Bu sağlam ve ağır zincirler dışında (onu motoru her zaman bıraktığın yerde sabit bırakmak zorunda kalıyorsun çünkü), taşınabilir 1.5-2 m'lik bir zincirin olması iyidir, hani zincirlemen gerektiğini düşündüğün yerlere giderken biraz yük alıp taşırsın en azından.
Disk kilidiye ilgili bir tavsiyem var, ben de sipariş ettiğin disk kilidini kullanıyorum. Doğası gereği bu meret çok sağlam değildir tahmin edersin, ama çok pratiktir, onu her durumda taşımanı öneririm nereye gidersen git. Benim motorun cep kadar bagajı var, oraya zar zor sığdırıp taşıyorum. Bunların bir disk kilidi kablosu oluyor (
http://www.feyizoglu.com/Disk-Kilidi-Hatirlatma-Kablosu_45218.html#0), hırsızlar için değil de, böyle sağa sola park ettiğinde apaçiler için caydırıcı olabiliyor üzerine binmesinler diye, motorda alarm olduğu belli oluyor yani biraz zekası olan bir insan için. Hani öyle kafenin önüne park edip çay kahve içiyor olursan, en azından motoru oynatan olursa haberin olur, kısa parklar için bir miktar için rahat oluyor. Tek problem, bu alet biraz dandik, ondan su falan aldığında problem çıkartıyormuş forumda konuşulduğıuna göre (rastgele alarmlar vb), branda veya bir poşetle kilidi yağmurdan koruma imkanı düşünebilirsiniz alternatif olarak.