Yanık yağ pek sağlıklı değil, cilde bulaştığında cilt kanseri yapma ihtimali var, en azından tamir yaparken ellere bulaşınca kaşındırıyor günlerce ellerde yağ izi yapıyor çok kötü. Onun yerine yağ değişimlerinden kalan temiz yağları bir şişede biriktirip zinciri artık ama kullanılmamış yağla yağlıyorum. Hem benim için hem çevre kirliliği açısından daha sağlıklı. Zinciri yağlarken ve sonrasında motor park halindeyken evin bahçesine yağ damlıyor çünkü.gresle yagladım bugünl: veya motorumdan cıkma yanık yag. Baya iş görüyor :cat:
gaz yağı, fırça ikilisini kullanıyorum bende...Würth kullanıyorum iyi güzel ama 45 lira olmuş çok pahalı.Zincir temizleme spreyi olarak castrol kullanıyorum ama gazyağı+fırça ile daha iyi olmaz mı ?
gaz yağı, fırça ikilisini kullanıyorum bende...
hem daha zevkli oluyor, hemde pırıl pırıl yapıyor zinciri...
pendik itfaiyenin orada petrol ofisi var oradan...Abi nerden alıyosun gaz yağını ?
pendik itfaiyenin orada petrol ofisi var oradan...
orada yoksa euro dizel de fena temizliyor he
tavsiye ederim..
benzin vurma ama, oringleri paslandırıyor...
Elime bulaştırmıyorum be arkadaşım. Yanık yağı huniyle boş 1 litrelik yağ şişesine koydum. Kapağını delip hortum taktım. Zincir muhafazam zaten tam kapalı kutu. Öyle elime damla bile değmez. Bide yanık yağ derken ben yağımı 1000 km de değiştiririm. Öyle çok yanık değil. Zift gibi yani. Gresle yağladımmı zincirden hiç ses gelmiyor. :cat:Yanık yağ pek sağlıklı değil, cilde bulaştığında cilt kanseri yapma ihtimali var, en azından tamir yaparken ellere bulaşınca kaşındırıyor günlerce ellerde yağ izi yapıyor çok kötü. Onun yerine yağ değişimlerinden kalan temiz yağları bir şişede biriktirip zinciri artık ama kullanılmamış yağla yağlıyorum. Hem benim için hem çevre kirliliği açısından daha sağlıklı. Zinciri yağlarken ve sonrasında motor park halindeyken evin bahçesine yağ damlıyor çünkü.