zincir tamir aparatı

Selamlar,
Zincir tamiri ve değişimi için kullanılan chain breaker olarak adı geçen aparatı Türkiyede nerde bulabilirim, fikri olan var mı??
keyifli sürüşler..

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Zincir tamir edilmez, kopunca yada ömrü dolunca (ayar yaparak gerdirecek kadar payı kalmamış uzamışsa) değiştirilir.

Uzayan zincirden bakla eksiltme yada kopan yerden tekrar birleştirme gibi bir işlem asla yapmayın.

Hem güvenlik açısından tehlike oluşturur hemde dişlilerinizi bozarsınız.

Zinciri değiştirmek içinse böyle bir alete gerek yoktur, günümüz zincirlerinin çoğu eksizdir. Yani bir yerinde baklaları birbirine bağlayan segman vs yoktur.

Tekeri söküp maşadan çıkarıp önce ön dişliye sonra arkaya, yani kısacası kolaydır. Bütün halinde olmayan segmanla birbirinden ayrılıp takılanları değişmek daada kolaydır.

zincir tamir edilir diyelimki kaldın dagın başında ne yapacan :)

öncelikle bir master link ile bağlantı yapılan birçok zincir türü vardır.. Bu aparatın amacı zaten zinciri ekleyip tekrar kullanmak değil dağın, taşın, otobanın vs. ortasında herhangi bir nedenle zincir problemi yaşandığında seni kurtarmak içindir.

sirkecide bulursun yada herhengi bir servisede söylesen temin edersin :cat:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Ben dağ başında kalma olayını hiç düşünmedim valla :)

Ama dağ bayır gezen bir motocu olsam (endurocu yani) yedek zincirimde yanımda olur. Yanımda taşınabilinen diğer acil malzemeler gibi;

Debriyaj teli
Gaz teli
Buji
Pompa ve Lastik tamir kiti (sprey değil)
Ampül sigorta vs.

o lafın gelişiydi ama gecenin bir vakti otobanda gitti zincir allah selamet versin ..

he şuda var lastiğin patlar telin kopar v.s temkinli olmakta fayda var çeken bilir:cherry:

ufacık bir parca pahalı bir şey değil 3-5 lira ama nasıl takacağını bilmiyosan yapamazsım .:cat:

Son düzenleme:
gecen gün sahibinden.com da görmüştüm did marka yanlış hatılamıyorsam 60 tl fiyatı vardı

Ben uzun yol yaptığımdan parçacıdan 1liraya yedek bir zincir kilidi (ek aparatı) almıştım daima yanımdadır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar