Zx 10r, almalı mıyım?

Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır aracımı satıp daha küçük bir araç ve yanında 2006 600 f almayı planlıyordum. Dün aracımı 2 araçla takas ettim, biri tam da istediğim gibi palio.
Diğer aracımla da orda bulunan bir arkadaş 2004 model zx 10 r ını değişmek istedi. Fiyat olarak bana çok uygun, lakin ben 600 f e odaklandığım için farklı bi marka ve model hiç düşünmemiştim. 600 f i çok araştırdım, hangi parça nerde değişir, fiyatı nedir vs. Zx 10 r ın sinyalin biri kırık, ve orjinal sarı sinyalini çok zor buldum. Parça konusu sürekli böyle sıkıntılı mı olur sizce. Ve satmak istediğimde... Sizce aracımı satıp 600 f e mi yönelmeliyim, yoksa dünyaya bi defa geliyoruzz deyip zx10r ı mı almalıyım?
Yardımlarınız karar vermem konusunda çok önemli, şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler.
Not: Ehliyetim ve 1000 lik deneyimim var.

1000 lik bir kawasaki 600 f ile performans olarak kıyaslanmaz ama siz de benim gibi hız tutkusundan değil de keyfli bir racing arıyorsanız kesinlikle 600 f derim.

1000 lik bir kawasaki 600 f ile performans olarak kıyaslanmaz ama siz de benim gibi hız tutkusundan değil de keyfli bir racing arıyorsanız kesinlikle 600 f derim.

Dediğiniz gibi, hız tutkusundan ziyade yedek parça, bakım, ikinci el açısından değerlendirmek istiyorum.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
ZX-10 da parça konusunda sıkıntı yaşayacağınız aşikar. 600F ile parça konusunda daha rahat edersiniz.

ZX-10R Sınırların ötesinde bir motor ama 9 Yaşına girmiş Motoru nasıl yürürrü iyimi Kontrol ettirmek lazım
Bide 3-5 nesil önceki kasa eski kasaya Yedek parça bulunurmu Onu bilemem yeni kasanın daparçaları uyarmı onuda bilmem
600F Daha rahat yedek parça bulursun ama ZX le gittiğin gibi gidemessin
Hız turkun yoksa zaten 600Lüklere bak Hatta Nakedlere bile bakabilirsin

ZX-10R Sınırların ötesinde bir motor ama 9 Yaşına girmiş Motoru nasıl yürürrü iyimi Kontrol ettirmek lazım
Bide 3-5 nesil önceki kasa eski kasaya Yedek parça bulunurmu Onu bilemem yeni kasanın daparçaları uyarmı onuda bilmem
600F Daha rahat yedek parça bulursun ama ZX le gittiğin gibi gidemessin
Hız turkun yoksa zaten 600Lüklere bak Hatta Nakedlere bile bakabilirsin

Yeni kasa ile yedek parçaları farklı anladığım kadarıyla, problem tam da burası. RR ya da R1 olsa hiç düşünmem bile. Sahibindende bu kasada satılık 6-7 makine var. Forumda zx10 r kullananlar diye başlığı bile yok. Tarz konusunda kararsızlığım yok, daha önce kısa bi R1 maceram oldu, 200 km/h biraz üstü tatmin ediyor.

ZX-10R almalisin,
almadan icin rahat etmez.

yasamadan iyimi kotumu bilemezsin, bence al

ZX-10R ile 600 f ayni makine degil.

parcasi bakimi carti curtu baska , (yani olayin finansal yonu bu),
gonlunde yatan motor baska,

ekonomik bisey ariyorsan 600 f den daha baska seceneklerin de olabilir, arastirirsan.

bi de soyle bak olaya, 600 f kesmesse yine gidip motor degistircen, bu yine bi masrafa sebep olcak ,
sen bilirsin.

Arkadaşlar motorun deposu orjinal çıkma bir depoyla değiştirilip kendi rengine boyanmış. Ne dersiniz?

Arkadaşlar motorun deposu orjinal çıkma bir depoyla değiştirilip kendi rengine boyanmış. Ne dersiniz?

neden orjınal depo değişmiş..depo değişcek kadarsa kaza motorun diğer taraflarında da vardır b*kluk

çıkma deponun durumu nu ne vuruk ezık varsa o motordAN uzak durman tavsiyem olur...saygılar

Sevgili Volkan, yorumun için teşekkürler, sizleri 600 f sayfasında ilgiyle takip ediyorum.
Sahibiyle depoda boya olmaması durumuyla anlaşmıştık, bugün etraflıca incelediğimizde deponun altta kalan yerlerinde yeşil boya kalıntıları gördük, geri kalan kısmının boyalı olduğu söylenmişti zaten. Beni cezbeden kısmı 600 f fiyatına zx10 r sahibi olmaktı.

Sevgili Volkan, yorumun için teşekkürler, sizleri 600 f sayfasında ilgiyle takip ediyorum.
Sahibiyle depoda boya olmaması durumuyla anlaşmıştık, bugün etraflıca incelediğimizde deponun altta kalan yerlerinde yeşil boya kalıntıları gördük, geri kalan kısmının boyalı olduğu söylenmişti zaten. Beni cezbeden kısmı 600 f fiyatına zx10 r sahibi olmaktı.

aman hocam hiç öyle şeyler cezbetmesin..
dusunsene benım motorum temiz sorunsuz ise neden piyasa fiyatının yada 600luk makina fiyatına satayım..?? satmam
vardır buyuk kazaları geçmişşi ucuza satayımmda cıksın hesabı ucuza verir ilanı..dikat etmek lazım..1-2 fazla ver temiz al :cat:

.

Bugün 2006 model kawasaki zx 10r için konuştum biriyle.Çok hassas motorlar,parça sorunu var ama bilindiği gibi pahalı değil sadece bekleme süresi biraz fazla,bir yeri bozulduğu zaman honda gibi rahat yapılmıyor diye söyledi kendisi.Sahibinden.comda aradım ve bana bunları söyledi dürüstlüğünden dolayıda kendisine tekrar teşekkür ediyorum,hondadan şaşma dedi bana =) Belliki paraya ihtiyacı yok,ve harbi motorcu kendisi.

Ali abi keyif için alıyorum diyorsun boşver sen 1000liği çok kaçar o motor senin gönlünde hondadaymış zaten 600lük yeterli bence.

daha geçen gün topluca bir audi'nin zx-10R'ı nasıl harcadığına şahit olduk.. alma alma senide geçerler...

Chronıx bahse konu audı 700 beygirlik bi rs6 idi...hayabusaya bile toz yutturacak cinsten...bu örneği hiç duymamış olayım..Hakim Bey bu ifadenin kayıtlardan çıkarılmasını talep ediyorum... :)

Yaş kaç, deneyimden kasıt nedir? 600 cc artık yetmiyor 1000'lik mi düşünüyorsunuz? Dünyaya bir defa geliyoruz doğru. Yüzlerce atı kontrol edemeyip hemen gitmek iyi olmaz herhalde. Yanlış mıyım?

Audinin hikayesi şu..orjinalde fabrika çıkışlı 580 hp olan arac tunıng firması aracılığıyla 700 hpye çıkarılıyor..maksimum hızı 355 km...hayabusa alsan nafile..kawa zx10 konusunda ise riske girmem..600 F in vediği huzurla akarım alemlere...hayırlısı olsun...

...

Reşit de dünyaya bir kez geldi ama 19 bin bangınotu nc700 e bağladı..mesela yani...bende bir kez geldim cebefemle mutluyum..600 F temizdir diridir..ama zx sence öylemidir...kısmet nasip bu işler tabi...

Mete abi burada önemli olan verilen para değil. Ben 50 hp lik motora biniyorum. Basamakları yavaş yavaş çıkıyorum. Şu anda üzerine para versen 1000 cc ss'e binmem. Ama 1200 gs ver yer yutarım. İfade edebildim mi kendimi? :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar