Zontes 350 birinci ayını doldurmadan dağıldı

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
350T2ye bakmistim ama kaynak isciligi kotu gelmisti bana. Malzeme kalitesi de ortalama gibiydi. Ama tabi kullanmadim. O paraya yine de icime sinmemisti.

Sosyal medyada ya da bu forumda bir markanın istisnasız her modelini öven develere kulak asmamak gerekiyor. El yumruğu yemeyen kendininki balyoz sanırmış. Herkes kendi kullandığını övüyor.

Zontes iyidir kötüdür bilemem hiç kullanmadım ama kaç kişi Zontes ile 60-70 bin km yapmış?
Abi tamam iyi güzelde biz motor sürücüsüyüz. Hangi aklı başında adam bir motor alıp 70 bin km ölmeden yada sakat kalmadan sürebilirim diye inanarak emin konuşarak bu ülkede motora biniyor ? Motorla bizim pilot seviyesinde sürücü bile olsak başımıza ne geleceği belli değil. Siz bir motor alıp araba gibi 70 bin km yapmaktan bahsediyorsunuz. Gerçekçi mi sizce ? Bu yüzden benim teorim hep şudur: motor bir heves tutku işi gözüne ve içine sineni al temiz şekilde kazasız belasız bin sıkılınca sat başka bir motor al uzun ve ciddi bir araç olarak düşünme ve araba kadar evladiyelik bakmadır. Türkiye koşullarında da bu teoriye mantıksız diyen çıksın açıklasın

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abi tamam iyi güzelde biz motor sürücüsüyüz. Hangi aklı başında adam bir motor alıp 70 bin km ölmeden yada sakat kalmadan sürebilirim diye inanarak emin konuşarak bu ülkede motora biniyor ? Motorla bizim pilot seviyesinde sürücü bile olsak başımıza ne geleceği belli değil. Siz bir motor alıp araba gibi 70 bin km yapmaktan bahsediyorsunuz. Gerçekçi mi sizce ? Bu yüzden benim teorim hep şudur: motor bir heves tutku işi gözüne ve içine sineni al temiz şekilde kazasız belasız bin sıkılınca sat başka bir motor al uzun ve ciddi bir araç olarak düşünme ve araba kadar evladiyelik bakmadır. Türkiye koşullarında da bu teoriye mantıksız diyen çıksın açıklasın
Değerli kardeşim sana da katılmadığım yanlar yok değil. 70.000 km'yi salladım, bu 50.000 olur, 80.000 olur, 100.000 km olur. Bunu tek kişinin yaptığı km olarak düşünmemek gerek. Ben de meramımı yanlış ifade etmişim demek ki. Bunu zaman içinde o aynı motorun tüm kullanıcılarının toplam km'si olarak düşünelim. Bir modelde yüksek km.ye ulaşan epey ilan varsa o motorun bloğu da mekaniği de elektroniği de bana güven veriyor. Lakin bir kaç senelik motorun tüm ilanları 10.000 km altındaysa bana biraz kelek işler varmış gibi geliyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
😂😂 Aynen, Çin motoru adamı çarpar :) Japon pcx e dünyanın en dandik scooterlarindan birisi 260.000 TL vermeye devam, hiçbir özelliği olmayan İtalyan scooterlara 400 500.000 vermeye devam :)

Kesinlikle siz böyle düşünün ki biz Çin motorlarını ucuza alıp binmeye devam edelim ..
Çok özellikli ucuz çin motorlarına binecek adam da lazım...
1.5 milyar çinli taş mı yiyecek... :)
PCX se bok atıp çinliyi övmek ayrı bir olay :)
Çıkartalım satılığa , Hangisi değerinde önce satılacak ?...
Parça ve servis olayına daha girmedim bile... :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sosyal medyada ya da bu forumda bir markanın istisnasız her modelini öven develere kulak asmamak gerekiyor. El yumruğu yemeyen kendininki balyoz sanırmış. Herkes kendi kullandığını övüyor.

Zontes iyidir kötüdür bilemem hiç kullanmadım ama kaç kişi Zontes ile 60-70 bin km yapmış?
Olay şu...
Japona para vermemek isteyen bazı kişiler , aldıkları motorları öve öve değerini koruyacağını , 2. el piyasasını yükselteceğini sanıyorlar...
Çok yakın tanıdığım 350 scoterini forzayla kıyaslıyordu.. Habire özelliğinin fazla olmasını vurguluyor , bizi salak konumuna koyuyordu...
Satılığa çıkardı... 3 ay dır satılıkta.. :) arayanı geçtim favorisi bile yok :)
Neden satmaya karar verdiğini sormadım bile :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Olay şu...
Japona para vermemek isteyen bazı kişiler , aldıkları motorları öve öve değerini koruyacağını , 2. el piyasasını yükselteceğini sanıyorlar...
Çok yakın tanıdığım 350 scoterini forzayla kıyaslıyordu.. Habire özelliğinin fazla olmasını vurguluyor , bizi salak konumuna koyuyordu...
Satılığa çıkardı... 3 ay dır satılıkta.. :) arayanı geçtim favorisi bile yok :)
Neden satmaya karar verdiğini sormadım bile :)
Hayatımda aldığım tüm motorlar piyasası olmayan motorlardı. 2017'de Sym Wolf aldığımda FB grubunda düzenli olarak öyle bir övdüm ki beni grup yöneticilerinden biri yaptılar. Bu görevi hala sürdürüyorum. 2019 sonunda Er6f aldığımda yarın öbür gün satarsak patlamayalım diye FB grubunda gezilerle bezenmiş öyle paylaşımlar yaptım ki sanki Kawa'nın hissedarıyım, tahmin edeceğin üzere beni yine o FB grubunun yöneticisi yaptılar, bu görevi de aktif olarak sürdürüyorum. Hatta Sym Wolf ile 2. dönemime başladığımı anlattığım paylaşımım bizim Wolf grubunda neredeyse like rekoru kırdı.

Bence motorun kalitesini muadil ya da daha iyi olan motorlarla kıyaslayıp bok atarak yorumlamak düşman çekiyor. Lakin motoru artı ve eksileriyle dürüstçe anlatıp bol bol km yapmak ve bunu kanıtlayacak paylaşımlar yapmak daha efektif oluyor. Söz gelimi "Ben bu moktan motoru şu nedenle aldım ama şu kadar km yol tepip her yere gittim, yaşadığım sıkıntılar da şunlar bunlar" demek daha doğru bir PR

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hayatımda aldığım tüm motorlar piyasası olmayan motorlardı. 2017'de Sym Wolf aldığımda FB grubunda düzenli olarak öyle bir övdüm ki beni grup yöneticilerinden biri yaptılar. Bu görevi hala sürdürüyorum. 2019 sonunda Er6f aldığımda yarın öbür gün satarsak patlamayalım diye FB grubunda gezilerle bezenmiş öyle paylaşımlar yaptım ki sanki Kawa'nın hissedarıyım, tahmin edeceğin üzere beni yine o FB grubunun yöneticisi yaptılar, bu görevi de aktif olarak sürdürüyorum. Hatta Sym Wolf ile 2. dönemime başladığımı anlattığım paylaşımım bizim Wolf grubunda neredeyse like rekoru kırdı.

Bence motorun kalitesini muadil ya da daha iyi olan motorlarla kıyaslayıp bok atarak yorumlamak düşman çekiyor. Lakin motoru artı ve eksileriyle dürüstçe anlatıp bol bol km yapmak ve bunu kanıtlayacak paylaşımlar yapmak daha efektif oluyor. Söz gelimi "Ben bu moktan motoru şu nedenle aldım ama şu kadar km yol tepip her yere gittim, yaşadığım sıkıntılar da şunlar bunlar" demek daha doğru bir PR
Bunu anlatmak istiyordum..
Biz Türk erkekleri övülmeyi, malımızla övülmeyi seven milletiz...
Aynı zamanda kendi çıkarımız için başkasının mağduriyetini görmemeyi, Daha doğrusu görmemiş gibi yapmayı severiz....
Arada istisnalar çıkar... Çıkmıştır da.. Ama çoğunluğun olduğu yerde durumu değiştirmez... Zontes le Forzayı kıyaslayıp üstelik forzadan daha üstün diyip, Fiyatı çok aşağıda diyerek herkese ballandıra ballandıra öveceksen duracaksın orada...
Gelmişi daha 2 sene olmamış bir motoru, bu işin duayenlerinin tasarlayıp ürettiği motorla kıyaslamak abes bence...
2 sene sonra bu başlık burada duracak... Göreceğiz belgeleriyle...
Bak adam birinci ayı doldurmadan dağıldı demiş....:)

Tamamen kişisel tercih ve bütçe meselesi...
Forza-xmax-vespa alabilecek biri sanmıyorum zontesi tercih etsin... Ya da 100 kişiden 1 i , 2 si tercih eder o da ederse...
Ama çinlilerin şu olayını çok takdir ediyorum... Dağılana kadar çok sağlam gidiyor..Helali var...Bütün parçaları birbirleriyle çok uyumlu...Dağılmaya başladımı bütün parçaları bir anda dağılıyor...
Bazan diyorum parçalara duygu mu yüklüyorlar.. :)
3 tane iş icabı çinli ye bindim...3 ünde de ynı şeyi yaşadım... Bir anda her yerden su koyverdi.... :)

Değerli kardeşim sana da katılmadığım yanlar yok değil. 70.000 km'yi salladım, bu 50.000 olur, 80.000 olur, 100.000 km olur. Bunu tek kişinin yaptığı km olarak düşünmemek gerek. Ben de meramımı yanlış ifade etmişim demek ki. Bunu zaman içinde o aynı motorun tüm kullanıcılarının toplam km'si olarak düşünelim. Bir modelde yüksek km.ye ulaşan epey ilan varsa o motorun bloğu da mekaniği de elektroniği de bana güven veriyor. Lakin bir kaç senelik motorun tüm ilanları 10.000 km altındaysa bana biraz kelek işler varmış gibi geliyor.
Abi bundan en az 13-15 sene evvel eski isyerinden bir ustada 2008 cbf 600 vardi enjeksiyonlu olandan,usta bu motora 35 veya 40 bin km binmistir,aradan yillar geciyor sattigi motor 5 el degistiriyor km si 180 binlerde falan ilanda denk geliyor,meraktan telefonla satici kisiye ulasiyor,motor bir defa yarilmis krank haric komple revizyon olmus.bana soyledigi km sini bilmesen max 80 bin dersin,sase mekanik vs silah gibi.zaten bu tarz makinalari istesende sıkıstıramiyorsun,hee ss tarzi makinalar nasildir bilemem.

Kisacasi 5 el degistiren(surus tarzi davranis bicimi birbirinden farkli 5 insan)hala 6.7.8 sahibini bekliyorsa ben burada guven ve saglamlik kelimesinin karsiligini gorururm.

Son düzenleme:

F54

yıllar gecsede, pırıl pırıl parlayan gs ve tenere nin jant telleri kopabiliyorken, africa nın(2016-2017) korozyona uğrayan telleri kopmuyor...

ne kadar ironikk değil mi :d
olur mu yaw senin yanlışın var halbuki cies bilmem kaç devirde hayvan gibi tork veriyor köpek gibi gidiyor yolda dağılmazsa tabii :D
afrika nın jant teli kadar olamazlar bunu almanlar kabul etti alman malı kullananlar kabul etmedi
bi arkadaşımda gs 1200 var seneye bir avrupa yapalım vize alamazsak rusya ya gidelim diyoruz benim motor anca şile de gözlemecilere kadar gider diyor gözleme taşıma aracı yani
(daha önce özbekte kaldı getirme yaptırma falan fistan 6000 usd harcadı :ROFLMAO: lan sat 5000 usd ye üstüne 6000 usd yi de koy adam gibi afrika al dedik dinlemedi halen uğraşıyorken pat abs beyni yandı :ROFLMAO::confused: şakk 1000 usd daha masraf süslü avrat gibi mübarek tamirhaneden çıkamıyor)

olur mu yaw senin yanlışın var halbuki cies bilmem kaç devirde hayvan gibi tork veriyor köpek gibi gidiyor yolda dağılmazsa tabii :D
afrika nın jant teli kadar olamazlar bunu almanlar kabul etti alman malı kullananlar kabul etmedi
bi arkadaşımda gs 1200 var seneye bir avrupa yapalım vize alamazsak rusya ya gidelim diyoruz benim motor anca şile de gözlemecilere kadar gider diyor gözleme taşıma aracı yani
(daha önce özbekte kaldı getirme yaptırma falan fistan 6000 usd harcadı :ROFLMAO: lan sat 5000 usd ye üstüne 6000 usd yi de koy adam gibi afrika al dedik dinlemedi halen uğraşıyorken pat abs beyni yandı :ROFLMAO::confused: şakk 1000 usd daha masraf süslü avrat gibi mübarek tamirhaneden çıkamıyor)

@Nikkfurie
@ACT
@okanius
@ilker a.
...
...

hacı abiler, süslü avrat diye bir niteleme yapıldı sizin motora gggjdjfgdmhfll

ahahaha

işte gs in gercek yuzu buuuu. iyiki africamız var f54, iyikiiiii

ara sıra trıump tiger falan alsammı diyosun, efsane satılıp kestane alınmaz bak.. üzülürsün..

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
@Nikkfurie
@ACT
@okanius
@ilker a.
...
...

hacı abiler, süslü avrat diye bir niteleme yapıldı sizin motora gggjdjfgdmhfll

ahahaha

işte gs in gercek yuzu buuuu. iyiki africamız var f54, iyikiiiii

ara sıra trıump tiger falan alsammı diyosun, efsane satılıp kestane alınmaz bak.. üzülürsün..

Who cares? Ben alıyorum 20-30k km kullanıp satıyorum. Gün itibariyle 38.800km'de hatta. Duba diye kapı önünde dursun diye aldığım çinli boktan scooter hariç marka fark etmeksizin herhangi bir motorumdan arıza yaptığı için yolda kalma gibi bir sorun yaşamadım. Anlatılan motor feleğin çemberinden kaç kere geçti kim bilir. Ben avrupa yapınca hiç birşey olmuyor benim motoruma.

F54

hadi honda kadar sağlam motor yapmayı beceremiyorlar bunu anlayabiliyorum;)
ama arkadaş gidin afrika twin jant tellerinden takın abs beynini afrika twin abs beyni takın da millet motoru satarken abs de sıkıntı yok diye dert anlatmaya uğraşmasın veya kullanırken 40 50k masraf etmesin jant akortçusu ararken sefalet çekmesin

Motosikleti
Tiger Sport 800- Yamaha D'elight 115
kimdi o biri vardı '' ucuz mal alacak kadar zengin değilim '' diyen .

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abi bundan en az 13-15 sene evvel eski isyerinden bir ustada 2008 cbf 600 vardi enjeksiyonlu olandan,usta bu motora 35 veya 40 bin km binmistir,aradan yillar geciyor sattigi motor 5 el degistiriyor km si 180 binlerde falan ilanda denk geliyor,meraktan telefonla satici kisiye ulasiyor,motor bir defa yarilmis krank haric komple revizyon olmus.bana soyledigi km sini bilmesen max 80 bin dersin,sase mekanik vs silah gibi.zaten bu tarz makinalari istesende sıkıstıramiyorsun,hee ss tarzi makinalar nasildir bilemem.

Kisacasi 5 el degistiren(surus tarzi davranis bicimi birbirinden farkli 5 insan)hala 6.7.8 sahibini bekliyorsa ben burada guven ve saglamlik kelimesinin karsiligini gorururm.
Motomania Gökhan'ın bir videosunda 300.000 km'de bir Cbf 600 vardı. Sana linklerini atayım, motor çiçek gibi.

Önyargının Karşısında Matematik: Gerçekleri Zontes Üzerinden Okumak

Burada çok ince bir çizgi var.
O çizginin bir tarafında bizzat kullananların, tecrübeye dayalı yorumları duruyor.
Diğer tarafında ise motoru hiç kullanmamış, sadece duyumlarla konuşan, önyargılı yorumlar.

Ben yıllardır motorun her parçasına, her sensörüne, her sigortasına kafa yormuş biriyim.
Kusura bakmayın ama, birçoğunuzdan değil, genelinizden fazla teknik bilgiye sahibim.
Ve bu yazdıklarım duygusal değil, tamamen matematiksel bir analiz.

---

⚙️ 1. Bilgiye Karşı Önyargı

Burada konuşulanların çoğu marka sempatizanlığı.
Bazılarınızın bindiği markalar belli: Kalıpları var, o kalıpları yıkamıyorlar.
Bazıları da yüksek para verdiği için kendi motorunun “en iyi” olması gerektiğine inanıyor — çünkü aksi, verdiği parayı sorgulatır.

Ama ben size duygusal bir şey anlatmıyorum, bilimden bahsediyorum.
Siz önyargılarınızla matematiğe karşı geliyorsunuz.
Ama matematik orada, dimdik duruyor.

---

🔩 2. Zontes Gerçeği

Benim Zontes’im 20.000 kilometrede.
Tek bir eskime emaresi yok.
Ne kronik arıza, ne mekanik yorgunluk…
Üstelik doğru düzgün usta görmeden, sıradan bakımlarla.

YouTube da uzun yol yapmış birçok Zontes videosu bulabilirsiniz.
Gerçek kullanıcılar konuşsun, forum efsaneleri değil.

Bu motorun en az 100.000 kilometreyi rahat göreceğini düşünüyorum.
Bu bir tahmin değil, teknik öngörü.

---

🧮 3. PCX Tartışması

Ben PCX’in dandik bir motor olduğunu söyledim — çünkü matematik öyle diyor:
Ne fren var, ne konfor, ne güvenlik, ne gidiş.
Buna karşılık bana “ama ikinci eli var, servisi yaygın” diye cevap veriliyor.
Ben servis demedim ki; ben mühendislikten bahsediyorum, ve bu dandikligin karsisinda ödenmesi gereken değerden..

Türkiye’de satış sonrası en iyi destek BMW’dedir.
Bu bir görüş değil, bu veridir.
Matematiği önyargılarla eğip bükemezsiniz.

---

⚡ 4. Gerçeklerle Yüzleşme Zamanı

Zamanla bu önyargılarınızla çelişeceksiniz.
Çünkü gerçekler değişmez; sadece siz onlara geç ulaşıyorsunuz.

BYD diye bir marka duydunuz mu 5 yıl önce?
Şimdi otomotiv dünyasını sallıyor.
Aynı şey motosiklet sektöründe de olacak.

Bugün inovasyonu Çin yapıyor.
Avrupa ve Amerika 20 yıldır “marka gücüyle” uyuyor.
Japonlar ise hâlâ temkinli oynuyor.
Ama Çin – risk alıyor, deniyor, geliştiriyor ve başarıyor.

---

🔮 5. Yeni Çağın Başlangıcı

Bu artık “marka sadakati” dönemi değil, mühendisliğe saygı duyma dönemi.
Matematik, mühendislik ve inovasyon kimin elindeyse güç de ondadır.
Ve o güç şu anda Çin’de.

Kısacası:
Benim savunduğum şey Zontes değil, gerçeğin kendisi.
Siz önyargıyla konuşuyorsunuz, ben veriyle konuşuyorum.
Ve günün sonunda matematik hep kazanır..

Önyargının Karşısında Matematik: Gerçekleri Zontes Üzerinden Okumak

Burada çok ince bir çizgi var.
O çizginin bir tarafında bizzat kullananların, tecrübeye dayalı yorumları duruyor.
Diğer tarafında ise motoru hiç kullanmamış, sadece duyumlarla konuşan, önyargılı yorumlar.

Ben yıllardır motorun her parçasına, her sensörüne, her sigortasına kafa yormuş biriyim.
Kusura bakmayın ama, birçoğunuzdan değil, genelinizden fazla teknik bilgiye sahibim.
Ve bu yazdıklarım duygusal değil, tamamen matematiksel bir analiz.

---

⚙️ 1. Bilgiye Karşı Önyargı

Burada konuşulanların çoğu marka sempatizanlığı.
Bazılarınızın bindiği markalar belli: Kalıpları var, o kalıpları yıkamıyorlar.
Bazıları da yüksek para verdiği için kendi motorunun “en iyi” olması gerektiğine inanıyor — çünkü aksi, verdiği parayı sorgulatır.

Ama ben size duygusal bir şey anlatmıyorum, bilimden bahsediyorum.
Siz önyargılarınızla matematiğe karşı geliyorsunuz.
Ama matematik orada, dimdik duruyor.

---

🔩 2. Zontes Gerçeği

YouTube da uzun yol yapmış birçok Zontes videosu bulabilirsiniz.
Gerçek kullanıcılar konuşsun, forum efsaneleri değil.

Bu motorun en az 100.000 kilometreyi rahat göreceğini düşünüyorum.
Bu bir tahmin değil, teknik öngörü.

---

🧮 3. PCX Tartışması

Ben PCX’in dandik bir motor olduğunu söyledim — çünkü matematik öyle diyor:
Ne fren var, ne konfor, ne güvenlik, ne gidiş.
Buna karşılık bana “ama ikinci eli var, servisi yaygın” diye cevap veriliyor.
Ben servis demedim ki; ben mühendislikten bahsediyorum, ve bu dandikligin karsisinda ödenmesi gereken değerden..

Türkiye’de satış sonrası en iyi destek BMW’dedir.
Bu bir görüş değil, bu veridir.
Matematiği önyargılarla eğip bükemezsiniz.

---

⚡ 4. Gerçeklerle Yüzleşme Zamanı

Zamanla bu önyargılarınızla çelişeceksiniz.
Çünkü gerçekler değişmez; sadece siz onlara geç ulaşıyorsunuz.

BYD diye bir marka duydunuz mu 5 yıl önce?
Şimdi otomotiv dünyasını sallıyor.
Aynı şey motosiklet sektöründe de olacak.

Bugün inovasyonu Çin yapıyor.
Avrupa ve Amerika 20 yıldır “marka gücüyle” uyuyor.
Japonlar ise hâlâ temkinli oynuyor.
Ama Çin – risk alıyor, deniyor, geliştiriyor ve başarıyor.

---

🔮 5. Yeni Çağın Başlangıcı

Bu artık “marka sadakati” dönemi değil, mühendisliğe saygı duyma dönemi.
Matematik, mühendislik ve inovasyon kimin elindeyse güç de ondadır.
Ve o güç şu anda Çin’de.

Kısacası:

bu cevap değil resmen manifesto olmus..

adam olan bir daha gelip bişey yazmaz artık.

tebrikler..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Who cares? Ben alıyorum 20-30k km kullanıp satıyorum. Gün itibariyle 38.800km'de hatta. Duba diye kapı önünde dursun diye aldığım çinli boktan scooter hariç marka fark etmeksizin herhangi bir motorumdan arıza yaptığı için yolda kalma gibi bir sorun yaşamadım. Anlatılan motor feleğin çemberinden kaç kere geçti kim bilir. Ben avrupa yapınca hiç birşey olmuyor benim motoruma.
GS'lerdeki durum şu mu acaba: Sahipleri pahalı falan diye zamanında Borusan'a götürmüyorlar sonra "boru sana kaçtı" durumu mu oluyor? (Sağduyum bana böyle durum olmalı sanki diyor...)

...
🔩 2. Zontes Gerçeği
...
Kısacası:
Genel olarak bahsi geçen maddelerle ilgili bir problemim yok ancak ("genelimizden teknik olarak daha fazla bilgi sahibi") tek bir kullanıcının 20k (daha motor açılmamış / yeni açılmış) tecrübesini sağlıklı veri olarak kabul etmemiz benim öğrendiğim matematik (ve istatistik) bilimine aykırı.

Umarım matematik kazanır tabi, kimsenin kötülüğünü istemeyiz AMA o cümleyi sarf etmeye daha çok var. (Örnek: Kurye arkadaşımın "it gibi / hayvan gibi / insafsızca kırbaçlayarak kullandığı" Bajaj NS200 140.000'de rektifiye istemişti. Yani sizin 20k biraz tayyare kalıyor şu anda; daha zincir / dişli değişmesine en az 10k olan kullacılar oluyor o km'de...)

Son düzenleme:
hadi honda kadar sağlam motor yapmayı beceremiyorlar bunu anlayabiliyorum;)
ama arkadaş gidin afrika twin jant tellerinden takın abs beynini afrika twin abs beyni takın da millet motoru satarken abs de sıkıntı yok diye dert anlatmaya uğraşmasın veya kullanırken 40 50k masraf etmesin jant akortçusu ararken sefalet çekmesin
O kadar kaliteli motor ama 100.000 km den sonra çöp muamelesi görüyor..

Muzafferinde yarasını deştik kusura bakmasın 😅

O kadar kaliteli motor ama 100.000 km den sonra çöp muamelesi görüyor..

Muzafferinde yarasını deştik kusura bakmasın 😅

puhahaha

yaa niki 150.000 km de ki motoruma 375.000 tl ye bin tane musteri bulurum..

sen cöp muamelesi motor gormek istiyorsan km bile yapmamış avrupalı motorlara bakacaksın.

ktm, dukati, bmw(gs haric) ler alayııııı boyle

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar