Zincirdeki Sıkıntı

Motosikletimin zincirini gerdiriyorum lastiği az çeviriyorum bi bakıyorum gevşemiş az daha çeviriyom sonra tekrar sertleşmiş yani farklı farklı noktaları gevşiyo sertleşiyo çok yapınca sert olan yer dahada sert oluyor sizce bu nedendir çözümü nedir? birde zincir dönerken sanki sekiyomuş gibi hareket ediyor :pr:

dişli setinde dengesiz aşınma olabilir yada zincirin bir bölümü daha fazla boşluk yapmıştır . bir sorum olacak motor sizinmi yani sıfırdan beri, dicem zincir dişlinin akıbeti hakkında bilgi sahibi iseniz paylaşırmısınız

Gözlemlerim neticesinde bu durum jantın göbeğinin düzgün tornalanmamış olmasından kaynaklanıyor
Benim motorumdada durum ayni ne yaptıysam sonuç alamadım,komple set olarak DID taktım banamısın demedi

Bir arkadaşımda sıfır cripton almıştı ondada durum ayniydi

Mecbur katlanıyorum,zincir boşluğunu gerilik olan alanda ayarlamanı tavsiye ederim,fazla boşluğun zararı olmaz

Motor 0 aldım şuan 7200 km lerde ustaya gösterdiğimde kendiside dişliler bozulmuş komple değiştirmen gerek dedi

motor sıfırsa göbekten olma ihtimali zayıflıyor madem sıfır motor garanti devrede o zaman usta dişli diyorsa doğrudur sonuç olarak ya fabrika hatası yada siz bir zarar verdiniz ki sizden kaynaklı olduğunu sanmam sıfır motora gözünüz gibi bakmıştırsınız :bounce:

gözüm gibi bakıyorum ama garantiden yaptıramıyorum hiç bir boku her gittiğmide diyolarki bu parça kullanıldığı için oluyo fabrika hatası değil kullanılmış parçayı nasıl garanti yapalım diyolar cepten çıkıyor sonra masraf :(

Arka dislinin degismesi gerekiyor. Hatta su anki disli yeni zincirine ve on disline de zarar vermis oldugu icin komple set olarak degismesi gerekiyor. (on arka disli + zincir)

ya kızmada neden bir honda yada yamaha almadım diyomusun kendine en azından garantide böyle olmazdı belki

demiyorum çünkü şuana kadar çıkan masraflar bi bu + 80 tl yani hala hondadan ucuz ve motor görüntü olarak bence hondadan ve türündeki diğer ve motorlardan daha güzel duruyor bence, ve gidişatıda diğerleryie aynı olduğu için memnunum böyle sorunlar canımı sıkıyor ama napalım olcak o kadar

10000kmde sorun yoktu cbf te ama sende baya yapmışsın demekki zincir bakımını biraz aksatmış olabilirmisin gözün gibi diilde ayağın gibi bakmışsındır belkide ondan bunlar başına gelmiştir demeye getiriyorum

Ya adam ne aldı nasıl baktıysa baktı bunları konuşmanın şuan anlamı yok. Soruna çözüm lazım.

10000kmde sorun yoktu cbf te ama sende baya yapmışsın demekki zincir bakımını biraz aksatmış olabilirmisin gözün gibi diilde ayağın gibi bakmışsındır belkide ondan bunlar başına gelmiştir demeye getiriyorum

gözüm gibi baktım derken gözümdede miyop ve astigmat vardı bunları göz önüne alarak söyledim ben o sözü :D :D :D

Anlaşılan komple ön arka diş herşeyi değiştircez ben bi zincir çatlayıp patlayana kadar bekliyim sonra değiştirim

baklalarda yamulma olabilir, zincir dümdüz bir şekilde dönüyor mu önce bi onu kontrol et bence.

Anlaşılan komple ön arka diş herşeyi değiştircez ben bi zincir çatlayıp patlayana kadar bekliyim sonra değiştirim

zincir çatlayıp patlayınca arka tekere dolanabilir. tekeri kilitleyebilir. siz de bu esnada 80-90km hızla seyrediyor olabilirsiniz. zemin ıslak olabilir. viraj esnasında olabilirsiniz. haberinizi başkasından-gazetelerden almayalım sonra?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar