zincirden bakla aldırmak

slm ben aranıza yeni katılmış sayılırım motorumu yeni aldım ve konuları araştırırken dikkatimi çekti baktım benim motorun zincirinde dede baya bir boşluk var yani uzama gerdirme yapsam yetmez baklaçıkartılması veya değişmesi lazım herhalde motor 4816 km acaba bu normal mi bilgi verirseniz motorun markası çelik 150 crown teşekkür ederim.

patriote şöle demişti zincirden bakla çıkartmak bedenden ruhunu çıkartmaya benzer.:cat:

.Dipnot:Bu topicinde bilgi ve paylaşıma açık olmasını, bunun içinde Sato kardeşime buradan teşekkür ederek konuyu bağlamak istiyorum..

sen saol canım abim:rendeer:
Arkadaşım,
zincir Bakla Aldırmak Tabir edilen düzeyde aşınmış-esnemiş ise muhakkak değiştirilmelidir.:cat: Hee değiştirmemek ne kadar risk almak istediğine bağlıdır. Genelde Mekanik aksamlar, biz sürücülerin güvenliği için 2 kat büyük toleransla yapılır. Yani, belkide bir kaç defa Bakla Aldırsan dahi sorun yaşamayabilirsin. Ama aldığın risk çok fazla.

Gezinin birinde zinciri Atan bir arkadaşımızın, arka teker dişlisi yamuludu, motordan çıkan tahrik dişlisi yamuldu. Yolda kalmasını geçelim, zincirin aniden sıkıştırdığı tekerlek yüzünden kilitlenen teker, az daha düşmesine neden olacaktı ki allahtan yokuş yukarı düşük bir süratte gidiyordu:silent: Motordan çıkan tahrik dişlisinin yamulması bir başka konuyu getirdi, krankşaft keçeleri diye adlandırılan sealingler dağıldı, dağılan sealingler, sürtünme yüzünden, motorun en az yağlanan bu bölgesinde ısıl gerilmelere neden oldu, bu da krankşaftın malzemesinin ısıl işlem neticesi..............
Yazmayayım daha.
Bakla aldırılmaz kullanılıp eskimiş zincirden. değiştirilir:cat:
Herkese kazasız belasız sorunsuz sürüşler:)

cinciri deiştirdim hatta o gün deiştiricektim usta gerekmez dedi ısrar etmeme rağmen gerekmez dedi. ama topici açtıktan sonra hemen deiştirttim:cat:

Motosikleti
CB650R
Konuyu biraz horlatacağım ama tecrübeli arkadaşlar ne der merak ediyorum

Motosikletim 20bine geldi. Gergi de sona yakın 1 çizgi var
Zincir üstünde kırık çatlak yok. Did Vp2 520 114 bakla
Bundan 1-2 bakla aldırsam bi 5bin daha götürür mü beni? Bi 3-4 ay maddi olarak sıkışığım zincir+dişli değişimi 3-4 ay sonra mümkün olabilecek

Motosiklet 700cl-x sport, biraz sert gaz açarım apaçiliği severim ama bu işlemi yaparsam sakin süreceğim kopma ihtimaline karşın, yolda yavaş gaz açsam da hızdan ödün vermem yüksek ihtimalle

Zincir Resimi
Bazı bölgelerde zincir resimdeki gibi gözüküyor ip gibi düz değil de biraz dalgalı ama tamamı böyle değil. Resim aldatıcı olmasın başka forumdan aldım, orada da birisi oringinin çıktığını göstermek istemiş

Fikirlerinizi varsa tecrübelerinizi paylaşabilir iseniz sevinirim

Motosikleti
Ns200 15"

Bundan 1-2 bakla aldırsam bi 5bin daha götürür mü beni? Bi 3-4 ay maddi olarak sıkışığım zincir+dişli değişimi 3-4 ay sonra mümkün olabilecek

Motosiklet 700cl-x sport, biraz sert gaz açarım apaçiliği severim ama bu işlemi yaparsam sakin süreceğim kopma ihtimaline karşın, yolda yavaş gaz açsam da hızdan ödün vermem yüksek ihtimalle

Zincir Resimi
Bazı bölgelerde zincir resimdeki gibi gözüküyor ip gibi düz değil de biraz dalgalı ama tamamı böyle değil. Resim aldatıcı olmasın başka forumdan aldım, orada da birisi oringinin çıktığını göstermek istemiş

Riskli bir iş koparız deriz kopmaz, kopmaz deriz kopar. Özellikle nispeten güçlü modellerde bu tarz işleri pek önermem.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Zincir Resimi

Zincir çoktan bitmiş temsili resimdeki gibiyse. Riskli iş olur. Bir şekilde değişim yaptırabilmeye bakın bence...

Zincir Resimi

Sen kopan zincirin çıkardığı sesi duymamışsın birader , duysan burda başlık açmakla vakit kaybetmez hemen o zinciri değişirdin , zincir pert olmuş sona dayanmış 5000 km nin hesabını yapıyorsun , Allah korusun zincir koparsa sana ve motosikletine çok büyük zarar verebilir , değer mi sence ?

Motosikleti
CB650R
Riskli bir iş koparız deriz kopmaz, kopmaz deriz kopar. Özellikle nispeten güçlü modellerde bu tarz işleri pek önermem.
Düşük ccde çok yapan var, onlardan duydum aklımı kurcaladı
Zincir çoktan bitmiş temsili resimdeki gibiyse. Riskli iş olur. Bir şekilde değişim yaptırabilmeye bakın bence...
Tamamı böyle değil yalnızca 2-3 bakla böyle gözüküyor diğerlerinde bu tarz bi Z şekli yada S şekli yok.
Sen kopan zincirin çıkardığı sesi duymamışsın birader , duysan burda başlık açmakla vakit kaybetmez hemen o zinciri değişirdin , zincir pert olmuş sona dayanmış 5000 km nin hesabını yapıyorsun , Allah korusun zincir koparsa sana ve motosikletine çok büyük zarar verebilir , değer mi sence ?
Haklısınız hiç yaşamadım yaşamakta istemem ama imkanlar dahilinde zincir, dişli setini aynı anda şu an değiştirmem mümkün değil. Amacım sinekten yağ çıkarmak değil, maddiyat imkan verse şu an yüzüne bakmam ön arka dişli, did zinciri yapıştırırdım

Bu arada bunu da eklemem lazım, zincir gergide olsa da sanırım dişli de bitik olduğundan dişliye tam karşıdan bakınca en sağ kısmında zinciri sağa çekmeye çalıştığımda %10, %15 dışarı çıkıyor üst ve altta böyle bir problem yok

Düşük ccde çok yapan var, onlardan duydum aklımı kurcaladı

Tamamı böyle değil yalnızca 2-3 bakla böyle gözüküyor diğerlerinde bu tarz bi Z şekli yada S şekli yok.

Haklısınız hiç yaşamadım yaşamakta istemem ama imkanlar dahilinde zincir, dişli setini aynı anda şu an değiştirmem mümkün değil. Amacım sinekten yağ çıkarmak değil, maddiyat imkan verse şu an yüzüne bakmam ön arka dişli, did zinciri yapıştırırdım

Bu arada bunu da eklemem lazım, zincir gergide olsa da sanırım dişli de bitik olduğundan dişliye tam karşıdan bakınca en sağ kısmında zinciri sağa çekmeye çalıştığımda %10, %15 dışarı çıkıyor üst ve altta böyle bir problem yok
Herkesin dönemsel olarak harcamalarından kıstığı olur ama zinciri erteleyip motora benzin koyup gezmeye devam etmek yanlış , kendi adıma bütçem yoksa binmem..

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Oynanmış zincirle bırak 5000km, 5km bile gitmem. Motor da güçlüymüş, azıcık fazla gaz açmaya bakar.

Bakımını yapacak paranız yoksa 700cc motora binmeyin lütfen.

Motosikleti
...
...
1 baklanın kopması yeter.

Zincir gerginliği atarlandıktan sonra zinciri arka dişlinin saat 3 noktasından çektiğinizde yuva boşluğunü görüyorsanız o zincir bitmiştir. Tahminim sizinkinde en az bir 6-7000 kilometredir öyledir...

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
benim motorum 6bin kmdeydi zincirinin yağını ihmal ettiğim ve sokakta bıraktığım için paslandı korkudan süremedim aylardır sizde iyi cesaret var ne diyim

Orjinal zincir uzunluğunda gerdirme yapamayacak kadar bile pay kalmadıysa zaten ömrü fersah fersah bitmiştir. Bakla falan eksiltmek hiçbi yaraya merhem olmaz.

Motosikleti
CB650R
Herkesin dönemsel olarak harcamalarından kıstığı olur ama zinciri erteleyip motora benzin koyup gezmeye devam etmek yanlış , kendi adıma bütçem yoksa binmem..
Haklısınız, zaten hafta sonu keyif için bindiğim bir aleti maddi kaygılardan dolayı engellemek istemiyorum yalnızca. Ama gerçekten haklısınız kopma vb durumunda vereceği zarar gireceğim riske kıyasla çok soru işareti barındırıyor
Oynanmış zincirle bırak 5000km, 5km bile gitmem. Motor da güçlüymüş, azıcık fazla gaz açmaya bakar.

Bakımını yapacak paranız yoksa 700cc motora binmeyin lütfen.
Bir kaç aylık sıkışıklığı yürütememek olarak düşünmeyin hocam. Allah'a şükür hayırlı bir iş için bu sıkışıklığa girdim. Çevrenizde vardır tüm parasıyla motosiklet alıp sonra yürütemeyen bakımsız binen, o tarz bir insan değilim. Konudaki maksat böyle bir şeyi yapsam biraz öteleyebilir miyim miydi
1 baklanın kopması yeter.

Zincir gerginliği atarlandıktan sonra zinciri arka dişlinin saat 3 noktasından çektiğinizde yuva boşluğunü görüyorsanız o zincir bitmiştir. Tahminim sizinkinde en az bir 6-7000 kilometredir öyledir...
https://streamable.com/cxaysy her ne kadar konuda ki yorumlardan sonra vazgeçme aşamasında olsam da videoyu bir inceleyebilir misiniz? Bir kaç aylığına sadece hafta sonu bindiğim kıyasıyla şehir içi sürdüğümü de düşünerek hiç mi ihtimal yok acaba
benim motorum 6bin kmdeydi zincirinin yağını ihmal ettiğim ve sokakta bıraktığım için paslandı korkudan süremedim aylardır sizde iyi cesaret var ne diyim
Cahil cesareti diyelim, küçük cc motosiklette çok duydum bakla azaltıp binmeye devam eden. O yüzden bu konuyu hortlatmıştım ama doğru bir fikir değil anladığım kadarıyla özelliklede yüksek tork yüksek hp makine de
Orjinal zincir uzunluğunda gerdirme yapamayacak kadar bile pay kalmadıysa zaten ömrü fersah fersah bitmiştir. Bakla falan eksiltmek hiçbi yaraya merhem olmaz.
1 çizgi daha gergi şansım var ancak https://streamable.com/cxaysy videodaki gibi dişli de böyle bir boşluk var

Motosikleti
cbf 150
bak hiçbirşey olmasa bile motoru eline alırsın çünkü tasarlandıgından daha gergin olucak ve motoru zorluyacak en güçsüz halka neyse motorundaki ona zarar vericektir. böyle saçma sapan işlere girişmeyin.

Motosikleti
Videoya baktım, bitik, ölmüş gömülmüş haberi yok :)

Motosikleti
CB650R
bak hiçbirşey olmasa bile motoru eline alırsın çünkü tasarlandıgından daha gergin olucak ve motoru zorluyacak en güçsüz halka neyse motorundaki ona zarar vericektir. böyle saçma sapan işlere girişmeyin.
Teşekkürler yorum için
Videoya baktım, bitik, ölmüş gömülmüş haberi yok :)
Teşekkür ederim en güzeli cenaze namazını kılıp bir kaç ay motosikleti yatırmak olacak

Fikir veren tecrübe paylaşan herkese teşekkürler

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben hiç uygulamadım ve bakla eksiltmeyi asla tavsiye etmiyorum ama forumda bunu uygulayıp da uzun km'ler kullanan Atp Ahmet Abi gibi canlı örnekler var. Eğer çok naçar kalmışsanız, imkanlar dahilinde "en son" şansınız buysa özelden Atp Ahmet Abi'ye bir sorun, danışın derim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Teşekkürler yorum için

Teşekkür ederim en güzeli cenaze namazını kılıp bir kaç ay motosikleti yatırmak olacak

Fikir veren tecrübe paylaşan herkese teşekkürler
Benim sorunum zincir değildi ama arka lastikteki sibop çatlak çatlak olmuştu, bununla gezmek risk dedim en fazla buradan lastikçiye 175km yolu giderim ama geri dönemem dedim, lastikler stokta yoktu gelmesini gekledim o arada kıştı zaten ama bazen güzel havalar denk gelse bile gezmeye çıkmadım yattı motor. En sonunda lastikçiye gittiğimde lastiği değiştiren eleman abi bu sibop ruhunu teslim etmiş sen nasıl gelebildin demişti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar