Zincir pas

Zincirde küçük paslanmalar var. Gaz yağıyla uğraştım ama nafile. Başka önerisi olan var mı?

efYVc1.jpg

Motosikleti
Hero X Pulse 200
tel fırça ile temizleyebilirsiniz, zinciri yağsız bırakmamaya çalışın, eğer zincir 4-5 senelikse bunlar normal.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
2018 model motosikletim ve 10bin km’de. Tel fırça ve gaz yağı ile temizledim ama bu kısım böyle..

temizlenmiyorsa yüzeysel paslanma değildir, taş, eğe vs gibi şeylerle temizlenebilir ama gerek yok bence yağsız bırakmayın yeterli.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Zincirde küçük paslanmalar var. Gaz yağıyla uğraştım ama nafile. Başka önerisi olan var mı?

https://i.hizliresim.com/efYVc1.jpg
Eğer çıkarmak isterseniz tüfek temizliği için kullandığım eski bulaşık teli veya bakırdan yapılmış tüfek harbileri oluyor mazot ile oraları telle veya harbiyle temizlemenizi öneririm ben dışı pas bağlamış tüfeği tel ve mazotla pasları temizleyebilmiştim ama tele daha kolay ulaşırsınız.

Pas bir tehlike değil. Pasın bir tehlike olması için hareketi engellemesi veya malzemede kopma vs'ye sebep olması gerekir. Sizinkisi hiçbir problem yaratmaz.

ogzcngdk taş ,eğe mi? ne yaptın? :) fırça veya tel ile çıkmıyorsa baklalardaki kaplama hatası olabilir.son yazdığınız gibi yağlı kalsın yeterli.Asıl önemli olan dişli ile temas eden (rulman-yataklar)pimler

Çok önemli değil, zaten 2018 model orjinal zincir üstündeki bi motor bu sene veya bidahaki sene kmye göre değişim isteyecektir.

Bende de aynı problem var ama servisteki ustalar ve çevremdekiler bu kadar paslanmanın zararı olmayacağını söylüyor. Baklalar arasında katlanma olmamasına dikkat edin yeterli o daha büyük problem çünkü. Ama yine de temizlerken vakit bulursanız çıkarmaya çalışın ne kadar temiz o kadar iyi.

Benim Triumph ın geldiği son nokta böyleydi. Pas Kir içersindeydi. Artık allahını seven bu adamın elinden kurtarsın beni dercesineydi.
En sonunda arkamdan sövdüğünü duydum ve 1 tüp wd40 boşaltıp tümden pasından kirinden arındırdım. Baklaların anasını ağlattığımın farkındayım bu adım ile. Ardından Mazot ile iyice detaylı temizledim. Ve Motul ile yağlandı. Şuan motorum üstüne her bindiğimde haykıra haykıra gülerek ulaştırıyor beni gideceğim yere.

LIXbTy.png

Benim Triumph ın geldiği son nokta böyleydi. Pas Kir içersindeydi. Artık allahını seven bu adamın elinden kurtarsın beni dercesineydi.
En sonunda arkamdan sövdüğünü duydum ve 1 tüp wd40 boşaltıp tümden pasından kirinden arındırdım. Baklaların anasını ağlattığımın farkındayım bu adım ile. Ardından Mazot ile iyice detaylı temizledim. Ve Motul ile yağlandı. Şuan motorum üstüne her bindiğimde haykıra haykıra gülerek ulaştırıyor beni gideceğim yere.

https://i.imgyukle.com/2021/02/13/LIXbTy.png

:mrgreen: bu nedir ya gözlerim kanadı

https://i.imgyukle.com/2021/02/13/LIXbTy.png

Abi bu nedir?? Biz de bizim motorların zincirinde pas var zannediyoruz, senin motorda pasın zinciri var. :sunny::queen:

Motosikleti
Hero X Pulse 200
ogzcngdk taş ,eğe mi? ne yaptın? :) fırça veya tel ile çıkmıyorsa baklalardaki kaplama hatası olabilir.son yazdığınız gibi yağlı kalsın yeterli.Asıl önemli olan dişli ile temas eden (rulman-yataklar)pimler

valla haklısın ama konuyu açan arkadaş illa çıksın istiyorsa uygulayacağı yöntem bu. Ben uğraşmam ama bazıları titiz oluyor onun için yazdım seçenek olarak :)

Hergün h ıslak yolda kullanınca böyle oluyor. temizleyince ancak bu hale gelebildi . Ama sıkışma gevşeme vs. hiçbir sorunu yok

Daha az temizlik, daha sık yağlama. Zaten ömrünün sonuna gelmiş, iyice uzamış. yakında değişim gerekecek. Değişimden sonra daha az temizlik daha sık yağlama konusuna uymaya çalışın, zincir ıslak veya nemli iken yağlamamaya gayret edin. Aksi halde nemi metal üzerine hapsetmiş olursunuz ve korozyon hızlanır.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar