inshroud kullanıcısının son içeriği

1. inshroud

Yolda kaldım, sorun nedir?

İyi akşamlar ahali. Gayet müsait bir yerde yolda kaldım, hemen yanım alışveriş merkezi, oraya koyup yarın gelebilirim ama şimdi çözebileceğim bir şeyse aklınızdakileri yazarsanız sevinirim. Motor sıcakken park edip 15 dakika sonra gelip tekrar yola koyulmuştum. Henüz 1 ya da 2. vitesteyken stop...
  2. inshroud

Araba jant lastik ölçüleri hakkında

Aslında şu aklımdaki soruyu bir araba forumunda veya donanımhaber gibi bir forumda ilgili yere yazacaktım ama yemişim arabacıları ya ben burada sormak istiyorum (onun için konu dışına yazıyorum) 2003 model bir astra g kasa araç var. Buna yaz lastiği alacağım. Önerilen ölçüler 195 60 15 veya 185...
  3. inshroud

Bunun adı nedir? (Cırt cırt bant ama plastik)

Grenajın bir parçasını sabitlemek için çift taraflı bant yerine bu cırt cırtın daha iyi olacağını söyledi ustam. Aslında bildiğimiz bişey ama adının ne olduğunu bilmiyorum. Normal cırt cırt gibi ama her iki yüzü de aynı diken diken plastik. Numune olarak aldığım parçanın fotoğrafını koyuyorum...
  4. inshroud

Filtering yapmaktan dolayı gelen ceza ve bir soru

E-devlet bildirimi olarak e-mailime plakama yazılmış ceza bilgisi geldi, girdim baktım, detayını aşağıda paylaşıyorum. Özet haliyle; duran trafikte arabaların arasından geçtiğim için "şerit ihlali" maddesi gereği ceza kesilmiş. Ankara'yı bilmeyen arkadaşlar için söyleyeyim, hafta içi akşam saat...
  5. inshroud

Plaka bastırmaya gidiyorum

Mevcut plakamda küçük bir yırtık olduğu ve üstünde vida delikleri olduğu için değiştireceğim. Birazdan şoförler odasına gidiyorum. Yeni plakayı nasıl monte etmem doğru olur? Plastik plakalık alıp onun içine mi takayım yoksa sıcak silikon vs ile direkt yerine mi yapıştırayım? Sizler nasıl...
  6. inshroud

Ikarus sendromu nasıl aşılır?

Başlık bu soruya bir cevap verecekmişim gibi olduysa kusura bakmayın. Aslında bu soruyu soruyorum. Birkaç yazı okudum konuyla ilgili fakat "bu sendroma kapılmayın" ötesinde "şöyle şöyle yaparsanız bu sorun geçer" gibi bir tavsiye göremedim. Son zamanlarda böyle bir his çöktü bana. Birdenbire...
  7. inshroud

Kimse mi kurallara uygun şekilde trafiğe çıkmıyor arkadaş?

Ankara Balgat'ta bir şeyler yemek için oturduğumuz yerin tam karşısında (pazar yerinin oradaki çatalda merkezde durmuş tüm yollardan gelenleri çeviriyorlar) motosiklet çevirmesi vardı. 45 dakika kadar izledim. 3 tane motosiklet tertibatlı çekici vardı, biri gidiyor biri geliyor, 45 dakikada 200...
  8. inshroud

Yarın sabah 8'de Ankara'dan Eğriova Yaylasına gidiyorum

Kaçmak, gezmek isteyen, katılmak isteyen olur diye yazıyorum. Ankara'dan ben dahil 3 kişi (diğer ikisi arabayla), İstanbul'dan 1 kişi (arabayla) geliyor. Tek motosikletli benim. Diğer arkadaşlar kamp yapacaklar, ben evde çocuk olduğu için akşam eve döneceğim. 150 km civarı görünüyor. Kamp...
  9. inshroud

Bugün Ankara'da gezmeye çıkanlar

Sanırım Ankara'daki herkes dışarı çıkmıştı. Hiç görmediysem 200 motosiklet görmüşümdür, en az 100'üyle de selamlaştık. Güneşi gören gelmişti valla. Ben Kazan-Çeltikçi üzerinden Sorgun'a gittim, oradan dönüşte de Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkına gidip biraz offroad yaptım, grupla çıkanlar mı...
  10. inshroud

Bugün İzmir Ankara yolculuğumda geçirdiğim kaza

Selam arkadaşlar. Bugün İzmir'den aldığım motosikletimle Ankara'ya dönerken Manisa-Ahmetli çıkışında saatte 110-120 km hızla sol şeritte seyrederken hemen sağımdaki aracın aniden sola geçmeye karar vermesi üzerinde sağımdan hızla çarpması sonucu "büyük" olarak nitelendirebileceğimiz bir kaza...
  11. inshroud

İzmir'de gidebileceğim Honda Servisi

Sevgili dostlar, Bu hafta sonu Ankara'dan İzmir'e giderek motorumu alıp döneceğim. Yola çıkmadan önce en azından ufak tefek orasına burasına bakıp yağını değiştirmek ve zincirini temizleyip yağlamak istiyorum. Bunu yapmak için sadece cumartesi günümün öğleden sonrası var. İzmir'deki Honda...
  12. inshroud

[Bencil Konu] Hollanda'dan alınabilecek motosiklet ekipmanı hakkında

Sevgili dostlar, değerli keyif insanları, romalılar! Sırf kendi çıkarlarım için yardımınızı rica edeceğim. Mayıs Ayı içerisinde 1 haftalığına Amsterdam'da bulunacağım. Hazır oradayken ekipman konusunda Türkiye'ye kıyasla daha uygun (veya buradan alamayacağım) bir şeyler bulabilir miyim diye...
  13. inshroud

Zincir Kilit Onguard 8016L beast 14mm 180cm

Geçen gün konusu olduğunda bu kilit hakkında sorular da sorulmuştu, ben de buradan en azından fotoğrafını paylaşayım dedim. Biraz fazla büyük ve ağır, zinciri tutan arkadaş da 1.90 boyunda, yaba gibi ellere sahip, bunu göz önünde bulundurun. Acayip güven veriyor, sağlam bir yere bağlandığında...
  14. inshroud

Motoru sattık, yeni uzun yol motoru için tavsiyeler

Daha önce konu açarak kirlilik ve tekrar yaratmak istemedim, birkaç konu altında sormuşumdur ama şimdi iş ciddiye bindi, motoru sattık. Yeni bir motosiklet arayışına girdik ama tavsiyelerinize ihtiyacım var. Yönlendirmek gibi olmasın diye kendimce baktığım birkaç modeli söylememeyi tercih...
  15. inshroud

Elektrikli araçlar gerçekten temiz mi/ verimli mi

Eminim yerinde yorum yapacak pek çok insan vardır buralarda. Motosiklet özelinde konuşmuyorum, konu genel olarak elektrikli araçlar. Bildiğiniz gibi özellikle son dönemde elektrik enerjisiyle çalışan araçlar, hatta hayatın her alanında fosil yakıtı yerine elektrik enerjisinin kullanımı ve bu...