aslında benim hep hayalimdi zx-6r yani Hyosung alıp acemiliği atmak ve ayrıca satarken zarar edeceğimden ötürü istemiyorum yani er yada geç kawasaki yi alıcam ama Hyosung la başlamadan direk alsam zx-6r yi yani hiç kullanamazmıyım yani zaman la öğrenemezmiyim yok illa olmaz kesin kaza geçirirsin yada 600 cc için mutlaka düşük cc kullanman gerekiyo derseniz sorun değil 250 cc ile başlarım ama o kadar şart değilmi yada alsam bi iki ay 2. vitesin üstüne geçmesem öğrenemezmiyim
Kesin kaza yaparsın, düşersin demek medyumculuk olur, onu bizim söylememiz imkansız ama belli özelliklere haiz olmadan yani, yeterli olmadan bir cihazı kullanmaya başlıyacaksın risk potansiyelleri bazında bak olaya.
Şöyle bir örnek vereyim. Diyelimki üniversite sınavına girdin, pek bir bilgin yok, sorulara baktın bildiğini yaptın gerisini attın. O da ne 2 ay sonra sonuçlar geldi puanın O.D.T.Ü Fiziği tutuyor, bir sevinç kaydını yaptırdın, okul başladı herşey çok güzel senin için, üni'de yaşam, kızlar vs...

Kısacası hayatında bu kadar mutlu olamazdın çünkü senin için bir rüyaydı O.D.T.Ü...
İlk senen ve vizeler başladı ve ilk sınav Türk Dili; zor da olsa geçtin belki, Matematik, Fizik, Kimya kırıklar, zorlanmalar arka arkaya geldi bu daha başlangıç ve sen sendelemeye kara kara düşünmeye başladın bile nasıl bitecek bu okul diye.
Neden? Çünkü sen oraya ait değildin, bilgi dağarcığın yetersizdi, yani gerekli kualifikasyona (kalifiye) uygun değildin. Sınav ne için var belli alt yapıya sahip insanları eleyip okuyabilecekleri alanlara yönlenirmek için, sonradan sıkıntı çekmesinler diye. (Türkiye'de belki tam olarak böyle değil ama bu bir örnek, mükemmel düşün)
Bu örnek gibi düşün, belki iyi çalışıp bütün sınavlarını verebilirsin ama alt yapını asla oluşturamazsın. Oradan mezun alt yapısı da olan bir insanla, aynı kefeye koymazsın kendini. Alt yapı çok önemlidir senin yaptığın sadece sınav geçmek için ezber olur. Önce belli özelliklere haiz ol sonradan ah vah demiyesin...
Motosiklette aynı, uçakta, arabada kimse yetersiz birinin altına Ferrari çekmeyi, yetersiz bir pilota b737 vermeyi uygun bulmaz değil mi?
Ek: Burhan ne yaptın sen yahu 2000km.'de az hem de çok az, neyse almışsın artık bence sınır en az 2 yıl yaklşık 15.000-20.000 km. kim ne derse desin. Keşke AB'deki 2 yıl kuralı yasalaşsa ve uygulansa diyorum bazen...