- Motosikleti
- NC 750 xdct Norden 901
- Konu Yazar
zincir temizliği ile ilgili test..(Hala gazyağı diyenler mutlaka olacaktır ...
Bunu daha önce FortNine da yaptı diye hatırlıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=UrEpAUi_QKA
lateks üzerinde test yapıp kauçukta kullanmayın demek.yeni trend bu mu?
@ATP senelerdir temizleme için WD40 kullanırım, sıfır sıkıntı. MC Garage videolarından birinde o ringleri WD40 içinde 3 ay beklettiklerini ve esneklik ve boyutlarında herhangi bir değişiklik olmadığını beyan etmişlerdi. (WD40'ın bazı gazyağı, ekstradan katkılar var...)
Cyan
Zincirinizi kerosenle temizlemeyin diyen üreticiyi de merak ettim?
Aldığım zincirin kutusunda yazıyordu hatta biraz araştırınca kendi sitelerinde de yazdığını gördüm,Pas sökücüyü de dahilmiş.
http://global.rk-japan.co.jp/maintenance/
Ben yağ çözücü herhangi bir şey ile zincir temizliği yapılmasına karşıyım. Zinciri yine yağ ( daha ince çıkma yağ da olabilir) ile temizlemek gerekir. Çünkü zincirin orijinal yağını mümkün olan en uzun süre orada tutmak ve o yağa takviye yapmak yeterli.
Zincirini temizlemeyenlerin çok daha uzun km ler yaptığı kesindir. Bir çok örneği var bunun...
Ama bu sektörün ciddi bir ekonomisi var. Bunu devam ettirmek için herkesin aklını bulandiriyorlar. Ben bıraktım zincir temizliğini. Kurye arkadaşların 50-70 bin km kullandığı aynı zinciri temizliğe önem verenler 20-25 bin ancak kullanıyor..
Velhasıl bu iş daha çok su götürür
Teşekkürler, kendi ürünlerini önerdikleri sayfada yazmışlar, çok ikna edici
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:16 ----------
Siz şu 30.000'lik zincirinizi kontrol edecektiniz Dave Moss'un yöntemiyle ne olduydu o? Bir geri dönüş hatırlayamadım...
O zincir ve dişliler 46500 de değişti maalesef. Ön dişli bozuldu. Zincirin 3 baklasında sorun vardı 2 si zor çalışıyor biri ise tamamen kilitli idi. Set olarak değiştim. Zinciri kurye bir arkadaşa verdim.
O testi yaptırmam gerekiyor. İleride olur inşallah. Biraz yavaş gidiyor süreç