Zincir temizleme

Merhabalar bugun ilk motosiklet zincir temizlememi yaptim fakat biraz sorunlu gecti ilk once mazotla zinciri fircaladim temizlemeye calistim sonra yagladim yagi biraz fazla kaçırdım yamalub sprey yagini baya bi yapis yapış oldu suanda bu bir sorun yaparmi yolda bana yoksa bu fazla yagi cikartmammi gerekiyor bayagi kafaya taktim suanda

Fazla yağ sağa sola sıçratma yapar biraz fazla toz tutar vsvs sonra temizlersiniz o kadar kafaya takılacak bir durum değil

Motoru sehbada calistirdigimda zincir disliye yapışıyor ondan heyecanlandim zincir birde yapış yapış oldu gidermi yapiskanligi acaba

1- zincir o-ringli ise asla mazotla zincir temizliği yapmayın, o-ringleri bozar. Gaz yağı en iyi temizleyicidir.

2- mazot veya gaz yağı ile zinciri temizledikten sonra asla zinciri yağlamayın. Çünkü zincirde hala mazot-gaz yağı olduğundan zincire sıktığınız yağı etkisiz hale getirir.

3- mümkünse zincir akşamdan temizlemeli, yağlamayı da sabah yapmalı ki temizleyici madde buharlaşsın. Tabi yağlamayı yaptıktan sonra da motora binilmemeli, yağın zincire iyice yerleşip oturması için beklemeli.

Not: önemli olan zinciri yağlamak değil, yağın zincirde kalmasını sağlamaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar