Zincir Hemen Bollaşıyor

Motosikleti
TVS Raider 125
Zincir gerginlik ayarını yapıyorum. Test sürüşüne çıkıyorum 1 dakika içinde tekrar biraz bollaşıyor. Motosiklet 2200 kilometrede zincir yağ bakımını periyodik olarak 250-300 kilometrede bir yapıyorum. Neden bollaşma olur ?

üstünde oturmazken elbet bol duracak. tam doğru ayar yapmak istiyorsan, motor dik vaziyette üstüne birini oturtacan, ön dişli göbeği, arka dişli göbeği ve arka salıncak bağlantısı tam hizadayken ayar çekeceksin.

Motosikleti
TVS Raider 125
üstünde oturmazken elbet bol duracak. tam doğru ayar yapmak istiyorsan, motor dik vaziyette üstüne birini oturtacan, ön dişli göbeği, arka dişli göbeği ve arka salıncak bağlantısı tam hizadayken ayar çekeceksin.
Onu düşünerek zinciri normalden biraz gergin ayarlıyorum. Ama tam ayar olmuyor sanırım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir de lastiği elimle çevirip zincir gerginliğini kontrol ettiğim zaman bazı yerler daha bol bazı yerler daha gergin oluyor. Normal mi ?

Bu arada motosiklete binince bollaşıyorsa inince geri gerilmesi lazım değil mi mantıken ?

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Zincirin baklaları ara ara sıkı, ara ara bol oluyorsa o zincir ölmeye başlamış demektir. Zincirinin ayar tutmamasının da nedeni bence bu, yani zincirin ölmeye başlaması. Daha kaliteli bir zincir kullanmanı öneririm.

Motosikleti
TVS Raider 125
Bir zincir 2200 kilometrede de eskiyorsa atayım çöpe gitsin :D Motosikleti zorlayan agresif süren birisi de değilim ki zincir eskisin ☺️

F54

kaliteli marka al hiçbirşey olmaz
bütün zincirlerin ömrü aynı değil aralarında kaliteli olanlar var

Motosikleti
TVS Raider 125
Zincir ve dişli boyutu vb. bilgilere kitapçıktan ulaşabilir miyim ? Hangi zinciri almam gerek ?

Baktım ve herhangi bir bilgi verilmemiş. Neye göre yeni zincir alacağım ?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motorunun marka ve modelini söyle biz bakalım, araştıralım kardeşim

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
TVS Raider 125. Teşekkür ederim.
Senin motorun 420 tipinde 128 bakla gibi çok ilginç bir zinciri varmış. Piyasada kaliteli marka bulamadım, 106 bakla gibi daha kısa bir zincirin olsa laps diye sana RK önerirdim. Küçük bir araştırma sonucu SFR buldum, SFR iyi bir marka değildir ama senin şu an da kullandığın zincirden daha iyi olduğunu düşünüyorum.

https://m.n11.com/urun/motosiklet-zinciri-420-128l-sfr-oringli-95344953?magaza=demirhanmotor

Motosikleti
TVS Raider 125
Senin motorun 420 tipinde 128 bakla gibi çok ilginç bir zinciri varmış. Piyasada kaliteli marka bulamadım, 106 bakla gibi daha kısa bir zincirin olsa laps diye sana RK önerirdim. Küçük bir araştırma sonucu SFR buldum, SFR iyi bir marka değildir ama senin şu an da kullandığın zincirden daha iyi olduğunu düşünüyorum.

https://m.n11.com/urun/motosiklet-zinciri-420-128l-sfr-oringli-95344953?magaza=demirhanmotor
Teşekkür ederim. Galiba şuanki zincir oringli değil. Oringli alsam herhangi bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Bir de dişli bilgisine nasıl ulaşabilirim ?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Teşekkür ederim. Galiba şuanki zincir oringli değil. Oringli alsam herhangi bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Bir de dişli bilgisine nasıl ulaşabilirim ?
Ön dişlin 14t , arka dişlin 46t. Piyasada rahatlıkla bulursun. Buarada manyaklar neden oringsiz zincirle getirmişler bu motoru hayret.

Zincir gerginlik ayarını yapıyorum. Test sürüşüne çıkıyorum 1 dakika içinde tekrar biraz bollaşıyor. Motosiklet 2200 kilometrede zincir yağ bakımını periyodik olarak 250-300 kilometrede bir yapıyorum. Neden bollaşma olur ?
Arka tespit civatasi kilitli somunla kilitli değildir başka birşey olması pek mümkün değil, veya zincir dandik

1 dakikada boşaliyorsa zincirden de değil tespit somunundan olmalı.
En iyisi zincirli Motor kullanmamak bence :) Zincir=sorun derim biraz espri ile karışık olarak

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.

JT 420 HDR 128 tokalı açık tahrik zinciri - JTC420HDR128SL

Çakma değilse bedavadan bile ucuz. 487,00 TL
lancuch-napedowy-jt-420-hdr-128-otwarty-z-zapinka_1.webp

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar