Kuba TK03 kullanıcısının son içeriği

1. Kuba TK03

Park halinde benzin eksiltiyor

Merhaba arkadaşlar, Konuya yorum yapan, fikir paylaşan herkese teşekkür ederim. Sorunun kaynağını net olarak tespit ettim: Motoru park ettikten sonra benzin musluğunu kapatmadığım için, karbüratöre veya emme hattına sızan yakıt zamanla buharlaşıyordu ve bu da fark edilir bir yakıt eksilmesine...
  2. Kuba TK03

Teşekkürler önerin için. Dediğin ayarı daha önce yaptım. En stabil rölantiyi ve en hızlı gaz tepkisini verdiği noktada vidanın konumunu sabitledim. Ayrıca buji rengini de kontrol ettim; açık kahverengi ton, karışımın optimal olduğunu gösterdi. Karbüratör diyaframı ve emme manifoldunda da kaçak...
  3. Kuba TK03

Uyarılarınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi, benzin sızıntısı varsa koku, iz veya renk değişimi mutlaka olur. Motoru kapalı bir alanda gözlemleyip durumu netleştireceğim. Özellikle kıvılcım konusundaki uyarınız çok yerinde, dikkate alacağım.
  4. Kuba TK03

Evet, hava filtresini iptal ettim çünkü AFR ciddi şekilde zengin çalışıyordu ve motor sağlıklı devire çıkmıyordu. Geçici bir çözümle motorun tepkisini gözlemlemek kötü bir şey değil. Mesele beygir değil, sorunu anlamak. Sözde bu yollardan geçmiş biri olarak bunu anlayacak yerde dalga geçmeyi...
  5. Kuba TK03

Bu kadar yaratıcı çözümler için ayrı bir başlık mı açsak? Mizahına sağlık ama ben yine teknik bir çözüm arayacağım.
  6. Kuba TK03

Evet elbette. Motor fabrikadan ve ruhsatta 50cc olarak çıkıyor. Bayiler yanında cc yükseltme kiti ile satışını yapıyor. Motorumda güçlendirme, dişli değişimi gibi şeyler mevcut.
  7. Kuba TK03

Pz27 karbüratör takılıyken böyle bir sorun yoktu ancak benzini bloğa kesik kesik gönderiyordu. Pz30 karbüratöre geçiş yaptım ve rölantim ile benzin akışı düzeldi. Ancak yeterli havayı çekemediği için filtreden kurtulmak zorunda kaldım. 1754037425 Galiba sorunum bu. Motoru uzun süre park...
  8. Kuba TK03

Hava yetersiz geliyor, motor gaz yemiyor ve boğuluyor. Açık hava filtresi de denedim ancak filtreyi tamamen iptal edince verim alabildim.
  9. Kuba TK03

Benzin çalma olayının söz konusu olmadığını düşünüyorum. Bu problem; karbüratöre bağlı hava filtresini boğazından söktüğümden beri var. Karbüratörün hava girişi tamamen açık ve bir filtre yok. Bunla alakalı olabilir mi? Hava girişinden düzenli olarak karbüratörün içindeki benzin uçuyor olabilir mi?
  10. Kuba TK03

Selamlar, depo kapağında veya depo ile ilgili bir kaçak olmadığına eminim. Motorum örneğin: 2 gün beklediği yerde çeyrek depo benzin azaltıyor. Benzin uçucu özelliğe sahip olduğunu biliyoruz. Karbüratör'ün hava girişinin açık olması, filtre olmaması motorun olduğu yerde benzin eksiltmesine neden...

Yeni mesajlar