zincir ne zaman değiştirilir

arkadaşlar zincir ne zaman nasıl değiştiril ve herzincir numaralımı bizim motorlara olanı nasıl analyacağiz

zincirinde çıkartılacak bakla kalmadığı zaman.......

hadi kardeşim zincir dişliye takılıyken tam ortasından cek eğer dişli ile zincir arasında cokk boşluk varsa vadesi dolmuş

abi benim zincir sürekli gevşiyor demekkiğ yenisini almak lazım peki alırken benim motora nasıl uyduracağim birde kaliteli marka varmı

Zincirinin surekli gevsemesinin sebebi zincrin olmesinden degildir. Germe somunlarinda da ariza olabilir. Zincirin artik yag tutmuyor esnekligini kaybetmis bir sekilde kaskati oluyor ise , ver herseyden once korkunc bir ses cikariyor ise yagli olmasina ragmen o zaman anlarsin. Zincirin disliler ile bulustugu noktalar bak asinma payina , ve zincirin baklalarinda genisleme varmi diye bak. Zincir cikletten yapilma degil oyle cekince uzasin.Genisleme sebebi arkadaki germe vidalarinin somunlari olabilir.Yada sen yanlis geriyorsun.Motorun 2 senelik bile degil bence biraz erken zincirin olmesi icin.30,000 km den evel zincir degistigi pek duyulmaz.

abi benim motor 25000 geçti geçiyor ses geliyor ama sallanınca bolluktan herhalde bu arada sağol toprak özledim antalyayı

zeda3000 teşekkürler arkadasım ben de ne zaman degişir diye merak ediyodumm... daha 6500 km deyim.. yolun basındaymısım yanı..

saol

zincirri sıktığımız vidalanın sonua geldiğimiz vakit değiştirme zamanımız gelmiş demektir diye biliyorum ama ben çok yıprattım korkmaya başladım kuru kuru 370 km yol gitmişim döndüğümde şıkır şıkır ses geliyodu. değiştirmezsem içim rahat etmeyecek.

sağlıcakla.

Zincirin ömrü kullanımızla da alakalıdır. Mesela endurolarda zincir daha erken biter :cat:

benim zincirde tekeri bir iki tur çevirinçe gevşeip sertleşiyor.sanırım benimkininde vadesi geliyor.ama daha 14000 deyim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
zincirin degistirme zamani kilometreye bakmaz ve zincirden bakla cikararak da zincir gerilmez.

motosiklet zinciri zaman icerisinde yük altinda oldugu icin uzar. kullanma kilavuzlarinda nasil gerilecegi, gerginliginin nerede nasil ölcülecegi ve hangi degerlerde bulunmasi gerektigi yazar. ana kolun zincir tarafinda veya zincir muhafazasinin üstünde zincirin "bittigini" isaretleyen cikartmalar ("eger buraya kadar gerdiysen zincir bitmistir" anlamina gelen isaretler) veya izler vardir. zinciri olmasi gereken degerlere gerdikten sonra son olarak baklalarin esnemesi kontrol edilir. bunu da arka disliden yaparsiniz: zinciri arka dislinin saat 3 pozisyonunda olan disin üstüdeki baklayi elinizle saga dogru cekin. bakla en cok disin ortasina kadar cekilebilmeli, eger daha fazla cikiyorsa zincirin degistirilmesi gerekir.

zincirin ne kadar sürede tükenecegi kullanma sekline, zincirin kalitesine, zincir bakimina ve motorun gücüne göre degisiklik gösterir. kuvvetli motorla her isikta sanki yaristaymiscasina kalkis yapan birinin zinciri yavas kalkan birine göre daha cabuk tükenir. cok kuvvetli chopperlerde zincirin 5-10 saglam kalkis ile öldürmek bile mümkün....

eger dişlilerin tepe kısmı sivrilmişse o zaman yeni alacağın zincir ile birlikte ön ve arka dişlileri de değiştirirsen daha sağlıklı olur

herkese teşekkür ederim sanırım yenisini almak lazımm
:pale: peki dişli ile beraber alacaksam ne marka dişli ve zincir alayım

normal sartlarda disliyi degistirmen gerekmez. genelde zincir malzemesi dislinin malzemesinden daha yumusak secilir ki asinan taraf zaten degisecek zincir olsun, disli degil.

motorunda birsey degistirmek zorunda kaldigindan aklina ilk olarak gelmesi gereken marka cikan parcanin üstünde yazandir!

zincir alirken öyle coooook fazla secenegin yok. japon ve bir cok avrupa markasinin üstünden DID cikar. bujilerin de cogu zaman NGK olur. ama bunlarin hepsi motorun kitapciginda yazar.

biraz yaratici ol!

zincirini iyicene temizle. her ikinci veya ücüncü baklanin üstünde markasi yazar ...

harbii ya abi üniversite son sınıfım ama bu finaller aklımı bir karış uzattı walla:pr:

kesinlikle DİD marka zinciri tercih ediniz.....predator arkadaşın dediği gibi bir çok japon ve avrupalı üreticinin fabrikasyon olarak kullandığı markadır ve oldukça sağlamdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar