Ekarademir kullanıcısının son içeriği

1. Ekarademir

Aksaray Hasandağı yaylaları ve Sarıgöl gezimiz

Bikaç sene önce arayıp bulamadığımız Sarıgöl'ü bulmak istedik. Üç arkadaş Hasandağına çıktık. Çok güzel yaylalardan geçtik. Zorlu bi parkurda enduro motorlarımız ile baya eğlendik. Kask kamerası olmadığı için ancak durunca video fotoğraf çekebildik. Zor yollarda motoru durdurup çekemedik...
  2. Ekarademir

Dakar Efsanesi Diriliyor - KTM 640 Adventure

Merhabalar. Forumda uzun zamandır yoktum. Eskiden beni hatırlayanlar olacaktır. Daha önce bikaç projem olmuştu. 2018 yılında motorumu aldım ve ondan başka motor düşünmedim. Her konuda bana hitap eden bir motor ve ayrı bi seviyorum. Zaman içinde ufak tefek işler yapmıştım motora. Onuda...
  3. Ekarademir

Beyin Arızası Çözümü

Birçok motosiklet kullanıcısının bu sorunu var. Eski modellerde beyin zaten bulunması zor. Bulunanda pahalı. Bi süre önce motosikletim beyin arızası yaptı. Yaptığımız çözümü burada paylaşayım. Birçok kişinin işine yarayacağını düşünüyorum. Benim orjinal beyin 2800 liraydı. O kadar para...
  4. Ekarademir

KTM 640 Ateşleme Yapmıyor

Beş ay oldu motora binmeyeli. Biraz sağını solunu toplayayım demiştim kışın. Demez olaydı. Onu yaptım bunu yaptım derken bu seferde sorunlarla uğraşıyorum. Geçen hafta karbüratör sorunum vardı. Sabit gazda tekleme vardı. Onu hallettim taktım motora çalışmıyor. Karbüratörü sökmeden önce garaja...
  5. Ekarademir

Sabit Gazda Tekleme

Motorumu bakıma sokmuştum. Tesisatı elden geçirdim karbüratörü değiştirdim. Arkadaştan çalışan karbüratörü aldım taktım. Rölantide veya hızlanırken sorun yok. Sabit gazda tekliyor motor. Alçak devirde yapıyor bunu. Karbüratör iğnesini her yüksekliğe takıp denedim. Hava ayarını defalarca...
  6. Ekarademir

Vakumlu Karbüratör Nedir ?

Benim motorda 2 tip karbüratör kullanılmış. Mikuni marka vakumlu olan. 50 beygir Dellarto marka karbüratör. 55 beygir. Teknik verilere göre böyle. Nedir bu vakum mevzusu ? Artısı eksisi nedir ?
  7. Ekarademir

Custom Motosiklette Yapılabilecek İşlemler

Bayadır düşündüğüm bi konu var. Forumda araştırdım bulamadım. Muayeneden geçmesi için motosiklette ne gibi değişiklikler yapılabilir? Arka maşa uzatınca sorun olur mu? Yada motosikletin bi miktar uzatılması sorun olur mu? Aslında muayene çokda önemli değil. Polis gördüğünde elimden almasın...
  8. Ekarademir

Kaptanın Seyir Defteri

Ben Erdi Karademir. Aksaray'lıyım kamyon şoförüyüm. Gittiğim fabrikalarda kaptan diye çağırırlar. Arkadaş çevremdede lakabım. O yüzden böyle bi başlık uygun gördüm. Sık geziyorum. Her birine ayrı ayrı başlık açmak yerine buraya ekleyeceğim. Günlük tutmak gibi yani. 31.08.2019 ÇAMLIYAYLA...
  9. Ekarademir

Çamlıyayla civarı kamp hakkında bilgi

Birazdan yola çıkıyorum. Festivalde varmış. İki üç gün o tarafı gezesim var. Kamp yeri bulabilir miyim ? Diğer insanlarında kaldığı yerler yani. Tek kalmam yabanda. 😀 Yardımcı olursanız sevinirim. Az önce karar verdim oraya gitmeye ve hiç bilgim yok ilk defa gidiyorum.
  10. Ekarademir

Lochead Quasar

Kabinli motosiklet araştırırken böyle birşeye denkgeldim. Benim hoşuma gitti hatta elimdeki MZ 250'yi buna çeviresim geldi. :mrgreen:
  11. Ekarademir

Şase uzatmak - Kabin yapmak - Muayene sorunu

Aslında elektirikli araç yapma niyetindeydim. Onunla alakalı konu açmıştım. Logaritma o başlıkta Monotraceri söylediğinden beri kafam orda. Mükemmel bi motosiklet bence o. Üç tekerlekli motosiklet yapma konusuda rafa kalkıyor mecburiyetten. Ruhsata işletilebilir mi öğrenemedim. Monotracer...
  12. Ekarademir

Saxonette Sachs Bakım (Motorlu Bisiklet)

Markası biraz cins farkındayım. :mrgreen: Bu motoruda çocukken görmüştüm. Hatta buna benzerini kendim yapmak için uğraşmıştım ama orjinal gibi olmadı tabi. Sonra arkadaşta görünce satın aldım. (Biraz zorla almış gibi oldu) Arkadaşın babası dükkanda yokken kamyonun kasaya attım götürdüm. Fiyatı...
  13. Ekarademir

Motorsiklete üçüncü tekerlek tescil edilebilir mi?

Scootere sonradan arkayı çift tekerlek yapanları gördüm. Cup motora yapanda var. Letgoda bi ilan gördüm üç tekerleğe çeviren. O adam üçüncü tekerleğin ruhsata işletilebildiğini söyledi. Arkayı yada önü çift tekerlek yapabilirim. Mekanik kısmında sıkıntı yok. Ama benim sorum bunu ruhsata...
  14. Ekarademir

Elektirikli Araba Yapımı

Çocukluk hayalim araba yapmak. Allah'ın izniyle gerçekleşecek. Ama nasıl? Benzinli bi araba yapmak kolay. Hurda parçalardan çok güzel bi mini araba yapabilirim. Ama ne yazık ki plaka ruhsat vs alınamayacak. O yüzden kullanılmayacak. Hiç sevmesemde devir elektirikli vasıtalara gidiyor artık...
  15. Ekarademir

Şarj Sorunu

Motorun aküsüne voltmetre bağladım. Ordan takip edebiliyorum durumu. Motor çalıştığında rölantide 14.5 yazıyor. 8 bin devir civarında ise 13.8 hatta daha düşük olabiliyor. Farı yaktığımda ise rölantide 13.8 ve yüksek devirde 12.5e kadar düşüyor. Arada bi aküyü şarj ediyorum bu sebepten...

Yeni mesajlar