Zorunlu Trafik Sigortasında dikkatimi bir şey çekti..? Bakalım sizler ne diyeceksiniz

Zorunlu trafik sigortamın süresi dolduğundan dolayı şirketleri internetten araştırıp bilgi alıyordum.
Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası(Trafik Sigortası) Genel Şartları içinde bir madde gördüm ve bu konu hakkında aydınlatılmak istiyorum.madde şu;

A.3- Teminat Dışında Kalan Haller
k) Motorlu bisikletlerin kullanılmasından ileri gelen zararlar.

şimdi ben bir motosiklet kullanıcısı olarak mesela;
bir araca çarpsam,
bir yaya'ya çarpsamyada ne bileyim bu tip durumlardan dolayı sigortadan hizmet alamıycakmıyım
alacaksam da ne şekilde olacak
yoksa biz motor kullanıcıları boşamı sigorta yaptırmaktayız..

ali ismet inceoğlu
[email protected]

Motorlu bisikletle motorsikleti karıştırmamak lazım bununla alakalı sanırım 90 cc altına da vergi yok mesela

motorlu bisiklet dedikleri benim bildiğim moblletlere deniyor ve l1 sınıfı 2 tekerli araç grubuna giriyor hızı 50 düşük 50cc altı motosiklet grubuna deniyor ve sigorta istenmiyor diye biliyorum ama yanılıyorda olabilirim daha net bilgisi olan biri açıklarsa daha iyi olur

Motorlu Bisiklet: Silindir hacmi 50 cc’yi (santimetreküpü) geçmeyen, içten patlamalı veya elektrik motoru ile donatılmış ve imal hızı 50 km/h'den az olan bisiklettir bu araçların trafikte bir hükmü yoktur bu tür araçla bir trafik kazası yaşarsan ve sen suçlu olsan dahi senin sigortan motorlu bisikletin masrafını karşılamaz.senin dediğin madde bu konuyu belirtiyor.

peki madem öyle ozaman trafik sigortası yaptırmassın motorlu bisilete zaten ve bu konudaki tartışmayı da hiç yaşamayız..değilmi ?
acaba yanlış mı düşünüyorum...

Motorlu Bisiklet: Silindir hacmi 50 cc’yi (santimetreküpü) geçmeyen, içten patlamalı veya elektrik motoru ile donatılmış ve imal hızı 50 km/h'den az olan bisiklettir bu araçların trafikte bir hükmü yoktur bu tür araçla bir trafik kazası yaşarsan ve sen suçlu olsan dahi senin sigortan motorlu bisikletin masrafını karşılamaz.senin dediğin madde bu konuyu belirtiyor.

Peki mesela benim scooter 49 cc trafik sigortam var allah muhafaza ben başkasına çarpınca karşı tarafı öder değil mi?

Diğer bir 2. Hususda yasada yapısal olarak 50km/h i geçmeyen diyor ancak benimki fabrika çıkışlı fazlasını yapıyor bu durumda yasanın dışında bir durum oluşuyor işin garibi ruhsatımda l3 sınıfı moped diye gözüküyor

Şimdi moped se nasıl l3, l3 ise nasıl moped :) otobana l3 girebiliyor ancak mopedler giremiyor tabii tüm bu karışıklığa karşın otobana girebiliyorum orası ayrı :cherry:

motorlu bisiklete trafik sigortası yapılamaz zaten trafikte bir hükmü yok çünkü bisikletle eşdeğer tutulmuş,otoyollarda ve köprülerden geçişide yasaktır bunların

peki şimdi senin sigorta seni haklarını koruyacakmı işte soru veya sorun bu ..bu şu an bilemiyoruz..

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:56 ----------

motorlu bisiklete trafik sigortası yapılamaz zaten trafikte bir hükmü yok çünkü bisikletle eşdeğer tutulmuş,otoyollarda ve köprülerden geçişide yasaktır bunların

tamamda neden halen o zman sigorta maddlerinde geçiyor adı onlara ne o zaman motorlu bisikletlerden yada ize ne bizim durumumuz nedir?

Peki mesela benim scooter 49 cc trafik sigortam var allah muhafaza ben başkasına çarpınca karşı tarafı öder değil mi?

Diğer bir 2. Hususda yasada yapısal olarak 50km/h i geçmeyen diyor ancak benimki fabrika çıkışlı fazlasını yapıyor bu durumda yasanın dışında bir durum oluşuyor işin garibi ruhsatımda l3 sınıfı moped diye gözüküyor

Şimdi moped se nasıl l3, l3 ise nasıl moped :) otobana l3 girebiliyor ancak mopedler giremiyor tabii tüm bu karışıklığa karşın otobana girebiliyorum orası ayrı :cherry:

senin scooter'ın ile ilgili maddede aşağıda.
50cc'den ufak motosiklet veya scooter'ların anayollara çıkması köprü ve paralı yolları kullanmaları yasaktır.
normalde e-5'te gezerken bir trafik polisi seni durdurup ceza kesme yetkisine sahip yani

peki şimdi senin sigorta seni haklarını koruyacakmı işte soru veya sorun bu ..bu şu an bilemiyoruz..

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:56 ----------

tamamda neden halen o zman sigorta maddlerinde geçiyor adı onlara ne o zaman motorlu bisikletlerden yada ize ne bizim durumumuz nedir?

Dostum sen motorsikletinle yada otomobilinle gidip bir motorlu bisiklete çarparsan senin trafik sigortan motorlu bisikletin masrafını karşılamıyor.bak zaten yazmışsın sen maddeyi

Dostum sen motorsikletinle yada otomobilinle gidip bir motorlu bisiklete çarparsan senin trafik sigortan motorlu bisikletin masrafını karşılamıyor.bak zaten yazmışsın sen maddeyi

hocam sen konuyu hiç anlamamışsın baştan beri boşuna konuşmuşuz...
senin şu anda mevcut olan sigortanın bir maddesi bu tabi warsa bilemiyorum.
işte bu madde açıkla ...

Zorunlu trafik sigortamın süresi dolduğundan dolayı şirketleri internetten araştırıp bilgi alıyordum.
Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası(Trafik Sigortası) Genel Şartları içinde bir madde gördüm ve bu konu hakkında aydınlatılmak istiyorum.madde şu;

şimdi ben bir motosiklet kullanıcısı olarak mesela;
bir araca çarpsam,
bir yaya'ya çarpsamyada ne bileyim bu tip durumlardan dolayı sigortadan hizmet alamıycakmıyım
alacaksam da ne şekilde olacak
yoksa biz motor kullanıcıları boşamı sigorta yaptırmaktayız..

ali ismet inceoğlu
[email protected]
arkadaşım dikkatli okudun değil mi ?
şimdi diğer arkadaşların yaptığı yorumların tamamını unut
maddenin açıklaması aynen şu dur
"senin aracın kullanım hatan dolayı hata görürse sigorta karşılamaz"
yani kaza harici motora yaptığın hiç bir eziyeti trafik sigortası karşılamaz
aynı madde arabalarda da mevcut oradada aynen motorlu aracın kullanılmasından ileri gelen zararlar karşılanmaz diye yazar
zorunlu trafik sigortası sizin aracınızın hiç bir masrafını karşılamaz
kapsamı sadece allah göstermesin kaza yaparsan ve hata sendeyse karşıdaki aracın tamir masrafını veya çarptığın insanların ve hayvanların hastane ve tedavi masraflarını karşılamaya yarar

arkadaşım dikkatli okudun değil mi ?
şimdi diğer arkadaşların yaptığı yorumların tamamını unut
maddenin açıklaması aynen şu dur
"senin aracın kullanım hatan dolayı hata görürse sigorta karşılamaz"
yani kaza harici motora yaptığın hiç bir eziyeti trafik sigortası karşılamaz
aynı madde arabalarda da mevcut oradada aynen motorlu aracın kullanılmasından ileri gelen zararlar karşılanmaz diye yazar
zorunlu trafik sigortası sizin aracınızın hiç bir masrafını karşılamaz
kapsamı sadece allah göstermesin kaza yaparsan ve hata sendeyse karşıdaki aracın tamir masrafını veya çarptığın insanların ve hayvanların hastane ve tedavi masraflarını karşılamaya yarar

o maddeden bu yorum mu çıkıyo keşke bir sigortacı olsada açıklasa şu konuyu

bu bana anadolu sigorta tarafından gönderildi..

Sayın Ali İsmet İnceoğlu,

Trafik Sigortası Genel Şartları’nın A.3. maddesinin k) fıkrasına göre, “motorlu bisikletlerin kullanılmasından ileri gelen zararlar” trafik sigortası teminatı kapsamı dışında bırakılmıştır. Maddede geçen “motorlu bisiklet” yazınızda yer alan araç, sahibi olduğunuz motosikletten farklı bir araç olup her iki aracın tanımı Karayolları Trafik Kanunu’nda aşağıdaki şekilde belirtilmiştir.

Motosiklet : İki veya üç tekerlekli sepetli veya sepetsiz motorlu araçlardır. Bunlardan karoserisi yük taşıyabilecek şekilde sandıklı veya özel biçimde yapılmış olan ve yolcu taşımalarında kullanılmayan üç tekerlekli motosikletlere yük motosikleti (triportör) denir.

Motorlu bisiklet : Silindir hacmi 50 santimetre küpü geçmeyen, içten patlamalı motorla donatılmış ve imal hızı saatte 50 Km'den az olan bisiklettir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Kenan Eke
Müdür
Oto Sigortaları Müdürlüğü
Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi

Kullanıcı hatasına dayalı hasarı karşılamıyor ki zaten o hasarları hiçbir üründe hiçbir firmanın garantisi yada sigortası karşılamıyor.
Şaşılıcak bir durum yok .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar