- Konu Yazar
Zincir yağlarken önce temizlemek gerektiğini biliyorum. Ancak uzun yolda yada müsait olmayan durumlarda temizlemeden yağlama yaparsak bir zarar yada faydası olur mu?
Wd40 ın çözücü özelliği zincirdeki o-ringlerin ömrüne olumsuz etki etmez mi?
Ek olarak 1 gece beklemeye gerek yok, uzun bir süre. Sıkılıp yola çıkılsa dahi kaliteli bir yağ kullanıyorsanız yağ zincirden atmıyor. 15-20 dakika yeterli hiç sıçratma olmaması için
Wd40 sıkın zararli degildir. Wd40 motorun heryerine sıkabilirsiniz. Ben yillardir motorun her yerine sıkarım tertemiz olur ama ardindan balata spreyi sıkmak şartıyla.zincirinize sakın wd40 sıkmayın zincirin oringlerine zarar verir.
Wd40 sıkın zararli degildir. Wd40 motorun heryerine sıkabilirsiniz. Ben yillardir motorun her yerine sıkarım tertemiz olur ama ardindan balata spreyi sıkmak şartıyla.
Canım arkadaşım burada ben yaptım olduculuk diye birşey yok. wd40 zincirin oringlerine zararlıdır. Onun yerine zincir temizleme spreyi kullanabilirsin. wd40 pas sökücüdür.
wd40 ı sadece pas sökücü olarak görmemeliyiz,wd40 sağlam bir "çözücüdür" zincirlerdede kurum yağ yada yapışmış olan katran yağı sökmek için kullanılabilir,bu işlemden sonra zincir temizlenerek motor yağı kullanılabilir,zararı olmaz.
Ancak wd40 sıkıp ,temizlensin yada temizlenmesin yağlanma yapmadan bırakılır ise sıkıntı yaratabilir.
wd40 burda zincir temizliğinde alternatif bir seçenekdir.