Zincir mevzusu..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar Allahın selamı üzerinize olsun

Motosikletimin zincirini değiştirmeyi düşünüyorum. Üzerinde did 520 108bakla oringli zincir var ve bu zincir bağlantı baklası(masterlink) pimli olandan değil zincirin tamamı perçinli.

1. sorum yine did marka alıp zinciri bu şekilde bağlamak için nasıl bi aparat almalıyız.

2. sorum did harici bi marka alıp, pimli bağlantısı olan zincir kullansam (sık sık araziye çıktığım için olası bi sıkıntıda eve varana kadarzincire ek vs yapmak daha kolay olur) ne gibi bi sıkıntı yaşarım veya böyle bi zinciri daha önce kullanıp bana önerecek birileri var mıdır?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
JT marka zincirlerde hem perçinli hem de kıskaçlı master link bulunuyor. Hangisini kullanmak istersen ona göre monte edebilirsin...

Ben sittin sene kıskaçlı master link kullanmam; perçinli olan çok daha sağlam. Ama arazi sürücüleri için kıskaçlı olan da mantıksız gelmiyor sökme takma kolaylığı açısından.

Bir de araziciler o ringsiz zincir kullanmazlar mı normalde? Bas suyu temizle çok daha kolay...

Forumdan Uzaklaştırıldı
JT marka zincirlerde hem perçinli hem de kıskaçlı master link bulunuyor. Hangisini kullanmak istersen ona göre monte edebilirsin...

Ben sittin sene kıskaçlı master link kullanmam; perçinli olan çok daha sağlam. Ama arazi sürücüleri için kıskaçlı olan da mantıksız gelmiyor sökme takma kolaylığı açısından.

Bir de araziciler o ringsiz zincir kullanmazlar mı normalde? Bas suyu temizle çok daha kolay...

Motosiklet wr250r dişlileri de epey pahalı, oringsiz zincir dişli ömründen çok yer diye düşünüp oringli takma taraftarıyım. Perçinli de takabilirim ama kolaylık açısından pimli olanı düşündüm biraz da perçini ne ile yapacağımı bilmediğimden tabiiki.

yekpare olması daha iyidir, did ler genelde o şekilde oluyor. ekleme kısmını taktıktan sonra çekiçle ezdirebilirsiniz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Motosikleti
Motosiklet wr250r dişlileri de epey pahalı, oringsiz zincir dişli ömründen çok yer diye düşünüp oringli takma taraftarıyım. Perçinli de takabilirim ama kolaylık açısından pimli olanı düşündüm biraz da perçini ne ile yapacağımı bilmediğimden tabiiki.

Zinciri çok bollaşmasına izin vermeden değiştirirsen dişliyi her seferinde değiştirmene gerek kalmayabilir?

Klipsli " Oring'siz " zincir kullanırdım Apachi'de , araziden gelince/kirlendiği zaman söküp , bi pet şişeyi kesip yahut bi kaba koyup , içine benzin acımadan çalkalayıp , yağ artığı vs ne var ise tertemiz edip kurutup tekrar yağlayıp takar idim.

Bu konuda diyeceğim şey şudur , " Zincir lobisi " minnacık Suzuki şaftlı cub haalen dolanıyor ortalarda , en gereksiz motosiklet organı , derhal vaz geçilmeli şafta yönelmeliler , ee tabii yağ ve zincir lobisi müsaade etmez .

Perçin konusu hassas olmalı , sıkmalarda kumpas ile ölçülmeli'ki sıhhatli değer yakalansın , ( keşke orta okuldan itibaren okuldan ayrılıp , motosiklet ustası olsa idim.)

Motosikletten soğumama sebeb olan yegane şey Zincir , haaayın zencir..

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Klipsli " Oring'siz " zincir kullanırdım Apachi'de , araziden gelince/kirlendiği zaman söküp , bi pet şişeyi kesip yahut bi kaba koyup , içine benzin acımadan çalkalayıp , yağ artığı vs ne var ise tertemiz edip kurutup tekrar yağlayıp takar idim.

Bu konuda diyeceğim şey şudur , " Zincir lobisi " minnacık Suzuki şaftlı cub haalen dolanıyor ortalarda , en gereksiz motosiklet organı , derhal vaz geçilmeli şafta yönelmeliler , ee tabii yağ ve zincir lobisi müsaade etmez .

Perçin konusu hassas olmalı , sıkmalarda kumpas ile ölçülmeli'ki sıhhatli değer yakalansın , ( keşke orta okuldan itibaren okuldan ayrılıp , motosiklet ustası olsa idim.)

Motosikletten soğumama sebeb olan yegane şey Zincir , haaayın zencir..
Bu yazıdan kilit pimli oringsiz sistemi tercih etmem gerektiğini çıkarıyorum 😀 hem fikirmiyiz değerli ağabeyim 😊

Son düzenleme:
Yanlış yönlendirmek istemem , detay vereyim şayet sık sık zinciri yağlarım (100-150km'de bir) jant/tekerde şaside zaman saman üstbaşa sıçrayabilecek yağ'dan rajatsız olmaz isen , girdiğiniz arasi tozlu çamurlu ise evet öneririm oringsiz versiyonunu.

Ancak araziye nadir girip , toz/toprak çamur bulaşığı pek yok ise ve oringli zincirin uzun süre yağ tutma kaabiliyeti ise elbette oringli kullanın rahat edin.(temere 660 , oringlide 300 kmde yağlıyorum yine , çünkü anında hiss ettiroyor yağsız zincir.)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yanlış yönlendirmek istemem , detay vereyim şayet sık sık zinciri yağlarım (100-150km'de bir) jant/tekerde şaside zaman saman üstbaşa sıçrayabilecek yağ'dan rajatsız olmaz isen , girdiğiniz arasi tozlu çamurlu ise evet öneririm oringsiz versiyonunu.

Ancak araziye nadir girip , toz/toprak çamur bulaşığı pek yok ise ve oringli zincirin uzun süre yağ tutma kaabiliyeti ise elbette oringli kullanın rahat edin.(temere 660 , oringlide 300 kmde yağlıyorum yine , çünkü anında hiss ettiroyor yağsız zincir.)

araziye çıkmak için biraz asfaltta kullanıyoruz, harici asfaltta motosiklet kullanmıyorum. her pazar 50si asfalt 50si arazi olmak üzere ortalama 100km yolum var. Araziden çıkınca garajda 1kova sabunlu 1 kova durulama suyuyla motosikleti yıkar zincirimi yağlarım.

Zaten 90 numara çıkma şanzuman yağının litresi 5tl veririm yağın gözüne 😀

Motosikleti
araziye çıkmak için biraz asfaltta kullanıyoruz, harici asfaltta motosiklet kullanmıyorum. her pazar 50si asfalt 50si arazi olmak üzere ortalama 100km yolum var. Araziden çıkınca garajda 1kova sabunlu 1 kova durulama suyuyla motosikleti yıkar zincirimi yağlarım.

Zaten 90 numara çıkma şanzuman yağının litresi 5tl veririm yağın gözüne ��

E bak yukarıda demişiz, oringsiz ve klipsli kullan, bir tavsiye eden daha çıktı işte; bu kadar arazi yapana çözüm budur bence de...

Forumdan Uzaklaştırıldı
E bak yukarıda demişiz, oringsiz ve klipsli kullan, bir tavsiye eden daha çıktı işte; bu kadar arazi yapana çözüm budur bence de...

başıma zincirden dolayı birşey gelirse sizi bulucam hocam 😀 Teşekkür ederim

Benim zincir normal den fazla gergin. Yani baya bi gergin. Bu şekilde olmasının bi zararı olur mu motora?

F54

TEK parça eksiz zincir daha iyidir sen merak etme kolay kolay kopmaz
did alırsan yolda bırazmaz veya cz de olabilir ucuz a kaçma enduro da zincir çok önemlidir gerginliği sen üzerinde iken yaptır atlayıp zıplarken kopma olmaz

Yıpranır derken zincir mi? Benim korktuğum kranka pistona subap gibu kısımlara zararı olur mu?

Motorun tam gücünü yansıtamayacak, güç aktarılırken sürtünmeden kaynaklı kaybolacak. Bu sürtünmeler zincirini dişlini yıpratacak, motorun da daha çok yakacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar