Zincir Sorunu

Merhaba arkadaşlar
Honda cbr 125r motosiklet var zincirim çok bol gerdirme şeyi en sonda artık pay yok ama hala bol bakla aldırsam sıkıntı olur mu ?
Servis böyle bi işlemi yapar mı yoksa dişli zincir setini komple değiştirmem mi gerekiyor.
Km 16.500

bakla çıkarttır kardeş, bunun için basit alet var, istersen kendin bile hemen halledersin...

:) dostum daha önce de sordun ya fiyatlarla alakalı konuştuk. hani keçe için 250 lira istemişlerdi :) kendi açtığın konuları unutuyorsun sanırım.

zincirden bakla almak kesinlikle yapılmaması gereken bir harekettir. o zincir ömrünü tamamlamış demek. bakla aldırıp yola çıkarsan, en iyi ihtimal zincirin bir yerde kopar yere serilir, kötü ihtimal kopar ön dişliye dolanır komple şanzıman ve krank dağıtır, yeni bir motor almak zorunda kalırsın, yada tekere dolanır allah korusun uçar gidersin.

zincir konusunda neyse verin yenisini alın, yapmayın hayatınız bu kadar değersiz olmasın.

kolay gelsin.

sıradaki başlık..

zincir dişliye dolandı, kırık bir kaburga kemiğim var çıkarıp devam edebilirmiyim ?

Allah göstermesin de o zinciri ve dişlileri hemen değiştir biraderim,zincirle oynama şakaya gelmez !!!

sıradaki başlık..

zincir dişliye dolandı, kırık bir kaburga kemiğim var çıkarıp devam edebilirmiyim ?

Allah göstermesin de o zinciri ve dişlileri hemen değiştir biraderim,zincirle oynama şakaya gelmez !!!

Hahah yorumlarınıza bayılıyorum ya ben motoru sağa sola değilde servisine götürmek istiyorum hani dedim bakla aldırıp biraz devam etsem götürür mü felan çünkü çok ciddi miktarlar istiyorlar.Dedim belki daha önceden birisi yapmıştır atıyorum 1000km sorunsuz gezdim vs diyen çıkar mı diye

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Merhaba arkadaşlar
Honda cbr 125r motosiklet var zincirim çok bol gerdirme şeyi en sonda artık pay yok ama hala bol bakla aldırsam sıkıntı olur mu ?
Servis böyle bi işlemi yapar mı yoksa dişli zincir setini komple değiştirmem mi gerekiyor.
Km 16.500

zincirin bollaşmış ise zamanla ön ve arka dişlini yer. başka bir sorun olmaz. 50 lira verin yeni bir zincir alın, dişliler de masraf olacak yoksa.

ama belki zaten dişlilerde erimiş olabilir. bakmak lazım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:18 ----------

benimde zincir bollaşmıştı ve arka dişli de erimişti, arka dişli ve zincir değiştirdim hatta el değmişken arka dişlinin bağlandığı flanş ve borusunu da değiştirdim ve iki hafta kadar kullanımdan sonra yani bugün ön dişliyi de değiştirdim kafam rahat.

bu arada ben kendim yaptığım için sadece malzeme parası veriyorum. ustalara da pek güvenmiyorum, bir işin doğru yapılmasını istiyorsan kendin yapacaksın.

zincirin bollaşmış ise zamanla ön ve arka dişlini yer. başka bir sorun olmaz. 50 lira verin yeni bir zincir alın, dişliler de masraf olacak yoksa.

ama belki zaten dişlilerde erimiş olabilir. bakmak lazım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:18 ----------

benimde zincir bollaşmıştı ve arka dişli de erimişti, arka dişli ve zincir değiştirdim hatta el değmişken arka dişlinin bağlandığı flanş ve borusunu da değiştirdim ve iki hafta kadar kullanımdan sonra yani bugün ön dişliyi de değiştirdim kafam rahat.

bu arada ben kendim yaptığım için sadece malzeme parası veriyorum. ustalara da pek güvenmiyorum, bir işin doğru yapılmasını istiyorsan kendin yapacaksın.

Bunu, motoruna segman atmak, ya da motor yarmak konusunda da söyler misin Fatih? Yani anlamak istediğim şu, işte zincir değişimi, yağ, filtre değişimi gibi standart işleri mi yapıyorsun, yoksa motor yaracak bilgin var mı?
Yanlış anlama, sadece zincir, yağ vs. değiştirebilmekte önemli. Merak sadece.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Bunu, motoruna segman atmak, ya da motor yarmak konusunda da söyler misin Fatih? Yani anlamak istediğim şu, işte zincir değişimi, yağ, filtre değişimi gibi standart işleri mi yapıyorsun, yoksa motor yaracak bilgin var mı?
Yanlış anlama, sadece zincir, yağ vs. değiştirebilmekte önemli. Merak sadece.

motor yarma işine birkez şahit oldum ve bir dahakine kendim yapmayı düşünüyorum :) mekanik konusunda kabiliyet var o yüzden şimdilik sadece bakımlarını yapıyorum. maaş yatınca debriyaj balatası değiştirmeyi düşünüyorum, kavramada sorun yok ama baya eskimiştir sonuçta 60 bine dayanmış motor.

motor yarmak hahahah :D sevdim bunu, bundan sonra çok kullanırım. böyle komik deyimler kimin aklına geliyor allahıım :D kol çıkartmak var birde :D

dün 1 buçuk saat altın elbiseli adamın cbr900rr motorunu yenileme işini izledim ve 4 silindirde iş baya uğraş istiyor ve teçhizat.

Son düzenleme:
Ön ve arka dişlinin dişleri C Harfi şeklinden dahada açıl C Harfi gibi olmuşsa veya C nin bir ucu açık, zincirle birlikte dişliyi değiştirmeniz gerekir öyle değilsr sadece zincir değişir.Ayarın sona dayanması zincirin uzamış olduğunu gösterir.Bakla çıkarma olmaz detaylı yazmıyorum uzun uzun, zincirin uzama ölçümü var ortalama 20 cm lik bakla sayısı milimetrik olarak ölçülür klavuzdaki değer çıkmazsa zincir değişir, sizinki hayli hayli değişmeli.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:36 ----------

Örnek 63.5 cm olması gereken zincir yani yeni, 64 cm olmuş;

motor yarma işine birkez şahit oldum ve bir dahakine kendim yapmayı düşünüyorum :) mekanik konusunda kabiliyet var o yüzden şimdilik sadece bakımlarını yapıyorum. maaş yatınca debriyaj balatası değiştirmeyi düşünüyorum, kavramada sorun yok ama baya eskimiştir sonuçta 60 bine dayanmış motor.

motor yarmak hahahah :D sevdim bunu, bundan sonra çok kullanırım. böyle komik deyimler kimin aklına geliyor allahıım :D kol çıkartmak var birde :D

dün 1 buçuk saat altın elbiseli adamın cbr900rr motorunu yenileme işini izledim ve 4 silindirde iş baya uğraş istiyor ve teçhizat.

Kol çıkartmak, piston kolu yerinden çıktığı için kullanılıyor. Motor yarmak nerden geliyor bilmiyorum :)

Biraz daha uzayınca bir bakla daha aldırırsın artık. Son baklaya kadar kullan.

Forumun kulağına su kaçtı. Geçen biri lastiğine kaçırmış zincir yağını, nasıl temizleyeceğini sormuş, bir diğeri de wd40 sık demiş. Lastiğe wd40 sık diyen adamla aynı havayı soluyoruz...
Bu da ayrı bir konu, "bakla aldırsak olmaz mı?" Olur, çok güzel olur. Biz malız bilmiyoz bakla aldırmayı, o yüzden zincir alıyoz. Yoksa uzadıkça bakla aldır, yapıştır gitsin.
Hayır zilyon tane konu var zincir dişli hakkında, bi lütfedip baksa, sormayacak zaten.

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/40398-zincirden-bakla-aldirmak.html

Bak mesela. Sormuşlar teee 2008 de, yorumlanmış. Aynı aşı pişirip pişirip önümüze koymanın lüzumu yok.

cbr900rr uzay mekigi ise senin tvs en pırpırlı uçak ikisi de uçuyor sonuçta diyemezsin her açıdan aralarında dağlar kadar fark var ,parça bulunurlugundan tut fiyatından tut da,sıvı sogutması şimli subap ayarı, ...vs.vs elin nahtar tutuyor ve ottocycle çevrim mantığını biliyorsan daha önce hiç sökmemiş bile olsan TVS ,CBF 150,YBR gibi basit araçların motrunu komple yapabilirisin .Sadece dikkat etmen gereken söktügün parçaları dikkatli sök ve neyi nerden söktügü unutma .

Forumun kulağına su kaçtı. Geçen biri lastiğine kaçırmış zincir yağını, nasıl temizleyeceğini sormuş, bir diğeri de wd40 sık demiş. Lastiğe wd40 sık diyen adamla aynı havayı soluyoruz...
Bu da ayrı bir konu, "bakla aldırsak olmaz mı?" Olur, çok güzel olur. Biz malız bilmiyoz bakla aldırmayı, o yüzden zincir alıyoz. Yoksa uzadıkça bakla aldır, yapıştır gitsin.
Hayır zilyon tane konu var zincir dişli hakkında, bi lütfedip baksa, sormayacak zaten.

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/40398-zincirden-bakla-aldirmak.html

Bak mesela. Sormuşlar teee 2008 de, yorumlanmış. Aynı aşı pişirip pişirip önümüze koymanın lüzumu yok.

google'a yazınca çıkıyor zaten.

Fatih daha önce kol çıkartan bi motorun olmadı galiba.

Kol çıkartma kulağa komik gelsede çok istediğin 600f de ciddi paralar demek. :p

Patlamış bi blok, dışarı çıkmış bi kol. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar