Zincir spreyini janttan ne ile temizleyebilirim lütfen önerilerinizi yazın arkadaşlar

D_R

arkadaşlar valvolin marka zincir spreyi kullanıyorum sıktığımda doğal olarak jantta batıyo peki bu spreyi janttan ne ile çıkartabilirim lütfen yardımcı olun

Moderatör tarafında düzenlendi:
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Zincirini akşamdan yağla sabaha kadar dursun.Temizleme için benzin,gaz,mazot,balata temizleme spreyi,sıcak su ve deterjan,yani,su hariç diğerlerini lastiğe bulaştırmadan kullanabilirsin.

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2. bir alternatif olarak zincir'in arka kısmı ile lastik arasına karton koyabilirsin.

Zincirini akşamdan yağla sabaha kadar dursun.Temizleme için benzin,gaz,mazot,balata temizleme spreyi,sıcak su ve deterjan,yani,su hariç diğerlerini lastiğe bulaştırmadan kullanabilirsin.

Temizleme araclarının dısında Abim cok onemli birşeyi de soylemiş. Kesinlikle dikkat etmelisin.

2. bir alternatif olarak zincir'in arka kısmı ile lastik arasına karton koyabilirsin.

Katılıyorum. Bu olay da çok önemli. Basit bir karton veya sert kağıt kullanarak yağı hiçbiryere sıçratmadan uygulayabilirsin.

p1020055yy3.jpg

D_R

sinan aksu arkadaşıma teşekkürlerimi sunuyorum bilgi veren herkes için teşekkürler saolun dostlar:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:07 ----------

arkadaşlar bu arada repsol 4t yağ kullanıyorum motor için sizce iyi bi yağ mı tavsiye edermisiniz

Yanliz dikkat

eger jantin kromlu degil ve boyali ise zamanla kullanacagin mazot yada diger kimyasallar boyada asinma yaratabilir. Janti sildikten sonra , sampuanli bir bez ile tekrar hemen silmeni tavsiye ederim

D_R

Yanliz dikkat

eger jantin kromlu degil ve boyali ise zamanla kullanacagin mazot yada diger kimyasallar boyada asinma yaratabilir. Janti sildikten sonra , sampuanli bir bez ile tekrar hemen silmeni tavsiye ederim

önerileriniz için çok teşekkür ediyorum sevgili dostlar

WD-40 veya Svitol da pırıl pırıl yapıyor. "İnce yağ kalın yağı çözer" diye bir kaide varmış.

arkadaşlar.. janta bulaşan yagı dert etmeyin.. mazotlu bezle çok çok kolay bir şekülde çıkıyor.. deneyin.. yanlız .. unutmayın ki.. balata tozu ve yag büyük bir etkendir.. ayrıca uzun süre silinmeyen jantlar. yamur ve çamurun tozon topragın içinde kaldıkça yaglı jant temizlemesi oldukça zorlaşır..

mazotlu bezle ıslatıp yavaşça siliniz.. motorunuzu sonra tazikli suyla yıkayınız. daha sonra motorunuza sürdügünüz cilayı jantlardan esirgemeyiniz.. jantlara süreceginiz birkaç kat cila balata tozunun yapışmasını ve janta gelen yagın suyla koplayca çıkmasını saglayacaktır.. küçük bir tavsiye .. sevgiler

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Gaz yağı kolay kolay bulunmuyor, mazotla falanda uğrasmana gerek yok. Bim de yağ çöz diye bi mutfak temizleyicisi satılıyor çokta nefis iş görüyor 2,5 lira falan olması lazım. Yalnız eline gelmesin yakıyor :) Kolay gelsin

Gaz yağı kolay kolay bulunmuyor, mazotla falanda uğrasmana gerek yok. Bim de yağ çöz diye bi mutfak temizleyicisi satılıyor çokta nefis iş görüyor 2,5 lira falan olması lazım. Yalnız eline gelmesin yakıyor :) Kolay gelsin

Oskancim o urunu kesinlikle motorda kullanma ozelikle zincir koruma parcasi plastik ve o kimyasal plastik parcalara deger ise direk beyazlatiyor. Motorlar icin saglikli bir urun degil o malesef

ayrıca o ürün lastiklere gelirse mortlatır diye düşünüyorum?
jant temizleme spreyleri var ? arabamda kullanırdım eskiden motordada kullanılabilir hic denemedim ama amacı bu jant temizliyor :)

en güzeli balata spreyi pırıl pırıl yapıyo 7-8 tl bişey zinciri yağlamadan önce zinciri temizlemek içinde kullanabilirsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar