enlighteray kullanıcısının son içeriği

1. enlighteray

Motordan Düştüm Kolumu Sakatladım Hastanede Teşhis Koyamadılar Başına Gelen Var Mı ?

yaşadığın durumu, açısını vb chatgpt-gemini-deepseek ve groka yaz, onlarda bütün netteki düşenlerin açık verileri var. en azından en olası şeyler hakkında fikir verir. yapay zekadan komikli kedi videoları dışında bunun için de faydalanmak lazım. ben küçükken el bileğim çıkmıştı, birisinin çıkığı...
  2. enlighteray

Kaskı ve eldivenin zorunlu olması

bizim halkımız senin farkındalık seviyende olsaydı, aziz nesin halkın %5-10 civarı aptaldır derdi. ama değil. bu forumu düşünelim, burada bile algılayamayan kişiler neden eğitim verilmiyor demek yerine "10 metre kullanımda dahi kask takılmalı" denilen obsesyon savunuculuğu yapıyor. türk...
  3. enlighteray

Çinli motorun garantisini bozmak daha mı mantıklı?

çinli vb övmeyeceğim fakat, çin dünyanın en iyi motorlarını yapsa bile, "5li siyasi çeteye" oy veren türk halkına düşen şey kazık yemektir. türkiyedeki çoğu esnaf şerefsizdir, etik-ahlak kavramına tepki olarak doğmalarının yanında, insani olarak da beş para etmez çöptürler. karma felsefesini...
  4. enlighteray

Gaz kolu sanki yağsız gibi tam rahat açılıp kapanmıyor

https://www.avansas.com/wd-40-cok-amacli-pas-sokucu-ve-koruyucu-sprey-200-ml-p-65397
  5. enlighteray

Motokuryelere 'P1 yetki belgesi' zorunluluğu getirildi.

ülkeyi yöneten 5'li siyasi kartel çetesi, her ay insan ölüyor ifadenize katılmıyor. onlara göre ölenler insan falan değil, ölenler goy veya benzeri değersiz varlıklar. onlar adına empati yapıyorum da: beni de her türlü ihanetime, vallahi apoyu özledim dememe, türk düşmanlığıma ve vatan...
  6. enlighteray

Yanıp sönen yeşil ışık

bu sistem gibi hayatı kolaylaştıran, mantıklı şeyleri türk halkı hak etmiyor. neden diye soran olursa: akp+chp+iyip+hdp+mhp (5li siyasi çete) oy toplamı her seçimlerde %95leri buluyor. bu 5li siyasi çete, dertlerinin vatandaşa yarar sağlamak olmadığını defalarca ve defalarca kanıtladı. 20 kusur...
  7. enlighteray

Emniyet Şeridi / EDS Ters Kamera Lokasyonları

bu ters edslerin resmi var mı?
  8. enlighteray

Patron çıldırdı, Yamaha'nın yeni sahte motorlu elektrikli motosiklet patenti

kısaca, elektrikli motosikletlerde titreşsin ve ses çıkarsın diye böyle bir şeye para harcamış. ilgili video yazı versiyonu zihn-i yamaha beyin bu yeni, yağ değiştirmeli, süpap ayarlı elektrikli motosikleti hakkında ne düşünüyorsunuz?
  9. enlighteray

Doğru lastik basıncı nasıl olmalı?

yeni model cb125f kitapçığında tek-çift kişi aynı basınçları görünce gelip hortlatmak istediğim konu. kendi motosikletime 1-3 psi fazla hava basıyorum, yaygın tekrarlanan cümlenin aksine, "motosiklet üreticinize bile güvenmeyiniz" diye tavsiye vereceğim. neden? motosikletimde gelen...
  10. enlighteray

Motoru hareket halinde boşa atmak

1. enjeksiyonlu motor-arabada yokuşta vitesi boşa atmak, hem alternatörü çevirme işini yerçekimi yapamayacağı, hem de enjeksiyonlu aracın yakıt göndermeyi kesememesi kaynaklı yakıt tüketimini arttırır. 2. o kadar aşırı cimri isen ve motor karbüratörlü ise, depo konumunu off yaparak viteste...
  11. enlighteray

Kışın üşümemek için neler yapıyorsunuz?

şöyle bir gerçek var: rüzgar geçtiği sürece ne yaparsan yap, üşüyeceksin. uzun süreli sürüşlerde, süratli sürüşlerde yağmurda üşümek rüzgar geçiren her motorcunun kaderi. kat kat giyinirsen üşümeye başlama süren birkaç dakika artar tek faydası o olur. üşümemeyi sağlamanın iki+bir yolu var: 1-...
  12. enlighteray

Japonu bitirdiler. Mutlu musunuz ?

sorun akp değil, sorun 2002den beridir akpye "muhalefet yapmayarak" destek veren chp ve en azından 1980lerden beridir bu kartelleşmiş partilere oy veren seçmen. karma felsefesine göre ise bir sorun yok, herkes yaptığı eylemlerin aynen geri dönüşünü yaşıyor, Türk halkı, tam da "hak ettiği" gibi...
  13. enlighteray

Honda Kazık Onda diyebilir miyiz?

halk rezil şekilde oy verdiği için ülke rezil bir şekilde yönetiliyor. (akp+chp+hdp+mhp+iyip=%95 ediyor) ülke rezil şekilde yönetildiği için, ülkedeki yetkili servis sistemi, yetkili servise giden vatandaşın tüyünden yastık yapacak şekilde fiyatlandırma yapmak zorunda (devlet adam gibi...
  14. enlighteray

Beyaz far kullanımı yasaklanıyor!

tabi ki anlamayacak, cezayı yapıştırıp hazineye para aktaracaklar... hazineye (kendini soylu ilan etmiş siyasetçilere ve bara babalarına) para lazım olduğu için yeni bir bahane üretilmiş oldu. polisler artık beyaz farı görünce otomatik ceza yazabilecek, hali hazırda tüm trafik sistemi vatandaşa...
  15. enlighteray

UTTS MOTOSİKLET MONTAJI ( Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi)

hocam sen olayı yanlış anlamışsın, ve yanlış anlamaya devam ediyorsun. sana bahane olarak ortaya atılan yalanlara odaklanmayı bırakmalısın. o yalanlarla oluşturulan dünyada milyon yıl düşünsen de gerçeği bulamayacaksın, sana o yalanları atanlar da dediklerinin tamamını biliyor. halbuki asıl...

Yeni mesajlar