zincir seçimi yardım....

slm herkese cbf 150 motosikletim var 24 ooo km de orjinal zinciri duruyor en son gerdirdiğimde usta değişmesi gerektiğini söyledi takım olarak değiştircem ama kararsız kaldım 35 tl yede takım var 120 tlyede oringli oringsiz muhabbeti çok parada vermek istemiyorum beni aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler...

Zincir hakkında tecrübem yok ama o-ring üzerinden konuşursak; o-ringler zincirin ömrünü artıracak bir elemandır.

Öncelikle merhaba cbf 150 için orjinal üstündeki zincirden devam edin bi yetkili servisten fiyat sorun ön arka dişlileri de değiştirin mümkünse dişliler de bi miktar aşındı ise yeni zinciri tekrar mahvedebiliyor kısa süre içinde bu sebeple paranız boşa gider..Eğer servis tuzlu fiyat çekerse Kullanıcı kitapçığına bakın zincir markası ve dişli ölçüleri orda yazar internetten yada kma (kilerci motorlu Araçlar) dan sipariş edip başka bi ustaya taktırabilirsiniz..

Uygun olsun çok para vermeyeyim dediğiniz zincir 24 bin götürmez sizi bizzat tecrübe ettim :D kolay gelsin..

oringli zincir daha zahmetsiz ve uzun ömürlü olur. yağ tutması ve kalitesi daha iyidir. oringsiz zincirle 100km/s hızın üstüne çıkmak pek tavsiye edilmez.
oringsiz zinciriniz varsa yağlama ve temizleme aralığını daha sık tutmalısınız. daha kısa ömürlüdür.
sakıp sabancı mı demişti onu ucuz ayakkabı giyecek kadar zengin değilim diye.
saygılar

cbf ler düz zincir kullanır. o-ring x-ring yadaw-ring gibi şeyler almana gerek yok. ha takılsa olur mu neden olmasın.

teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:36 ----------

başka yardımcı olacak yokmu??

dostum nası bi cevap istiyosun? başka ne yardımı istiyosun? özellikle almak istediğin bi cevap varsa söyle. forumdaki 500 kişinin aynı cevabı yazmasını mı bekliyosun?

ha bi de ekleme yapıcam oringsiz zincir daha çabuk esner/uzar ve daha fazla zincir gürültüsü yapar

Bir sorum olacak beyler benim motosikletin zinciri o-ring li mi değil mi nerden anlarım?
Fiziksel olarak oringli ile oringsizin gözle ayırt edilecek farkı nedir?

slm herkese cbf 150 motosikletim var 24 ooo km de orjinal zinciri duruyor en son gerdirdiğimde usta değişmesi gerektiğini söyledi takım olarak değiştircem ama kararsız kaldım 35 tl yede takım var 120 tlyede oringli oringsiz muhabbeti çok parada vermek istemiyorum beni aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler...

Boşver zinciri, zincirsiz bin en sağlıklısı.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
dostum o-ringli zincir uzun ömürlüdür. ancak cbf için oringsiz zincir tavsiye ederim.

dostum nası bi cevap istiyosun? başka ne yardımı istiyosun? özellikle almak istediğin bi cevap varsa söyle. forumdaki 500 kişinin aynı cevabı yazmasını mı bekliyosun?

ha bi de ekleme yapıcam oringsiz zincir daha çabuk esner/uzar ve daha fazla zincir gürültüsü yapar

zincir gürültüsü iyidir oringsiz devam o zaman zincir sesini seviyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar