Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bu motorun yağ seviyesi yan ayaklıktayken mi yoksa orta sehpada mı kontrol ediliyor? Çubuğu vidalayarak mı yoksa sadece daldırarak mı bakıyoruz? Bilgisi olan varsa soyleyebilir mi?
Orta sehpada vidalayarak kontrol edince yağ seviyesi normal görünüyor. Diğer şekilde bakınca çubuk ıslanmıyor...
N250 RTR 200 veya bütçe yükselirse CL250 düşünülebilir. 125 almayın, 250cc aceminin kontrol edebileceği bir güçte oluyor, ilerde artçı alırsanız da rahat kullanırsınız.
Manette tutmak sıkışık trafikte anlaşılabilir ama sürekli yapmak iyi değil. Gidonu iyi kavrayamazsınız, ayrıca 2 parmakla düzgün sıkılmaz zaten. Frenleneceğinde gaz kesip manete elini almak alışkanlık olsun.
Önümdekiyle dip dibe giderken ben de manette tutuyorum.
Kontra ve vücut yönlendirmesi bir arada kullanılması gerekiyor. Bunun yanında lastiklerin de iyi olması lazım, yol temiz olmalı vs vs.
Pistte değiliz, motorun sınırlarını zorlamama taraftarıyım. Daha düşük hız ve daha dik açıyla girmek her zaman tercihimdir. Yine de fırsat buldukça güzel...
Garanti dışına çıkarırlar muhtemelen. Daha 4000 deki motoru garantiden çıkarmayın bence üç kuruş fark için, ileride arıza çıkarır kalakalırsınız. Ayrıca sisteme işleme işini telefondan iki dakikada yapıyorlar muhtemelen fark etmediniz.