- Katılım
- 26 Kas 2017
- Mesajlar
- 7,547
Ben ikisinide denedim ama tembelseniz benim gibi sprey daha iyi. Tatbik edip yola çıkması daha kolay. Diğer türlü C5'te hakkını veriyor ama ben ısınamamıştım c5'e.
HHS 2000 çok solventli (bu sayede inanılmaz bir nüfuz kuvveti var...), tahminim kullanır kullanmaz yola çıktığınızdan solvent henüz buharlaşmadığı için başınıza kötü bir tecrübe gelmiş. (Solventin buharlaşması ve yağın yapışkan hale gelmesi bir 5-10dk alıyor, bu yüzden kullanım sonrası park etmeden önce yağlıyorum. Zaten motosiklet zincirini hep kullanım sonrası sıcakken yağlamakta fayda var...) Bir kere (ve yanlış kullandığınız) bir malzeme hakkında yaptığınız yorum pek ciddiye alınır gibi değil. Bununla birlikte dry lube ürününü inceleyeceğim, daha yukarıda uygun olmadığını yazanlar olmuş ama madem siz uzun süredir sorunsuz kullanıyorsunuz, işini görüyor olmalı... Paylaşım için teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:33 ----------
Oops, siz berner sıvı gres demişsiniz, ben telefondan okurken HHS 2000'den bahsediyorsunuz zannettim, çok özür.
Sıvı gresten önce 90 numara dişli yağı kullanıyordum (ondan önce motul, motul çabuk bitiyor diye verdiğim paraya acımaya başlayınca dişli yağına geçtim), dişli yağı da iyi iş görüyor, ama sıçratmasın diye fırça ile ve az az tatbik etmek lazım, bir de yağlama aralığı daha kısa - yapışkanlığı özel ürünlere göre düşük. Garajım olsa dişli yağı kullanmaya devam ederdim ama şimdi standı malzemeyi al, motorun yanına in, işini gör tekrar çık falan çok daha zahmetli olduğu için Würth'e geçtim. Zincir 6.000km'dir germe istemediğine göre işini iyi yapıyor diye düşünüyorum. (Motul falan güzel tabi ona lafım yok.)
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:21 ----------
Gazyağının buhar basıncı sudan bile düşüktür (yani su daha kolay buharlaşır), beklemek yerine gazyağını tatbik edip zinciri fırçaladıktan sonra 4-5 seferde 1 çöp yapacağınız bir microfiber bezle silebilirsiniz. Bez gazyağını emecektir hemen. Ucuzluktan tonla bez alıp leş olup emiciliğini kaybedince yenisiyle değiştiriyorum.
Würth Dry Lube PTFE içeriyor, internette PTFE içeren başka marka ürünlerle ilgili inanılmaz iyi yorumlar okudum (Dupont ve başka yerel markalar), elimdeki HHS 2000 kutusu bitince diğerini kullanmadan bundan satın alacağım. Öyle sanıyorum ki zincir yağı konusu böylece benim için sonsuza kadar kapanmış olacak. Tavsiye edenlere teşekkürler.
Würtün tek dez avantajı yağmurda ve suda pek iyi iş yapmıyor diyorlar.Ben kışın ve yağmurlu havada kullanmadığım için tam olarak bilemiyorum.Siz kullanıyorsanız bile yazın würt kışın başka bir yağ kullanabilirsiniz.
Ne 300 KM si dostum C4 ü tam 700 km'dir kullanıyorum daha yağı atmadı üstünden.
Ama nalet olsun ki tüm jant kirleniyor dolayısıyla bugün c2'ye tekrar dönücem.
ancak orta kaldırma sehpası olan bir motor varsa ve paddock stand'ı ile uğramışmıyorsan C5'te fena fikir değil ! :cat: