arkadaslar oncelıkle vermıs oldugunuz bılgılerden dolayı cok tesekkurler. en cok benı yoran mevzulardan bırı bu yaglama ve temızleme mevzusu neden mı soyle cevap vereyım.ılk motorum oldugu ıcın bılgısızlık yuzunden kı tecrubesızlıkte denebılır.zıncıre temızleme spreyı kullandım markasını bılmıyorum kı yazarım daha sonra ve zıncırde baya bı temızlenmedıgı ıcın lastık cant zıncır koruma aparatı heryer batmıs durumdaydı.sonra bı otoyıkamacıya goturup yag cozucu spreyıyle heryerı temızledı adam kı cok sasırdım aslında benım zıncırımın rengı sarıymıs

)
sımdı yenı bır zıncır aldım yıne orıng zıncır ve kutusunda uzerınde balmumu gıbı bıseyler var bu zıncırı nasıl kullanmam gereklı ve temızlemek ıcın gaz yagı veya temızleyıcı spreyler onerıyorsunuz pekı yaglamak ıcın ne onerırsınız. ?
ve dıslıler kısmına gelırsek zıncırı temızlerken on dıslıyıde temızlemelımıyım ?cunku eskı yag ve kırlı dokular dıslılerın uzerınde ıhtıva edıyor dıye dusunuyorum.
ayrıca yıne bır sorum var. motosıkletımın motor kısmı(motoun oldugu gorunen yuzey) cok asırı yaglanmıs durumda pekı bunu ne ıle temızlemem gereklı.? yardımcı olursanız cok sevınırım. herkese kazasız belasız surusler.