Merhaba,
Geçmişte CBF 150'de çokça aksesuar takmıştım.
Röleyi direk bağlamak zor geldiği için 2'li röle kartı kullanmıştım.
(daha fazla aksesuar bağladığım için 2'li kullanmıştım, size tekli de yeter)
8'li bıçak sigorta kutusu kullanmıştım.
Aküden sigorta kutusunun bir yuvasına geliyor, 20A'lık bir sigortadan geçip röle kartlarına giriyor, röle kartlarından çıkıp ilgili aksesuar için
(örn: sis farı 10A) sigortadan geçiyor, direksiyondaki açma/kapama anahtarına gidiyor sonra da sislere gidiyordu.
Eksi uçlar da
(röleden geçen aksesuarlar için) ilgili röle kartının eksi çıkışına bağlanıyordu.
Rölenin tetik ucunu arka plaka ampulünden almıştım. Motosikletimin garantisi devam ediyordu, kesip biçmemek için buradan aldım.
(bu bağlantı orjinalden klemensliydi)
İşyerinde olduğum için daha detaylı yazamadım. Paintte kabaca çizmeye çalıştım. 8'li sigorta kutusunun diğer çıkışları da diğer aksesuarlara
(voltmetre, usb, çakmak, saat, termometre, elcik ısıtma, sele ısıtma vs.) gidiyordu. Kalabalık etmesin diye onları yazmadım, onlar da aynı mantıkla
(sis farı gibi) ilgili bir çıkıştan bağlanıyordu.
NOT: Sıvı teması olmaması için ben gözlük kılıfları, silikon ve bantla el yordamıyla birer kutu yapmıştım sigorta kutusu ve röle kartı için.
Bir not daha: Ben elektronikçi falan değilim, tamamen hobi için uğraşmıştım, konuya hakim arkadaşlar "hatalı" ya da "daha doğru olur" şeklinde yorumlar yaparsa hepimiz için daha faydalı bilgiler çıkabilir.
İyi günler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:49 ----------
Eklemek istedim röle kartı, anahtar ve sigorta kutularını aliexpressten 2'şer tane almıştım olur da bir arıza olursa elimde yedekparça oldun diye. Hepsi 50TL'nin altında tutmuştu 2 sene önce.
Röle kartını da "12V Röle kartı" olarak aratmıştım. Çizimde eksik belirmişim, her röle için 3 giriş 3 çıkış vardı. Girişler: (+) (-) ve tetik Çıkışlar: (+) (+) (-) şeklindeydi. İki tane + çıkış kafa karıştırmasın, tetik ucunda gerilim var iken artı çıkışlardan birinde gerilim var diğerinde yok şeklinde çalışıyor. Tetik ucundan gerilimi kesince (yani kontağı kapatınca) diğer + ya gerilim verip sislere gidecek + 'daki gerilimi kesiyor.
Sizin projede sadece tetik ucunda gerilim varken çıkış veren uç kullanılacak diğeri boş kalacak.
(farklı projeler için bu şekilde tasarlanmış olduğunu tahmin ediyorum.