Zorunlu Trafik Sigortası Çok Pahalı

Katılım
8 Eyl 2024
Mesajlar
18
Arkadaşlar Honda bayiden sıfır DİO aldım 90 liraya. Bayinin kendi sigortacısı en düşük sigortanın 12 lira olduğunu söyledi. Bu fiyat 90 liralık bir motor için fazla değil midir? Yaşımdan dolayı olduğunu düşünmüştüm ama iki araç sahibi babamın üstüne almaya çalıştığımda da aynı fiyat çıktı.Daha ucuza almak mümkün mü?
 
Katılım
29 Tem 2015
Mesajlar
18,492
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kasko gibi fiyat vermişler.

sigortam.net veya benzeri yerlerden de teklif almanızı öneririm.
 
Katılım
23 Kas 2024
Mesajlar
3,862
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bu sene 19 martta 2023 0 km honda dio için sigorta yaptırmışım 5400 tl ödemişim :/
 
Katılım
8 Eyl 2024
Mesajlar
18
İnanın aramadigim yer kalmadı. Fiyat vermek için yeni yılı bekliyorlar herhalde.
 
Katılım
13 Haz 2016
Mesajlar
4,216
90 liralık motosiklet için 12 liralık sigorta şeklinde düşünürseniz pahalı ama karşı tarafın hasarını ödediğini düşünürseniz modelli bir otomobilin en ufak hasarı 12 liradan başlıyor.

Bu şekilde düşününce makul fakat hepimizin gelir seviyesi belli. ::sos::
 
Katılım
7 Kas 2016
Mesajlar
9,822
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motosiklet sigortası üzerine uzman acentelerden biriyle görüşün onlardan fiyat alın. onların kotaları vb. gibi durumlardan daha düşük fiyat çıkabiliyor.

Ama trafik sigortasındaki mantık sizin aracınızın değeri değil kaza olursa karşı tarafa vereceğiniz hasar oluyor, ona göre hesaplanıyor. İlk defa sigorta yaptırınca yüksek çıkar, yaşa, bulunulan ile, motorun markasına bakarlar, kaza istasistiklerine bakıyorlar marka derken değeri anlamında değil, çok kaza yapan apaçilerin kullandığı modellerde yüksek çıkması normal.

Ben xmax 250 motoruma geçen ay 2bin liraya trafik sigortasını yenilettim, 8. kademeden hasarsızlık indirimi ile 2bin lira çıktı. Geçen Nisan ayında suzuki vstrom 650 motoru alınca trafik sigortası 4500 lira çıkmıştı xmax'ı satmadığım için ondaki hasarsızlık indirimlerinden faydalanamadım yeniden başlamıştı.
 
Katılım
28 Mar 2024
Mesajlar
1,770
Arkadaşlar Honda bayiden sıfır DİO aldım 90 liraya. Bayinin kendi sigortacısı en düşük sigortanın 12 lira olduğunu söyledi. Bu fiyat 90 liralık bir motor için fazla değil midir? Yaşımdan dolayı olduğunu düşünmüştüm ama iki araç sahibi babamın üstüne almaya çalıştığımda da aynı fiyat çıktı.Daha ucuza almak mümkün mü?

Bir çok etken var , sigortam.net vs. gibi yerlerden acentelere bakın onları arayın ama 5ten aşşağı çıkmaz sizin sigortanız. İlk aracın , yaşadığın il , cinsiyetin , ehliyetin kaç yıllık ve yaşın bunlar da etkene dahil. Ben babamın üzerine yaptırmıştım ucuza geliyor diye 4,5-5bin TL gibi bişeye yaptırmıştık. Sigortada ucuza kaçmak kurallarında yazan çekici vs. hizmetlerinin de kötü olmasına sebebiyet veriyor forumda böyle bir konu da vardı.
 
Katılım
28 Mar 2024
Mesajlar
1,770
yaşı falan anladıkta cinsiyete göre sigorta fiyatınıda ilk defa duyuyorum :D erkek mi kadın mı ? hangisi daha fazla ödüyor yaz hele :)

Valla kulaktan duyma bilgi onu eklemeyi unutmuşum ama öyle bişey var sanırsam şahit olmadım :D BKZ:https://www.sigortam.net/trafik-sigortasi-fiyatlari-neye-gore-belirlenir
 
Katılım
26 Haz 2020
Mesajlar
111
Unico'dan teklif alın. En uygun veren onlardı. Ama yeni değişen sistemle onların da vereceği fiyat değişmiş olabilir.
Ama trafik sigortası aldığın motorun ederine göre ruhsat sahibinin geçmişine göre çıkıyor
 
Katılım
25 Nis 2019
Mesajlar
929
Motosikleti
Honda CB125F
Sizin ve babanızın ilk motosikleti olduğu için yüksek fiyat çıkması olası.
Farklı acente yada sigortalardan da teklifler bu seviyelerde gelecektir.
Yaş, ikamet edilen şehir, daha önce yaşanan hasarlar fiyatlamayı belirliyor.
Geçtiğimiz günlerde 5.kadame için 5076 TL ödedim.
7.Kademe de bulunanlar en ucuz 1.kademe bulunanlar en yüksek fiyatları ödüyor.
 
Katılım
10 Tem 2007
Mesajlar
2,748
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Sigortacılara göre biz sadece algoritmik olarak hesaplanabilen bireyleriz. Onların risk hesaplama algoritmasında ne kadar az veriniz varsa, o kadar yüksek risksiniz. Fiyat ona göre hesaplanıyor.
 
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
522
ruhsatını bana gönder sana uygun teklif çıkartayım bayiler sadece quickle çalıştığı için pahalıya yapar

0543 607 3327

herkes işini yapsa ne güzel olur bayi ne anlar sigortadan adamlara kasko yapıp 500 bin ımm veren bayi gördüm
 
Katılım
10 Mar 2014
Mesajlar
435
Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
1200GS için 6. ayda 2.210 TL ye yaptırmışım.
 
Katılım
21 Kas 2016
Mesajlar
5,660
Arkadaşların söylediği gibi trafik sigortası karşı tarafın hasarını ödediği için hesaplamada anahtar bir fark var kaskoya nazaran.
Motosiklet küçüldükçe diyelim, "kurye" muamelesi görüyor ve bu sağa sola çakar ona buna hasar verir beklentisi artıyor, bu nedenle fiyat çok yükseliyor.
90bin TL'nin de elbette bu algoritmada payı var da, böyle saçma sapık bir fiyata herhangi bir açıdan kulp bulmak zor.

Bu sigortanın 200bin TL'den fazla hasar ödemeyeceğini, çarptığın araç bir otomobilse bir çok markada yetkili serviste tamir edilmesini kabul etmeyeceğini vs de göz önünde bulundurmak lazım.

Esasen bu zorunlu trafik sigortası denen saçmalığı adam etmek lazım da, havadan para kapısı devlete, ellerini sürmezler.


İmkan varsa ve tabii ki araç buna değiyorsa kasko yaptırmak lazım. Karşı tarafın trafik sigortası motoru veya zararı teminat altına alamıyor.
Daha bir kaç ay önce arkadaşımın başına geldi.
Yolda kendi kendine giderken bir araç geldi buna vurdu ve düştü. Araç bir devlet görevlisinin kontrolünde, sadece trafik sigortası var kasko yok. O 210bin TL limiti dahi ödemeyi reddetti exper, 190bin TL üstüne çıkarsa perte çıkartırım aracı dedi.. Ya o devlet görevlisinden alacaksın o parayı yerse, ya da cebinden yaptıracaksın kalan masrafı. Buna karşı alınabilecek aksiyonlar vardır da, hikayedeki ana detayı gözden kaçırmamak lazım. =)
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst