zincirde boşalma

Motosikleti
Honda sh125
arkadaşlar selam cümleten sorun şu :=)

motoru ota sehpaya alıp calışrıınca farkettim motoru 1.vitese taktım arka teker dönerken zincire baktım zincir bi ayarda giderken birden bollaşıyo sanki kendini salıyo gibi bu neden kaynaklanıyo olabilir derin bilgilerinize ihtiyacım var teskler

ya kardeş yanlış anlamada bunun için pek derin bilgiye gerek yok. zincirin bollugu ne durumda ayagınla tartınca anlarsın yüzde99da zincir bollugundan yada bitikliğinden olur. gergi sondaysa bitmiştir yani zincir..

Zincir bazı yerde geriliyor bazı yerde ise boşluyorsa yeni zincir alma vakti gelmiş demektir. Sakın zinciri tek başına değiştirme yoksa paranı sokağa atmış olursun. ön arka dişli zincir takım olarak değişmeli. Eğer takozlarda da boşluk varsa açılmışken onları da değiştir fazla birşey tutmaz.

Motosikleti
Honda sh125
zincir kac km de biter düzenli yaglıyorum 8 bin felan oldu alalı

Motosikleti
Honda sh125
yolda giderken problem yok aslında ben orta sehpada zinciri yagklarken farkettim

Kullanım tarzı hava şartları kullanılan zincir yağının kalitesi zincirin kalitesi yük durumu dişlilerin durumu bütün bunlar zincir ömrünü etkileyen faktörlerdir.

zincir-dişli değişmesi gerekiyor. Dikkat ederseniz zincirin bellki bir noktasına gelince bollaşma/ sıkışma olur. Hatta ses de yapar ama kaskın içinde duyulmaz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar