Bende Ipone siparişi vermek üzereydim ki tecrübeli bir büyüğüm Motul kullandığını ve onu önerdiğini söyledi. Bende siparişimi Motul C1 Chain Clean ve Motul C2 Chain Lube ile değiştirdim. Yağ sökücü güzel ama tek başına işe yaramıyor. Mutlaka fırça ile uğraşmak lazım. Jantı da acayip pisletiyor. Yağ ise oldukça yapışkan. Ezilince ve ıslanınca yağsı özelliği ortaya çıkıyor.
Ben her 400-500 km de bir yağlıyorum. Her 1000 km de ise komple temizleyip tekrar yağlıyorum. Ara döneme (kilometreye) denk gelse de her yağmur sonrası ve her uzun yol öncesi yağlıyorum.
Genel temizlikte önce yağ sökücü ile güzelce ıslatıyorum biraz bekleyip diş fırçası ile kirleri kaldırıyorum. Sonra tekrar akana kadar sprey sıkıp ardından bez parçası ile tüm kiri ve yağ sökücüyü alıp kurumaya bırakıyorum. 10 dakika sonra baklaların ortasına ve O-ringlere gelecek şekilde yağlıyorum. Yapışmasını bekleyip tekrar yağlıyorum. Ne zaman üzerinin kaplandığını, ıslandığını görüyorum o zaman bırakıyorum. Zaten yağ yapışkan bir yağ. Eskiden bisiklet zincirini yağladığım gibi vıcık vıcık olmuyor bir türlü.