Bak sevgili kardeşim bu forumda tecrübe sökmez ne kadar tecrübeli olursan ol öyle yagi nasıl zincire siklamyim diye bi başlık açamadan forumdaki üstün bilgili kişilerden oneri almadan zincir yaglama işlemini yapamazsin yaparsan iste boyle eline yüzüne bulastirirsin.bu işlerde teknik önemlidir.ilk önce okuma yazma bilmen bunun için ilkokul diplomani bi göster bakalım okuma yazma bildiğini bi kanıtla ki yanlış yunluş bir marka alipta bizi uğraştırma.sonra doktor raporu gözün görüyormu?malum son kullanma tarihleri çok ufak yazılıyor tarihi geçmiş ürünü alırsın mazallah o kadar teknik boşa gider.
Yağlama tekniği:
Malzemeler
1)açı ölçer
2)yağlama spreyi
3)göz için doktor raporu
4)diploma
5)biraz bez
6)kayıt cihazı
7)tecrübe
İlk önce bismillah diyerek yağlama spreyini sağ eline al,aci ölçer ile sağ el ile zincir arasındaki acıyı 45 derece ayarla ve spreyi çalkala şimdi heyecan yapmadan pissss sesi gelene kadar basınç uygula yavaş yavaş heyecanlanmadan zincire doğru püskürtme işlemini gerçekleştir. korkma sağa sola sıçrayan yağları bezle silersin.tüm bunları yaparken işlemi kayıt altına al sonradan inceleyip nerde yanlış yaptığını bulursun.
Tecrübe: yazmışsın 35 yıllık tecrübe diye şöyle bir düşün 35 yıl önce internet yok çoğu yerde elektrik yok kaynak yok.zaman içinde öğrenmişsin yanlış yunluş bilgileri burada bize tecrübe diye yutturacaksin bak bu zamanda bu forumda bir yıl gibi kısa zamanda tecrübenin alasini ÖĞRENİRSİN
Tavsiye;bu tür mevzuları burada paylaşma böyle özür dilemek zorunda kalırsın. Daha derin bize faydası olan kapuz kabuğunu kimler yer,lastigime muz kabuğu gelirse kayarmi motoruma benzin koymadan gidermi,aküyu çıkardım neden motorun çalışmıyor gibi gibi aydınlatıcı konularla gel başımızın üstünde yerin var.
Özrün kabul edilmiştir
Şu yukarıda yazılan yazı ve içeriğini, yazıya yüklenilen anlamı nasıl, hangi bilgiye, hangi görüşe göre yazdığınızı çok merak ettim şahsen.
Ben her zaman insanların konuşma tarzının kibar, açık ve anlaşılır olmasından yanayım. Genelde de o şekilde konuşur ve yazarım. Yazdığım yazılar ortada.
Üst perdeden, aşağılayıcı, küçük düşürmeye yönelik bir yazı. Bu yazıyı gülümseyerek okudum ne yazık ki. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın en güzel örneği.
Siz beni tanımıyorsunuz, ben sizi tanımıyorum. Ancak yazdıklarımız ile birbirimiz hakkında fikir sahibi olabiliriz, bilmiyorum siz benim hakkımda nasıl bir fikir sahibi oldunuz, benim için ne düşünüyorsunuz, mağarada falan mı yaşadığımı sanıyorsunuz.
İnternet icat edilmeden önce tüm insanlık nasıl bilgi sahibi oluyordu, tabi ki kitaplardan ve yayınlardan. Bol bol okuma alışkanlığınız olursa, yayınları, teknik belgeleri inceleyip bilgi sahibi olabiliyorduk. Ne güzel günlerdi o günler.
O günler de insanlar naifti, kibardı, hoşgörülüydü, birbirlerine laf sokmak için uğraşmıyorlardı, yardımseverdiler. Hırsızlık, uğursuzluk, yolsuzluk, görgüsüzlük, çomarlık, magandalık bu kadar yaygın değildi.
Kimse ile bilgi yarışına girmek gibi bir hadsizlik yapmam, yapamam. 52 yaşındayım, az çok birazcık tecrübemiz var. Çok para biriktirmedim, ama çok anı ve tecrübe biriktirdim hayatta. Her zaman insanlara ve insanlığa bir faydam dokunsun diye uğraştım. Tükettiğim oksijenin karşılığını vermeye çalıştım Dünya'ya.
Umarım ve dilerim her kes tükettiği oksijenin karşılığını verir Dünya'ya ve bu Dünya azıcık yaşanabilir hale gelir.
Herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum.