Emrecngz kullanıcısının son içeriği

1. E

motorun aküsüyle telefon şarj etmek

Normalde zor marş alan bir motorsa akü zayıf olabilir. Ama o soketler kaç amper verebilir ki, belki enerji yiyen başka bir şey açıktı o sırada.
  2. E

TVS RTR200 Yan ayaklık sensörü bozuldu

Hiç de unutulmuyor ya, motora binerken ilk yaptığım şeydir o ayağı kapatmak. Benimkinde sensör mensör hak getire zaten, öyle alışınca unutmuyorsun.
  3. E

Hero dash 125 yağ seviyesi nasıl kontrol edilir?

Bu motorun yağ seviyesi yan ayaklıktayken mi yoksa orta sehpada mı kontrol ediliyor? Çubuğu vidalayarak mı yoksa sadece daldırarak mı bakıyoruz? Bilgisi olan varsa soyleyebilir mi? Orta sehpada vidalayarak kontrol edince yağ seviyesi normal görünüyor. Diğer şekilde bakınca çubuk ıslanmıyor...
  4. E

Bir acemiye önerilebilecek scooter veya naked modeller ve tavsiyeler.

N250 RTR 200 veya bütçe yükselirse CL250 düşünülebilir. 125 almayın, 250cc aceminin kontrol edebileceği bir güçte oluyor, ilerde artçı alırsanız da rahat kullanırsınız.
  5. E

Paslı Disk

Wd40 yağlıyor balataya temas etmemesi lazım. Söküp temizleyip duruladıktan sonra yeniden takılabilir ama gerek yok
  6. E

Ruhsata işli olmayan çantalar

Yakında sırt çantasından da yeriz
  7. E

Motorda frenlemek daha mı kolay

Modele göre değişir ama arabalar daha güçlü fren yapıyor ve frenlemek kesinlikle arabada daha kolay.
  8. E

Scoterlerde fren kullanımı.

Manette tutmak sıkışık trafikte anlaşılabilir ama sürekli yapmak iyi değil. Gidonu iyi kavrayamazsınız, ayrıca 2 parmakla düzgün sıkılmaz zaten. Frenleneceğinde gaz kesip manete elini almak alışkanlık olsun. Önümdekiyle dip dibe giderken ben de manette tutuyorum.
  9. E

Virajda ön fren (ABS)

ABS lastiğin dönüş yönündeki kaymayı engelliyor, virajda lastik sağa sola kaymaya meyilli ama.
  10. E

Motosikletle Viraj Dönememek

Kontra ve vücut yönlendirmesi bir arada kullanılması gerekiyor. Bunun yanında lastiklerin de iyi olması lazım, yol temiz olmalı vs vs. Pistte değiliz, motorun sınırlarını zorlamama taraftarıyım. Daha düşük hız ve daha dik açıyla girmek her zaman tercihimdir. Yine de fırsat buldukça güzel...
  11. E

Bakım ile alak

Garanti dışına çıkarırlar muhtemelen. Daha 4000 deki motoru garantiden çıkarmayın bence üç kuruş fark için, ileride arıza çıkarır kalakalırsınız. Ayrıca sisteme işleme işini telefondan iki dakikada yapıyorlar muhtemelen fark etmediniz.
  12. E

En ucuz yollu düşük cc motor

Bu sene 3k ödedim sigortasına.
  13. E

En ucuz yollu düşük cc motor

Dash de düşünülebilir
  14. E

30 euro limiti kaldırılması için bir etkinlik olabilir mi?

Twitter'daki tepkinin reelde karşılığı yok. Seçim zamanı bunu bir kez daha görmüş olman lazım.
  15. E

Motoruma acıyorum..

O motorun bloğu çok sağlam, muhtemelen forumdaki herkesi gömecek senin motor.