Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
elimde yürümeyen eski 125 lik scooter var bu şekilde alıcı bulamadım ve motorumun parçalarını satmak istiyorum organ nakli gibi :) ölmüş motorun çalışan parçalarını ihtiyaç sahibi kişilere satmak istiyorum ilgilenen olursa cevap yazsın daha detaylı konuşuruz:salut:
slm arkadaşlar bir tanıdığımın star 51 mobileti var modelini yanlış hatırlamıyorsam buydu bugün konuşurken motor şişme yapıyor yolda giderken bir süre sonra motor boğuluyor ve aniden hız kesiyor ama cikleye iki üç kere basınca tekrar düzeliyor diyor acaba bunun sebebini bilen arkadaşlar yardımcı...
slm arkadaşlar benim arkadaşımın iki zamanlı bisan star motorsikleti var motoru normal seyir halinde iken arasıra stop ediyor neden olabilir acaba birde bu motorun hava filtresi yok yani en azından biz göremedik yardımcı olursanınz seviniriz dostlar
slm arkadaşlar geçen bir arkadaşım a2 ehliyet sınavına girmiş motorla ilgili bir soruya kafası takılmış bana sordu bende ilk defa duyduğum için cevap veremedim bende sitemizdeki arkadaşlara bir sorayım dedim ve sizin fikirlerinizi almak istedim yardımcı olursanız sevinirim soru şöyle :
Buji...
slm arkadaşlar 125 asya scooterım var defransiel den ince bir hortum hava filtresine takılı ordan da hava filtresine az da olsa yağ geliyor sebebi nedir acaba ::sos::
takip eden arkadaşlar bıkmıştır belki açtığım konulardan, yine bir sorunum var ve fikirlerinizi bekliyorum piston ve gömleğini, sibop üst kapağını komle yeniledim motorum şu an çalışıyor ve geziyorum ama aşırı derece fazla benzin yakıyor 2litre benzin aldım 30 km götürmedi çok canım sıkıldı...
arkadaşlar başlıktada yazdığım gibi 125 lik bir motor için 5 lit. ile 120 km az değilmi normalde daha çok km yapmam gerekmiyormu bazı arkadaşlar diyorki ben 10 liralık benzinle 180 km yol yapıyorum diyor bu da benim canımı sıkıyor o zaman benim motor araba gibi benzin yakıyor sizce normal olanı...
slm arkadaşlar askerden yeni gelmiştim. Antalya Manavgat'ta çalışmaya gittim ve bir mağazada çalışmaya başladım. Aylardan temmuz patron öbür mağazaya yolladı honda scooterla yola koyuldum. Trafik normal seyrinde manavgattayız ve turist kızlar hepsi birbirinden güzel eee bizde Türk erkeğiyiz (ama...
motorun piston ve gömleğini değiştirdim üst kapağını değiştirdim motoru senteye getirdim motor çalışıyor ama iğrenç bir ses çıkarıyor su motoru sente ayarını biliyorum ustalardan öğrendiğim ve araştırdığım kadarıyla ama yinede motor berbat çalışıyor sizlerden son kez yardım istiiyorum yapamazsan...
Slm arkadaşlar sente ayarını yaparken EmAA (emme açılma avansı ) vereceğim buda 10 ila 15 derece arasında değişiyor benim sizlerden yardım isteme konum bu 10 - 15 derecenin kaç mm ye veya kaç santi metreye denk geldiğidir.yani piston ü.ö.n. ya gelmeden 10-15 derecelik bir emme avansı verceğim...
arkadaşlar motorum yağ yakıyordu contaları eskimişti yağ sızdırıyordu motoru çalıştırınca sesi su motoruna benziyordu tamir etmeye karar verdim silindirini değiştirdim contalarıda yeniledim şimdi motoru çalıştırdıktan 2 dakika sonra acayip ısınıyor birde motor yine su motoru gibi çalışıyor...
slm arkadaşlar yine ben hani sente ayarı için tamirciye gitmek zorundayım demiştim ya gittim usta yaptı sente ayarını aynı ayarı zaten ben yapmıştım motoru toplamıştım ama motor çalışmayınca sente ayarını yanlış yaptığımı sanmıştım aslında doğru yapmışım motorcuda aynı ayarı yaptı pistonu ü.ö.n...