Zorunlu Trafik Sigortam E-Devlet'te Gözükmüyor

Motosikleti
Honda PCX Deluxe
Merhabalar,

2 gün önce bayiden sıfır bir motor satın aldım ve bayi zorunlu trafik sigortasını benden bilgileri alarak birlikte çalıştığı bir sigorta şirketi üzerinden yaptırdı. Açıkçası tecrübesiz olduğum için ben de poliçe bilgilerini mail adresime göndermelerini söylemedim, sormadım. Notere gittim, ruhsat çıkarttırdım. Henüz plakayı bastırmadım.

Fakat az önce e-devlete girip sorgulattığımda (plaka bilgisini boşluksuz ve doğru bir şekilde girmeme rağmen) herhangi bir kayıt bulunamadı. Açıkçası biraz rahatsız oldum. Bu durum normal midir? Sisteme geç düştüğü oluyor mu böyle, yoksa bir problem mi var? Bir problem olsa noterden ruhsat çıkarabilir miydim, onu da bilmiyorum..

Başınıza böyle bir şey geldi mi acaba?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Sikortacına gidip pilakanı işlettin mi? İlk sigortalarda olur öyle vakalar.

Motosikleti
Honda PCX Deluxe
Sikortacına gidip pilakanı işlettin mi? İlk sigortalarda olur öyle vakalar.
Ben sigortacıya hiç gitmedim, bayi benim bilgilerimi alıp sigortayı doğrudan bir sigorta şirketi üzerinden yaptırdı. Plaka bilgilerini de herhalde vermişlerdir diye düşünüyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
böyle işleri bayiye bırakmak doğru değil sonra böyle şeyler oluyor üzerine fazladan para veriyosun

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben sigortacıya hiç gitmedim, bayi benim bilgilerimi alıp sigortayı doğrudan bir sigorta şirketi üzerinden yaptırdı. Plaka bilgilerini de herhalde vermişlerdir diye düşünüyorum.
Bayiden ilk sigorta yapılırken henüz plaka belli olmadığı için şasi numarası üzerinden yapılıyor, noterde ruhsat çıktıktan sonra sigortacı ile görüşüp plakayı tanımlatmak gerekiyor.

Motosikleti
Honda PCX Deluxe
Bayiden ilk sigorta yapılırken henüz plaka belli olmadığı için şasi numarası üzerinden yapılıyor, noterde ruhsat çıktıktan sonra sigortacı ile görüşüp plakayı tanımlatmak gerekiyor.
Gerçekten de öyle imiş, aradım çözdüler. Plaka zeyili adını verdikleri bir sürecin tamamlanması gerekiyormuş. Herkese teşekkür ederim.

Sigorta olmadan ruhsat çıkmaz diye biliyorum, ruhsatı aldığınıza göre sigortanız da yapılmıştır.

zeyil miydi neydi, plakana taşıttıracan sigortayı.

bayiyle, olmadı hangi sigortacı ise onla görüş, çözerler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar