli sabit kullanımda el ve ayak uyuşmaya...
  2. Lunatique

CC Yükseltme - Motor Önerisi

Yeni V2S desmolu olana kıyasla biraz daha az devirli kullanmaya müsait bir motor olmuş. Titreşim desmolu olana kıyasla büyük ölçüde azalmış olmakla birlikte dediğiniz gibi yüksek hızlarda 6.000 devirlerde kullanmaya kalkınca bir süre sonra el ayak uyuşturuyor. 4.500-5.000 devir civarı 6. vites...
  3. Lunatique

Yaz sıcakları Hk.

Birkaç sene önce Muğla'ya babamın yanına eşimle birlikte motorla gittik. İlk gün dinlendikten sonra ikinci gün full ekipman giyinip gidiyorduk her yere, babam ise yanımızda tshirt + şort kombiniyle scooterını sürerken bize bakıp kahkahalar atıyordu. Üçüncü gün ne eşim ne ben ekipmanı giyemedik...
  4. Lunatique

sport touring tavsiyesi

Dediğiniz gibi işçilik çok zaman alıyor. 30 binde bir ya da 5 senede bir bu masraf gayet makul bence de. Verdiğim fiyat yetkili servis fiyatı. Fiyatlar euro üzerinden belirlendiği için 50-80 arası diye tahmini söyledim.
  5. Lunatique

sport touring tavsiyesi

950S kullanmadım o konuda maaleswf bilgi veremeyeceğim ama özünde V2S ile aynı motor gibi görünüyor ufak farklılıklar hariç. Desmo bakımda motor açılınca belli oluyor ne yapılacağı, işçilikten bayağı para alıyorlar. Değişecek parçalara göre 50.000 ila 80.000 arası bir şey tutabilir.
  6. Lunatique

Yaz sıcakları Hk.

Durum aynı sırılsıklamız. Yazları genelde sabah 6'da çıkıp birkaç saat turlayıp geri giriyorum yoksa aşırı sıcak oluyor. Bir de Ankara biraz enteresan bir yer iklim gün içinde değişebiliyor. Dün akşam 18:00 gibi çıkayım dedim serin esiyordu mesela fileli yazlık montun üstüne yağmurluk geçirdim...
  7. Lunatique

sport touring tavsiyesi

2020-2024 arası V2S ilanlarına baktım, desmo yapılsa dahi en ucuz V2S'ten uyguna geliyor. Fiyat uygun görünüyor ama genelde o fiyat bandında hasarlı motorlar satılıyor. Satın alım öncesi ekspertiz yaptırmakta fayda var. Bir sorunu yoksa değerlendirilebilir.
  8. Lunatique

sport touring tavsiyesi

Ben de tam onu diyecektim. Sıfırda kampanyalar geçen sene sonu ve bu sene bayağı agrsifleşti. Doğal olarak insanlar sıfıra yöneliyorlar. İkinci el piyasasının durgun olmasının etkenlerinden biri de bu durum. Satmak isteyen hâliyle fiyat indirmek zorunda kalıyor her türlü zarar ediliyor. Hele...
  9. Lunatique

sport touring tavsiyesi

Genel olarak Asya'dan gelen motorlara ek gümrük vergisi eklendiğinden Yamaha, Honda vs. fiyatlara çok yükseldi. Çok para vermediğiniz sürece de kaliteli donanımlara ve teknolojiye sahip Japon bulmak da zorlaşıyor. Avrupalılar çok daha ulaşılabilir fiyatlara süspansiyon, fren, teknoloji anlamında...
  10. Lunatique

Benzin Kuyruğu!

Motorcu en son benzin alır, motorsun sen en sağda gitsene, motor şerit mi ortalarmış vs. vs. Motorcu kadar başınıza taş düşsün. Çok iyi olmuş içimin yağları eridi.
  11. Lunatique

sport touring tavsiyesi

Bu işin doğasında var, çok güzel söylediniz. Bugün mesela aklımdan zorum varmış gibi öğle molasına girerken aklıma düştü atladım motora 1 saati yemek yemek yerine motor üzerinde geçirdim. Öğle sıcağını altında, kırmızı ışıkta her durduğumda motor 101 derece gösteriyor, balaklava ve kask pedleri...
  12. Lunatique

Royal Enfield patladı mı?

ARN Motor da PS5 vermişti bir ara. Valla benim de gönlümde hala SM650 yatıyor ama bıraktım artık RE'yi takibi. İleride sürpriz yaparsa tekrar takibe alırım.
  13. Lunatique

Royal Enfield patladı mı?

O kampanyalar aşırı agresifti bence. Sanki dükkan önüne "KAPATIYORUZ" yazan esnafın yaptığı türden kampanyalar. Makul fiyatlara vade farksız kredi kartı ile satışa devam edip, tüm ülkede bayi ve servis ağını yaygınlaştırsaydı bu iş tamamdı bence. Tam olarak nerede tökezlediklerini, bu kararı...
  14. Lunatique

sport touring tavsiyesi

Bugüne kadar V-Strom hiç denemedim çok merak ediyorum. Geçmişte Korlas'tan iki kere gol yedim ama yeni Multi'nin cazibesine kapılıp son kez şans verdim. Benimki de bile bile lades ama güvenim bir kere daha sarsılırsa V-Strom'a mı geçsem diyorum. İkinci el fiyatları da fena değil. Yeni çıkan SV-7...
  15. Lunatique

NC750 DCT Hakkında

Hafta sonu gazlamaları benim için çok önemli değil, bir motor alayım A noktasından B noktasına beni sorunsuz, ekonomik ve yapılacak ufak modifikasyonlarla konforlu götürsün, aldım mı 5-10 yıl on binlerce km bineyim, bagaj kapasitesi de standartın üstünde olsun, ben zaten gazlamayı aşırı hızı...

Yeni mesajlar