guraykurt kullanıcısının son içeriği

1. G

Scooter elektrik tesisatından anlayan var mı ?

Selamınaleyküm hayırlı ramazanlar öncelikle. Kardeşimden toplamak için falcon dolphin 100 diye bir motor aldım görünüş ve bir çok aksam olarak honda spacy 110 ile birebir aynı fakat elektrik tesisatını gelen geçen kurcalamış sokete giren kabloları kesmişler başka bir yerden hat almışlar falan...
  2. G

Ne yaptıysam keçeyi çıkaramadım yardım edin 🤣

Ön amortisör keçesi öyle bir yapışmış ki ne yaptıysam çıkartamadım. İçindeki iç boru düz alttaki alyanı sökünce kartuş ile birlikte çıktı. Yağ keçesini çıkartmaya çalışırken dış kauçuk kısmını baya deforme ettim en sonunda yumuşasın diye sıcak suya koydum chatgptye sordum pense ile kenarından...
  3. G

Benzer modellerin yedek parçaları uyar mı?

Merhabalar kardeşimden toplamak için falcon dolphin 100 diye bir motor aldım bazı grenaj parçaları eksik bazıları çatlak kırık çatlak ve kırık olanları kendim halledeceğim plastik kaynak ile fakat olmayan parçaları araştırıyorum aşırı pahalı geldi bana bu motorun aynı kasasını üreten parçaları...
  4. G

Ön varyatör somunu gevşiyor

Cümleten selamınaleyküm küba trendy 50 scooterım var yeni motor yapıldı fakat yapıldıktan sonra ön varyatör somunu sürekli gevşeyip çıkıyor ve dişli yerinden çıkıyor motor hareket etmiyor 3 kere çıktı her seferinde taktım ve sıktım 2 gün kullanıyorum sonra yine gevşiyor yolda bırakıyor daha önce...
  5. G

CBR 250R TEKLEME SORUNU YARDIM LÜTFEN

Cümleten sağlıklı günler, 2015 cbr 250r motor aldım bir sıkıntı farkettim bir 2. Viteste seyir halindeyken gaz açtığım zaman tekleme yapıyor sonra düzeliyor bir kaç kullanıcıya daha sordum neden böyle yapıyor diye pis benzinden dolayı diye yanıt aldım sizce nedendir varmı başına gelen ciddi bir...
  6. G

Motosikletime bor madeni yağ katkısı koydum

Merhaba abilerim ablalarım kardeşlerim , Konuyu buraya açmak doğrumu bilemedim yanlış yere açtıysam affola. Mondial marka sentor 150 modeli motosikletim var şuanda 42.000 kmde. İnternette bir çok yerde bor madenini araştırdım yağ katkısının faydalarını zararlarını araştırdım. Risk alıp...
  7. G

Kilometre saati ışıklandırma.

Selam dostlar , Elimden geldiğince gösterge panelimi ışıklandırmaya çalıştım. Eskisine göre kat kat güzel oldu. Videoda kusurlarım olmuşsa şimdiden affola. Iyi seyirler :) https://youtu.be/kgdOZ7W9kDs
  8. G

Motosiklet alarmı ve uzaktan çalıştırma montajı.

Merhaba , Uzaktan çalıştırma özellikli motosiklet alarmının montajını yaptım. Motosikletlerin elektrik tesisatları genel olarak birbirine benziyor. Elinizden geliyor ise çok rahat bir şekilde montajını yapabilirsiniz. Aşağıya ürün linkini bırakıyorum video linkinide ekliyorum umarım faydalı...
  9. G

Motora hangi yağı koymalıyım ?

Merhaba herkese , Motovlog olayına daha yeni girmiş bulunmaktayım :) kendimce aklıma geldikçe videolar çekip youtube'a yüklüyorum. Bu videoda ise bildiğim kadarıyla madeni yağlardan bahsettim. Konuyu buraya mı açsam bilemedim ama başka yerede açmak saçma olurdu. İzleyip beğenirseniz sevinirim...
  10. G

Sis farını nasıl bağlamalıyım

Selamlar herkese Konu ile ilgili bir kaç açılmış konu mevcut ama tam istediğim cevabı alamadım. Elimde 12 v mercekli sis farı mevcut ben bunları direkt olarak aküden güç vermek istemiyorum. Kontak açılmadanda yanmasını istemiyorum parklardan elektrik alsam diğer aydınlatmalarda güç kaybı yada...
  11. G

Motor bazen çalışıyor bazen çalışmıyor yardım lütfen

Herkese selamlar Mondial 150 sentor kullanıcısıyım motosikletimde 1 hafta öncesine kadar sıkıntı yoktu. Bu aralar stop edip 1 2 saat sonra çalıştırmayı denediğimde çalışmıyor bujiyi söktüm dışarda marş bastım ateşleme var. Karbüratörü söktüm temizledim hava ayarı yaptım hatta sıkıntı ateşleme...
  12. G

Yağ soğutma radyatörü hkk.

Forumda baya bir konuda arama yaptım fakat hep su soğutmalı ve yağ soğutma tüpü hakkında tartışmalar olmuş. Benim uzun bir süredir araştırma yaptığım konu şu; Mondial Sentor 150 motoruma yağ radyatörü takmak. Gerekli parça ve ekipmanları bir çok internet sitesinden tedarik edebiliyorum fakat...

Yeni mesajlar